• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αντιπολεμικός συναγερμός σε όλη τη χώρα κατά των συμφωνιών με Γαλλία και ΗΠΑ

October 14, 2021 40


Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις έχουν ανακοινωθεί σε όλη τη χώρα για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ενάντια στην πρόσφατη ελληνογαλλική συμφωνία και τις νέες συμφωνίες για τις αμερικάνικες βάσεις.


Οι αριστερές οργανώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΝΑΡ για την κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ και Πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα καλούν σε συγκέντρωση στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, 6 μ.μ., και πορεία στη Γαλλική και Αμερικανική πρεσβεία. Η ανακοίνωση των οργανώσεων αναφέρει:

«Μετά την ψήφιση από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση της Γαλλο-Ελληνικής συμφωνίας, με την ουσιαστική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ που διαφώνησε σε δύο άρθρα, -που περιλαμβάνει και στρατιωτικές αποστολές της Ελλάδας μέχρι το Σαχέλ της υποσαχάριας Αφρικής- έρχεται η συμφωνία για τις αμερικανικές ιμπεριαλιστικές πολεμικές βάσεις».

Προσθέτει πως: «Η επέκταση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)” μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας πιθανότατα για μια 5ετία –και μάλιστα ανανεούμενη αυτομάτως, δηλ. επ’ αόριστον- που αναμένεται να υπογραφεί στις 14 Οκτώβρη από Μπλίνκεν και Δένδια στις ΗΠΑ, σηματοδοτεί ένα νέο γύρο παρεμβάσεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο πολέμου για τους λαούς της περιοχής», ενώ «ταυτόχρονα, για την άρχουσα τάξη της χώρας μας, αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία αναβάθμισής της σε σχέση με όμορες αστικές τάξεις και ιδιαίτερα με αυτήν της Τουρκίας, γι’ αυτό και την πολιτική αυτή στηρίζουν στη βασική της κατεύθυνση η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και οι ακροδεξιοί-εθνικιστές».

«Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις αναβαθμίζονται και επεκτείνονται», συμπληρώνει η ανακοίνωση των αριστερών οργανώσεων, προσθέτοντας πως «δίπλα σ’ αυτές της νότιας, δυτικής και κεντρικής Ελλάδας, έρχονται να προστεθούν νέες σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη»., καθώς «η Σούδα, ο Άραξος, το Άκτιο, η Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, για να μείνουμε στις πιο γνωστές, αποτελούν περιοχές που λειτουργούν ως προγεφυρώματα για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ενώ μέχρι και η Σκύρος τους προσφέρθηκε».

«Οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται συνεχώς, δείχνουν την πολεμική προετοιμασία και ετοιμότητα ενός κατ’ εξοχήν επιθετικού συνασπισμού, του ΝΑΤΟ. Μια σειρά χώρες της περιοχής ήδη υφίστανται τις “αμυντικές” κινήσεις του (Συρία, Ιράκ, Λιβύη, παλαιότερα Γιουγκοσλαβία κ.ά.). Ενώ ήδη μια ελληνική πυροβολαρχία Πάτριοτ στέλνεται στη Σαουδική Αραβία!», συμπληρώνει.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία με την Γαλλία, αυτή «ενισχύει την πολεμική απειλή στην περιοχή για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των αρχουσών τάξεων των δύο χωρών και εμπλέκει την Ελλάδα ακόμα και σε επιχειρήσεις στην υποσαχάρια Αφρική όπου επεμβαίνει ο γαλλικός ιμπεριαλισμός», ενώ «ταυτόχρονα, η συμφωνία Γαλλίας-Ελλάδας αξιοποιείται για την ανάπτυξη του στρατιωτικού-επεμβατικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενός ακόμα επικίνδυνου για τους λαούς και την ειρήνη μηχανισμού».

Ωστόσο η ανακοίνωση καταλήγει πως «όλο αυτό το σκηνικό εντείνει τους ανταγωνισμούς, η Ελλάδα βρισκόμενη στις συμπληγάδες των διεθνών συγκρούσεων ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας-Ευρωπαίων κινδυνεύει να την πληρώσει».

Σε ευθεία αντιστοίχιση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς βρίσκεται και το εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Πέρα από τα δισεκατομμύρια ευρώ για πολεμικά αεροπλάνα, πλοία και πάσης φύσης στρατιωτικό υλικό που προστίθενται στην πλάτη του λαού, ο κίνδυνος να συρθούν οι λαοί ένθεν κακείθεν του Αιγαίου σε μια άδικη αλληλοσφαγή είναι υπαρκτός. Οι πολεμικοί εξοπλισμοί στα χέρια δυο αντιδραστικών αστικών τάξεων είναι η τέλεια συνταγή για το αιματοκύλισμα. Σε συνδυασμό με τις προσπάθειες “στρατιωτικοποίησης” της νεολαίας με την αύξηση της θητείας και τις προθέσεις υποχρεωτικής στράτευσής της στα 18 χρόνια.

