• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οργή για τον νεκρό εργάτη στις προβλήτες της Cosco. Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι

October 26, 2021 648

 

Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος εργαζόμενος στην προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα.

Πρόκειται έναν εργάτη 40 ετών που σύμφωνα με πληροφορίες  εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες, με αποτέλεσμα τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο 40χρονος μόλις είχε σχολάσει και επέστρεψε να πάρει από το σημείο κάποια προσωπικά αντικείμενα. Μετά το δυστύχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι εργαζόμενοι, ύστερα από πρόταση του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, σταμάτησαν τις εργασίες τους στο λιμάνι και συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πύλη του ΣΕΜΠΟ«Δεν μπορούν άλλο να παίζουν με τις ζωές των εργατών για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής.

Από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένωνΑπό τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

Με 24ωρη απεργία από τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ως τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης απαντούν οι εργαζόμενοι της COSCO στο νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα που σημειώθηκε με το θάνατο του 45χρονου συνάδελφου τους. Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά το εργατικό δυστύχημα, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες, με αποτέλεσμα να περάσει από πάνω του η γερανογέφυρα και να τον κόψει στη μέση.

Στις 11 π.μ. της Τρίτης 26 Οκτώβρη στην πύλη του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά στο χώρο του εργατικού δυστυχήματος, η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην COSCO όπως αποφάσισε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης.

Στην απεργιακή συγκέντρωση θα συμμετέχουν Σωματεία εργαζομένων και φορείς του Πειραιά. 

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα έχουν αιτία δεν είναι τυχαία γεγονότα. Οφείλονται στην δίψα των μεγαλοεργοδοτών για κέρδη, που απαιτεί ένταση της δουλειάς και αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης. Αυτή η εργασιακή κόλαση, ο σύγχρονος μεσαίωνας στο γκέτο της εταιρίας που οι κυβερνήσεις της παρέδωσαν ολόκληρο το λιμάνι τον Πειραιά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών».

Στην απεργιακή συγκέντρωση καλούν μεταξύ άλλων τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝΣΤΕΦΕΝΣΩΝΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Νομού Αττικής Πειραιώς και νήσων, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού, η Ένωση Γονέων Περάματος, οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά, Νίκαιας, Περάματος, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Σαλαμίνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.

Ανακοίνωση Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ)

Συνάδελφοι,

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα , έρχεται να επιβεβαιώσει με το πιο τραγικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του Σωματείου μας, τις αγωνίες των συναδέλφων για πιθανό θανατηφόρο ατύχημα μέσα στο λιμάνι.

Δεν είναι η «κακιά» στιγμή.

Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας.

Είναι αποτέλεσμα των απανωτών κόντρα βαρδιών, των υπερωριών, το πετάμε «νέους εργάτες» να κολυμπήσουν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση.

Είναι αποτέλεσμα των εκβιασμών από την εργοδοσία μπροστά στις ανανεώσεις των συμβάσεων, να μην υπολογίζεται κούραση, ασθένειες, να «φοβόμαστε» να πουμε όχι.

Είναι αποτέλεσμα να θυσιάζονται ζωές για τα κέρδη της COSCO.

Φθάνει πια. Ο θάνατος σήμερα του εργάτη, φίλου, οικογενειάρχη θα είναι ο τελευταίος.

Τώρα να υλοποιηθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα

6ωρες ποστες

Κατάργηση των κόντρα βαρδιών

Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. Να μη κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για να τα βγάλουμε περα, σκοτωμένοι από το άγχος, τη πίεση να ζήσουν οι οικογένειες μας

Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Τώρα όλοι στην απεργία που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη πύλη από τώρα μέχρι αύριο στις 12 το βράδυ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search