• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δέκα ανοικτά και αμείλικτα ερωτήματα της δολοφονίας του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα

October 24, 2021 1019
ΔΕΚΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
 
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελλάν Πασσέ - Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά για το περιστατικό της δολοφονίας στο Πέραμα. Η παρακολούθηση της υπόθεσης μας πείθει ολοένα και περισσότερο ότι έχουν ειπωθεί πολλά ψέματα για το τι έγινε στο Πέραμα. Πλέον έχει τεκμηριωθεί από τη βαλλιστική έρευνα ότι πυροβόλησαν και οι επτά αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο. Σύνολο 38 σφαίρες. Συνήγορος των επτά αστυνομικών ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας ενώ ο νεκρός, πατέρας δύο παιδιών, παραμένει ακόμα "ανώνυμος"... Την ίδια στιγμή στον Ασπρόπυργο, η κοινότητα των Ρομά οργάνωσε διαμαρτυρία, κλείνοντας την Αττική Οδό.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
 
"Οργή, οδύνη και βαρύτατο πένθος στην κοινότητα των Ελλήνων Ρομά μετά τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα από άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., το βράδυ της Παρασκευής 22-10-2021.
Το γεγονός αυτό έφερε στη μνήμη όλων παρόμοια περιστατικά δολοφονιών ρατσιστικού μίσους κατά μελών της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά τα τελευταία χρόνια. Μετά την 13χρονη το 2018 στην Άμφισσα, τον 52χρονο που πυροβολήθηκε για δύο κοτόπουλα το 2019 στο Ζευγολατιό και τον 18χρονο το 2020 στην Πιπερίτσα, άλλος ένας 18χρονος Ρομά προστίθεται στη σύγχρονη λίστα των εγκλημάτων μίσους.
Τα προηγούμενα χρόνια οι δολοφόνοι ήταν ένοπλοι πολίτες, ενώ αυτή τη φορά το έγκλημα διαπράχθηκε από όργανα του επίσημου κράτους με τους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να αδειάζουν τα περίστροφα τους ανοίγοντας πυρ κατά ριπάς με 38 σφαίρες απέναντι σε τρείς άοπλους Ρομά νεαρής ηλικίας.
Αυτό γέννησε πολλά αμείλικτα ερωτήματα τόσο στην οικογένεια του δολοφονημένου 18χρονου όσο και στην ευρύτερη κοινότητα των Ελλήνων Ρομά. Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά - ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ με ισχυρό το αίσθημα ευθύνης στάθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στην οικογένεια, με την παρουσία του Προέδρου, Βασίλη Πάντζου, ο οποίος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του δολοφονημένου.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες δύο ημέρες, είναι τα εξής:
1. Ποια η κοινωνική ωφελιμότητα της 35λεπτης καταδίωξης μέσα στον αστικό ιστό από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη;
2. Γνώριζαν οι αστυνομικοί την πολιτισμική ταυτότητα των τριών δραστών κατά την διάρκεια της παρατεταμένης καταδίωξης;
3. Από πού προκύπτουν οι εφτά τραυματίες αστυνομικοί, όταν στο οπτικοακουστικό υλικό ακούγεται ξεκάθαρα ο αξιωματικός να αναφέρει ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι καλά στην υγεία τους;
4. Γιατί αναφερόταν ως 20χρονος και σεσημασμένος ο οδηγός, ο οποίος ήταν 18 ετών και χωρίς βεβαρημένο ποινικό παρελθόν (είχε κατηγορηθεί για κλοπή ενός μοτοποδηλάτου); Πού είναι η αμεροληψία, η αντικειμενικότητα και η δεοντολογία των ΜΜΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση;
5. Ποια ήταν και πως αποδεικνύεται η αυτοάμυνα των αστυνομικών, η οποία να δικαιολογεί τη χρήση όπλων και μάλιστα 38 σφαιρών μέσα στον αστικό ιστό;
6. Πως κινδύνεψαν οι ζωές των εφτά αστυνομικών από τρεις άοπλους νεαρούς;
7. Αν μέσα στο αυτοκίνητο δεν επέβαιναν νεαροί Ρομά, θα προέβαιναν σε τόσο εκτεταμένη χρήση βίας οι αστυνομικοί;
8. Γιατί δεν πυροβόλησαν στα λάστιχα ώστε να ακινητοποιηθεί το όχημα, αλλά αντιθέτως έστρεψαν τις κάνες τους προς τους επιβαίνοντες του οχήματος και έριχναν εν ψυχρώ;
9. Ποιοι πολίτες έχουν το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη και ποιοι το στερούνται λόγω ιδιαίτερων πολιτιστικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών;
10. Ποιο αδίκημα νομιμοποιεί την εν ψυχρώ αφαίρεση δια απανωτών πυροβολισμών της ζωής ενός άοπλου 18χρονου;
Δέκα αναπάντητα και αμείλικτα ερωτήματα που ζητούν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από το επίσημο κράτος, το οποίο οφείλει να αποδώσει δικαιοσύνη χωρίς σκιές συγκάλυψης…"
 
ΥΓ Για τον 16χρονο τραυματία ενώ αρχικά είχε ειπωθεί ότι τραυματίστηκε από μία σφαίρα στο χέρι πλέον γίνεται λόγος για δύο ή τρεις σφαίρες, οι οποίες έχουν πειράξει ζωτικά όργανα (συκώτι κ.α.).
 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search