«Το πλήγμα που δέχτηκαν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές στο Αφγανιστάν αναδιαμορφώνει την ιμπεριαλιστική πολεμική στρατηγική, παράγοντας νέους κινδύνους πολεμικών εντάσεων και συγκρούσεων», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «η Συμφωνία ΗΠΑ-Αγγλίας-Αυστραλίας AUKUS ενάντια σε Κίνα και Ρωσία, τα ενεργά αιματηρά μέτωπα που διατηρούνται σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Παλαιστίνη και αλλού, μαρτυρούν ότι οι βάσεις και οι πολεμικοί άξονες των ιμπεριαλιστών παντού στο κόσμο μόνο δεινά φέρνουν στους λαούς».

Οι παραπάνω «αποτελούν βάση επιθετικών ιμπεριαλιστικών εξορμήσεων και μαγνήτη αντιποίνων από αντιπάλους», ενώ «δεν προσφέρουν καμία “σταθερότητα”, αλλά αντίθετα δημιουργούν αστάθεια και συμβάλλουν σε πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο σε πάσης φύσης αναταραχή και αιματοχυσία».

Ακόμα συμπληρώνει πως «οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η οικονομική λεηλασία από το κεφάλαιο γεννούν την προσφυγιά, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βρίσκουν απέναντί τους τα ματωμένα τείχη της ΕΕ, τις ‘επαναπροωθήσεις’ και την καταστολή, με ιδιαίτερα προκλητική τη δράση των ελληνικών κυβερνήσεων».

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, όχι μόνο δεν συμμερίζονται τους πανηγυρισμούς των ντόπιων αστών, αλλά έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι η ευθυγράμμιση της άρχουσας τάξης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και η φιλοδοξία αποκόμισης γεωπολιτικών, ενεργειακών και οικονομικών κερδών (με τους ανταγωνισμούς για τις ΑΟΖ κ.λπ.) στρέφεται ευθέως εναντίον τους», προθέτουν οι αριστερές οργανώσεις, «με τη λιτότητα, την ακρίβεια, τα αντεργατικά και αντιυγειονομικά μέτρα που βιώνουν, με το χτύπημα στο δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές, στα σωματεία και το συνδικαλισμό, στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες» και «την ένταση της πολιτικής της φασιστικοποίησης, των φασιστικών επιθέσεων και τον παροξυσμό της κρατικής βίας και καταστολής».

Καταλήγουν πως «τόσο οι αμερικανικές βάσεις θα στέκουν εκεί για να υπενθυμίζουν τους “δεσμούς αίματος” της άρχουσας τάξης με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, όσο οι συμφωνίες και οι άξονες πολέμου θα απειλούν την ειρήνη, τόσο ο λαός θα πρέπει να εντείνει την πάλη του για το διώξιμό τους, μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μαζί με την άρχουσα τάξη που τον εκμεταλλεύεται και τον θεωρεί εργαλείο στα αντιδραστικά της σχέδια».

O Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (ΠΑΚΣ) θα συμμετέχει επίσης στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, στις 6μμ. από όπου θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ, τη γαλλική και την αμερικάνικη πρεσβεία και στην πλατεία Όλγας, Πάτρα, στις 6.30 μμ., ενώ καλει σε ενωτικού χαρακτήρα στήριξη των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων, σε κάθε περιοχή της χώρας που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «η μετατόπιση του άξονα του πολέμου από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τον Ινδο-Ειρηνικό στα πλαίσια της νεοψυχροπολεμικής επιθετικότητας ενάντια στην Κίνα και τη Ρωσία, οδήγησε στην πρόσφατη υπογραφή της νέας πολεμικής συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας, η οποία άφησε στο περιθώριο την ΕΕ και ακύρωσε στην πράξη την προμήθεια γαλλικών όπλων από την Αυστραλία».

Καταγγέλλει την κυβέρνηση σαν «τον καλύτερο πελάτη των εμπόρων του θανάτου», που «έσπευσε να καλύψει ένα μέρος των απωλειών του γαλλικού κράτους, υπογράφοντας την ελληνογαλλική συμφωνία, με την αγορά των φρεγατών Belhara και Gowind να αποφέρει στη Γαλλία κέρδη της τάξης των 5 δις, τα οποία προστίθενται στα 3,3 δις της αγοράς των 24 γαλλικών Ραφάλ». Διευκρινίζει πως το «αμερικανικό Στειτ Ντιπάρτμεντ χαιρέτισε την συμφωνία, καθώς η πιο ενεργή εμπλοκή της Γαλλίας στην περιοχή της Αφρικής, της Μ. Ανατολής και της Μεσογείου, αποτελεί το αντιστάθμισμα του περιορισμού της από την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού», ενώ «το παραπάνω φάνηκε και στον ενεργό ρόλο του γαλλικού κράτους στην πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των Μεσογειακών χωρών στην Αθήνα, την ίδια ακριβώς μέρα που στην ίδια πόλη συνεδρίαζαν οι φονιάδες της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ».

