• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μαζικές οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

May 01, 2022 269

 

 

 

«Η εργατική τάξη δεν σκύβει το κεφάλι». Αυτό μήνυμα έστειλε η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα.

Χιλιάδες εργάτες διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή. Τίμησαν τους νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ασίγαστη πάλη με το κεφάλαιο. Ανανέωσαν την απόφασή τους για να συνεχίσουν αυτόν τον ηρωικό αγώνα ως τη νίκη, αναφέρει μεταξύ άλλων το αναλυτικό ρεπορτάζ -που συνοδεύεται από βίντεο και φωτογραφίες- που υπάρχει στην ιστοσελίδα 902.

Σχετική αναλυτική ανάρτηση υπάρχει και στην ιστοσελίδα του "Πριν", απ' όπου αντιγράφουμε:  Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση που κάλεσαν πρωτοβάθμια σωματεία στα Προπύλαια και στην οποία συμμετείχαν πολλές εργατικές και λαϊκές συλλογικότητες και κινήσεις, πολιτικές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής και μαχόμενης Αριστεράς, καθώς και συλλογικότητες του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου. Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, πολλοί αγωνιστές/στριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πρωτοβουλία για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα και η Ταξική Κίνηση για την Εργατική Χειραφέτηση.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η εργατική τάξη τίμησε και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες. Βιώνει με σκληρό τρόπο τον πόλεμο, την ανεργία, την άγρια εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την ακρίβεια, την κατάπνιξη των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Με το σύνθημα «Από το Σικάγο στην Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική», τις γροθιές και τις σημαίες υψωμένες, έπεσε η αυλαία της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης που έστειλε μήνυμα αντίστασης και εργατικής-λαϊκής πάλης «ενάντια στην ακρίβεια, την ανεργία και τη φτώχεια, στον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή».

ΑΠΟ e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search