• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εγκληματίες δρουν ανενόχλητοι, αλλά μαθητές οδηγούνται στην αστυνομία – Αναβρασμός στην Ιωνίδειο Πειραιά!

June 02, 2021 764

 

Στην αστυνομία οι δύο μαθητές της Ιωνιδείου. Πρακτικές άλλων εποχών θυμίζουν αυτά που έγιναν στην Ιωνίδειο σχολή του Πειραιά.

Γίναμε ... Ελλάδα! Η χώρα που το οργανωμένο έγκλημα είναι ανενόχλητο, αλλά η καταστολή κοινωνικών αγώνων και κινητοποιήσεων βρίσκεται στην υψηλότερη θέση της κυβερνητικής ατζέντας.

Μαθητές που είχαν δώσει συνέντευξη στο NEWS24/7 για την κατάληψη στο σχολείο κατηγορούνται για βιαιοπραγίες και έχει σχηματιστεί εις βάρος τους δικογραφία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γιαννόπουλου:

Στις αρχές του Οκτώβρη του 2020, το NEWS 24/7 φιλοξένησε ένα θέμα για την κατάληψη της Ιωνιδείου σχολής του Πειραιά.

Οn camera μίλησαν ένα αγόρι, μαθητής της Α' Λυκείου και ένα κορίτσι, μαθήτρια της Γ' Λυκείου τα οποία ανέδειξαν με σαφήνεια και θάρρος τα προβλήματα του σχολείου τους.

Την Δευτέρα, οκτώ μήνες μετά, τα παιδιά κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία καθώς έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος τους από την εισαγγελία του Πειραιά! Κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για βιαιοπραγία κατά του Λυκειάρχη αλλά και για το συντονισμό παράνομων ενεργειών που είχαν ως στόχο τη φθορά ξένης περιουσίας!

Είναι εξοργιστικό! Και όμως συνέβη στην Ελλάδα το 2021 μετά μάλιστα από ανώνυμες καταγγελίες ανθρώπων που φέρονται να είναι γονείς άλλων μαθητών του σχολείου.

Όλα αυτά ενώ ο ίδιος ο Λυκειάρχης έχει διαψεύσει με δική του κατάθεση ότι έπεσε θύμα βιαιοπραγίας σωματικής ή λεκτικής από τους μαθητές. Στη δικογραφία, κατά πληροφορίες, υπάρχουν και φωτογραφίες των παιδιών τραβηγμένες με screenshot από το site του NEWS 24/7.

Στην αστυνομία κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί και ο Γιάννης Μοίρας, ως εκπρόσωπος του ΔΣ του συλλόγου γονέων του Λυκείου του σχολείου κάτι που σημαίνει ότι στο στόχαστρο μπαίνουν και οι γονείς.

Τα παιδιά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, χαρακτηρίζονται ως ταραχοποιά στοιχεία τα οποία δρουν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ δημιουργώντας προβλήματα στο σχολείο κάτι που δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Όπως είναι κατανοητό, τα δύο παιδιά έχουν επηρεαστεί ψυχολογικά ενώ το βάρος για τη μαθήτρια είναι μεγαλύτερο καθώς σε 13 ημέρες μπαίνει στη μάχη των Πανελλήνιων εξετάσεων. Ούτε αυτό όμως έγινε σεβαστό...

Ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους από το Σύλλογο Γονέων της Ιωνιδείου Σχολής μετά το σάλο που προκλήθηκε με την κλήτευση μαθητών και γονέων στην αστυνομία.

Ιωνίδειος σχολή: Στην αστυνομία οι δύο μαθητές που μίλησαν στο NEWS 24/7  για την κατάληψη - Κοινωνία | News 24/7

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Για τις Ανώνυμες, συκοφαντικές και ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος μελών των Συλλόγων Γονέων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά".

Η σχολική χρονιά τελειώνει επιβεβαιώνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της σχολικής κοινότητας για την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων μας σε συνθήκες πανδημίας. Η ευθύνη βαραίνει το Υπουργείο Παιδείας, που παρά τις προειδοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου, που με συνεχείς επιστολές προς την πολιτική ηγεσία για ένα σύνολο ζητημάτων (όπως αραίωση μαθητών στις τάξεις, επαναλαμβανόμενα τεστ, ασφαλή μεταφορά μαθητών προς και από το σχολείο κ.α), έκρουαν από την αρχή του σχολικού έτους τον κώδωνα του κινδύνου, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει καμία ανταπόκριση και καμία προσπάθεια βελτίωσης του σχολικού περιβάλλοντος. Ήδη ως σχολείο μετράμε την τραγική απώλεια λόγω covid-19 μιας εξαιρετικής καθηγήτριας.

Μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο για το σχολείο μας, εδώ και λίγες ημέρες, μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ιωνιδείου αλλά και γονείς των σχολείων μας, καλούνται από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα να δώσουν εξηγήσεις κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, καθώς έχουν κατατεθεί εναντίον τους ανώνυμες και ανυπόστατες καταγγελίες ότι υποκίνησαν τις μαθητικές καταλήψεις του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες αυτές, εκτός από τους γονείς, στοχοποιούν και μαθητές του σχολείου μας με απαράδεκτες εκφράσεις όπως “αλήτες” κλπ.

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι η εισαγγελία κινεί διαδικασίες με βάση αυτές τις ανώνυμες και συκοφαντικές καταγγελίες, καλώντας γονείς του σχολείου μας να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι πάγια πρακτική αποτελεί ακόμα και σοβαρότατες καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας μπαίνουν στο αρχείο όταν αυτές είναι ανώνυμες.

Καλούμε το Υπουργείο να αναλάβει τώρα τις ευθύνες του.

Αυτή η υπόθεση πρέπει να σταματήσει. Πρόκειται για αήθεις επιθέσεις με στόχο να πλήξουν το Σχολείο μας, τους Συλλόγους Γονέων και τους μαθητές. Αντί να απολογούνται όλοι αυτοί που με τη στάση τους μας οδήγησαν στο να μετράμε σήμερα ανθρώπινες απώλειες, καλούνται σε απολογία μέλη των συλλόγων, που μέσα από τη διαδρομή τους στους ΣΓΚ, έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν με κριτήριο την ασφάλεια και την ηρεμία της μαθητικής κοινότητας.

Για άλλη μια φορά ως Σύλλογοι Γονέων καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε ότι θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τα παιδιά μας καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο οχυρώνοντάς τα ψυχολογικά και σωματικά.

Επίσης δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο τα μέλη μας και τα παιδιά μας. Υπενθυμίζουμε πως πάγια τακτική των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας από τη δημιουργία τους είναι η στήριξη, η αρωγή και η προστασία της μαθητικής κοινότητας.

Πειραιάς, 1/6/2021

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search