Ο ΠΑΚΣ συμπληρώνει πως «η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει νομιμοποίηση στην συμφωνία προπαγανδίζοντας πως η ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής θα οδηγήσει σε εμπλοκή της Γαλλίας σε μελλοντική παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας», ενώ «στην πραγματικότητα, ο γαλλικός ιμπεριαλισμός απλώς επιθυμεί να περιορίσει τις περιφερειακές βλέψεις της κυβέρνησης Ερντογάν στην περιοχή μετά την υποχώριση των ΗΠΑ σε Μ. Ανατολή και Αφρική, όπως και να εξασφαλίσει τα δικά του ενεργειακά συμφέροντα».

«Αντίθετα η ελληνογαλλική συμφωνία ανοίγει την πόρτα για εμπλοκή του ελληνικού στρατού στον πόλεμο της Γαλλίας στο Μάλι, ο οποίος ολοένα και ανεβαίνει στην ευρωπαϊκή ατζέντα», προσθέτει, συμπληρώνοντας πως «όσο και να προσποιούνται η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα της ευρωατλαντικής αντιπολίτευσης πως ξορκίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η παρουσία του ελληνικού στρατού από τον πόλεμο της Κορέας, μέχρι τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Σομαλία, τη Γιουγκοσλαβία και το Αφγανιστάν, αλλά και η πρόσφατη εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ και η αποστολή των Πάτριοτ στην Σαουδική Αραβία μιλούν από μόνά τους».

Τέλος ο ΠΑΚΣ καταγγέλλει πως «η ελληνική κυβέρνηση προστρέχει στα υπερατλαντικά αφεντικά της, με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια να επισκέπτεται τις ΗΠΑ για να υπογράψει την παράταση της συμφωνίας για τις βάσεις», όπου «επιβεβαιώνοντας τα χειρότερα σενάρια η συμφωνία θα προβλέπει παράταση για 5 έτη (αντί του συνηθισμένου 1 έτος) με πρόβλεψη για μελλοντική επ’ αόριστον παράταση». «Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών στον συστημικό Τύπο, η συμφωνία αφορά την αναβάθμιση της αμερικανικής παρουσίας στην Αλεξανδρούλη με τη δημιουργία πλωτού τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου, όπως και την ενίσχυση της παρουσίας και την ταχεία ανάπτυξη του Αμερικανικού, καθώς και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει, προσθέτοντας πως «παραδέχεται πως η ίδια η συμφωνία αφήνει ανοιχτό το ενεχόμενο παραχώρισης νέων βάσεων, πέρα από τις υπάρχουσες σε Σούδα Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη».

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί επίσης σε συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στις 6 μμ, στο Σύνταγμα και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου, για μαζικό, πανεργατικό, παλλαϊκό αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Σε ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα στρατιωτικά επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Για να φύγουν οι αμερικάνικες βάσεις και όλα τα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά και γαλλικά στρατεύματα από την Ελλάδα, για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Με μια εντελώς παραπλανητική προπαγάνδα, η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την πολιτική της φτώχειας και της τρομοκρατίας για τον ελληνικό λαό και των προκλητικών παροχών προς την οικονομική ολιγαρχία, καθώς και την πολιτική της εθνικής υποτέλειας που εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στα πολεμικά και επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», προσθέτει, καταγγέλλοντας τη κυβέρνηση πως αφού ρίχνει στην πυρά το δικαίωμα στη δουλειά, τσακίζει τα εργασιακα και συνδικαλιστικά δικαιώματα,ενισχύει ένα επαχθές καθεστώς λεηλασίας του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος με την καθήλωση των μισθών και συντάξεων και βαριά φορομπηκτικά μέτρα, το οποίο τώρα πλήττεται επιπλέον και από ένα σαρωτικό κύμα ακρίβειας, στραγγαλίζει δημοκρατικά δικαιώματα, επιτίθεται στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενισχύει τους αποκλεισμούς στη μόρφωση κα., προσδένει τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά στρατιωτικά σχέδια της Γαλλίας, προχωρεί και στη διεύρυνση της χρονικής διάρκειας της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις και της επέκτασης των τοποθεσιών που μπορούν να χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, δυναμώνει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας και την οδηγεί σε επικίνδυνη πορεία, καθιστώντας την έρμαιο των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων..

