• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Από τη σημερινή κινητοποίηση καλλιτεχνών (ΦΩΤΟ - Βίντεο)

May 07, 2020 509

 

Ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας συγκεντρώθηκε σήμερα στο Σύνταγμα, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των σωματείων εργαζομένων στις Τέχνες (Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα, Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών), ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξή τους.

Η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας έχει διακοπεί και εκατοντάδες εργαζόμενοι στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική και κάθε μορφής τέχνης κρατώντας πανό και σημαίες έχουν βγει στους δρόμους. 

 

 

Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε πέρα απ' τα όσα ακούμε στο παρακάτω βίντεο που απαλλοτριώσαμε από την παρουσία που διατηρεί στο διαδίκτυο η συλλογικότητα "Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη".

Απεικονίζει την σημερινή κινητοποίηση των εργαζόμενων καλλιτεχνών και των τεχνικών στο χώρο του θεάματος - ακροάματος, για τα αιτήματα των οποίων η κυβέρνηση κωφεύει.

Είναι επίσης συγκλονιστικό το κείμενο που ανέβασε στον λογαριασμός του στο facebook ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς. Το τιτλοφορεί "Τίτλοι Τέλους" και σ' αυτό ανάμεσα στα άλλα σημειώνει: "Σας αποχαιρετώ λοιπόν. Είμαι απελπισμένος και για μένα και την οικογένειά μου και για όλους μας. Δούλεψα μια ζωή πληρώνοντας πάντα τους φόρους μου και χωρίς να πάρω ποτέ ούτε ένα ευρώ από το κράτος. Την πρώτη φορά που –λόγω καταστροφής- χρειάζομαι ένα σχέδιο από αυτό για να μην καταστραφώ, αυτό με πολεμά"....

"Θα προχωρήσουμε σε καθολικές απαγορεύσεις των έργων μας, θα το κάνουμε μεγάλη είδηση στο εξωτερικό που -εν αντιθέσει με εδώ- όλοι οι Οργανισμοί Πνευματικών Δικαιωμάτων ενισχύθηκαν μέσα στην πανδημία.

Είναι η έσχατη λύση απελπισίας στην οποία μας οδηγούν. Οι άνθρωποι του τραγουδιού στήριξαν -χωρίς ποτέ να το κάνουν θέμα- πολλούς ανθρώπους στην καταστροφή τους".

ΠΗΓΗ: prologos.gr & ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search