• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο tempora o mores! ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ ξεπουλούν την απεργία!

June 15, 2021 149

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Ο tempora o mores!

ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ ξεπουλούν την απεργία!

Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ (Ν.Δ)- ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) – ΠΕΚ (ΚΙΝΑΛ) με πρωτοφανή και απαράδεκτο τρόπο, με μυστικές διαβουλεύσεις, εν κρυπτώ αποφάσεις και με όρους καφενείου, καταπατώντας και παρακάμπτοντας οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία ενημέρωσης και συζήτησης, στο όνομα των μαθητών/τριών που δίνουν Πανελλαδικές, έστησαν έναν άνευ προηγουμένου απεργοσπαστικό μηχανισμό. Με αίτημα λοιπόν που συνέταξαν από κοινού, παρουσιάζοντάς το ως απόφαση του ΔΣ, ζητούν από την ΑΔΕΔΥ: «να πάρει άμεσα απόφαση εξαίρεσης των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις».

Όσοι ξιφουλκούν τάχα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη απέδειξαν με την απόφασή τους ότι κρύβουν μέσα τους έναν «μικρό Χατζηδάκη», ενώ υποτάσσονται στον κοινωνικό αυτοματισμό που ενεργοποιεί η κυβέρνηση και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της.

Με τη στάση τους αυτή ξεπέρασαν ακόμη και το 40% του προσωπικού ασφαλείας του ν/σ Χατζηδάκη. Οι εν λόγω παρατάξεις τόσο καιρό επέβαλαν την αφωνία και το συνδικαλιστικό lock down. Και τώρα την στιγμή που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή το αντεργατικό έκτρωμα που θα μετατρέψει τη νέα γενιά σε δούλους για την κερδοφορία του κεφαλαίου, αυτές οι δυνάμεις σπεύδουν να το εφαρμόσουν πριν ακόμα γίνει νόμος! Θυμίζουμε ότι αρνήθηκαν και καταψήφισαν την πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και Γενική Συνέλευση Προέδρων που θα συζητούσε και θα αποφάσιζε τους τρόπους και τις μορφές δράσης ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα. Αρνήθηκαν ακόμα την πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ να αναλάβει η ΟΛΜΕ πρωτοβουλίες για συντονισμό με άλλα συνδικάτα, γονείς, μαθητές, στα πλαίσια ενός σχεδίου που θα περιλαμβάνει πολύμορφες δράσεις κινητοποιήσεις, απεργίες.

Παριστάνουν ότι ξεχνούν οι παρατάξεις αυτές πως δεν ήταν επιλογή των εργαζομένων το περιεχόμενο του ν/σ ούτε ακόμα και ο χρόνος που αυτό κατατίθεται για ψήφιση. Ήταν επιλογή της κυβέρνησης να φέρει το ν/σ ημέρες Πανελλαδικών εξετάσεων και επομένως η ευθύνη για όποια εξέλιξη ανήκει αποκλειστικά σ’ αυτή.

Το πρόβλημα τους είναι οι απεργοί και όχι η κυβέρνηση και η πολιτική της. Έχουν αναλάβει το θλιβερό έργο να την ξεπλένουν συστηματικά. Ο συνδικαλιστικός τους κατήφορος δεν έχει όρια! Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν βλέπαμε τις δυνάμεις αυτές να ενεργούν ως φερέφωνα του κοινωνικού αυτοματισμού και να καταγγέλλουν τους απεργούς ναυτεργάτες ή τους εργαζόμενους στα super-market.

Αυτοί που έμπρακτα στηρίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες, αφουγκράζονται τις αγωνίες τους είναι εκείνοι που ανοίγουν την αγκαλιά τους στο μάθημα, που διδάσκουν με το αγωνιστικό τους παράδειγμα στο δρόμο και την απεργία. Είναι αυτοί που με τη στάση τους υπόσχονται στη νέα γενιά ότι θα πράξουν ότι περνάει από το χέρι τους συμβάλλοντας στον αγώνα να μην περάσουν και εφαρμοστούν οι νόμοι που της στερούν τα όνειρα την ζωή την ελπίδα! Είναι αυτοί που θα βρεθούν μπροστά για την ανατροπή αυτού του σάπιου κόσμου.

Μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ καλούν:

- Την ΑΔΕΔΥ να μην προχωρήσει στην εξαίρεση του κλάδου των εκπαιδευτικών από την απεργία, μένοντας στην αρχική της απόφαση!

- Τις ΕΛΜΕ να καταγγέλλουν την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση, να κηρύξουν 3ωρες στάσεις εργασίας και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις!

ΣΤΙΣ 16/6 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ – ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

14 Ιουνίου 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search