Το ΚΚΕ (μλ) καλεί επίσης στις 6:00 στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση και πορεία Βουλή – Γαλλική Πρεσβεία – Γραφεία ΕΕ – Αμερικάνικη Πρεσβεία, στις 6:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στις 6:00 στη Πλατεία Αγοράς στα Χανιά και στις 6:30 στην Πλατεία Όλγας στην Πάτρα.

Η ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών «Ταξική Αντεπίθεση», το «Πέλοτο, στο δρόμο για την αναρχία και τον κομμουνισμό» (Ξάνθη), η Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη) και η αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” (Πάτρα) καλούν επίσης την Πέμπτη 14 Οκτώβρη στις 6μμ στο Σύνταγμα, στις 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 στην πλατεία Όλγας στην Πάτρα, στις 5μμ στο Προκάτ Ξάνθη και στις 7μμ στο Αναγνωστήριο στην Αλεξανδρούπολη.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως η «πολυεπίπεδη κρίση, και η προσπάθεια από τα καπιταλιστικά κράτη να δαμάσουν ένα συνεχώς διογκούμενο χρέος, σηματοδοτεί για το πολυεθνικό προλεταριάτο, την ένταση της εκμετάλλευσης και της φτώχειας, την αυταρχικοποίηση στο εσωτερικό των κρατών, την αναβάθμιση της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και όξυνση των διακρατικών εντάσεων. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε, οφείλουμε με τη σειρά μας να σταθούμε ως τάξη σε θέση μάχης απέναντι στους, εγχώριους και ξένους, δυνάστες μας». Ακόμα προσθέτουν πως «τα αστικά κράτη, και τα κεφάλαια που εκπροσωπούν, πασχίζουν να βρουν διέξοδο και να αναπτυχθούν», ενώ «οι ρυθμοί εξάντλησης των κοιτασμάτων πετρελαίου, η αναζήτηση νέων πηγών ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο και οι σπάνιες γαίες (απαραίτητες στις καπιταλιστικές οικονομίες για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και ιδίως οπλικών συστημάτων) και παράλληλα ο ανταγωνισμός στο πεδίο της αγοράς συνθέτουν ένα πλαίσιο ολοένα και πιο οξυμένων ανταγωνισμών», γεγονός που «απαιτεί την επαναδιαπραγμάτευση των μέχρι πρότινος γεωπολιτικών ισορροπιών».

«Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να περικυκλώσουν στρατιωτικά τη Ρωσία και την Κίνα, με την τελευταία να αμφισβητεί σήμερα, στο πεδίο της αγοράς, την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ» σημειώνουν καθώς «η Κίνα περικυκλώνεται με τουλάχιστον 400 βάσεις, πολεμικά πλοία, υποβρύχια και βομβαρδιστικά που εκτείνονται από τη βόρεια Αυστραλία, έως τον Ειρηνικό, κατά μήκος της ανατολικής και κεντρικής Ασίας».

Προσθέτουν πως το κράτος των ΗΠΑ «αφού αξιοποίησε αρκετές φορές στο παρελθόν φονταμενταλιστικές ομάδες της περιοχής στην αντιπαράθεση με την πρώην ΕΣΣΔ και πιο πρόσφατα με τον Ρωσοκινέζικο άξονα, ισορροπεί την φυγή του από το Αφγανιστάν αναβαθμίζοντας πριν λίγες εβδομάδες την στρατιωτική του ισχύ με τη νέα συμμαχία μεταξύ ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας-Αυστραλίας (AUKUS)», η οποία «αποτελεί όξυνση της αντιπαράθεσης σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας».

Στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, «το κράτος των ΗΠΑ αυξάνει διαρκώς την παρουσία του μέσω του ΝΑΤΟ, του οποίου οι βάσεις πληθαίνουν, αλλά και μέσω του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-(Αιγύπτου), υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και με την Γαλλία να έχει επίσης σημαντικό βαθμό εμπλοκής», με το ελληνικό κράτος πλέον να μετατρέπει τα εδάφη του σε μία απέραντη νατοϊκή βάση, την ίδια στιγμή που τα μαχητικά του αεροσκάφη εποπτεύουν τον εναέριο χώρο 3 βαλκανικών χωρών ενώ αυτοπροωθείται ως ο πιο πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ».

Τέλος η ανακοίνωση σημειώνει πως η «όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη συσπείρωσης ενός μαζικού και μαχητικού αντιπολεμικού κινήματος που θα βάζει στο στόχαστρο –σε τακτική και όχι ευκαιριακή και εθιμοτυπική βάση- τους πραγματικούς υπεύθυνους, δηλαδή τις ιμπεριαλιστικές και διακρατικές διενέξεις, τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό, αλλά και το ίδιο το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα θέτοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών ως τη μοναδική επιλογή μπροστά στην προοπτική ενός γενικευμένου πολέμου».

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search