• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Kύμα αλληλεγγύης στον εργάτη που ξυλοκοπήθηκε γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του - ΒΙΝΤΕΟ

June 11, 2022 788

Δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από τον εργοδότη του επειδή τόλμησε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του
Η δίκη του 47χρονου εργοδότη που ξυλοκόπησε άγρια μετανάστη εργάτη, που ζήτησε τα δεδουλευμένα του αναβλήθηκε για την Δευτέρα 13 Ιουνίου. Ο εργοδότης ο οποίος κρατείται με απόφαση εισαγγελέα, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομης βίας καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων καθώς στο αυτοκίνητο του βρέθηκε ένας μπαλτάς.

Εχθές, στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, σωματεία εργαζομένων, οικοδόμοι, μηχανικοί και δικηγόροι, συμπαραστέκονται στον 23χρονο εργάτη από την Αίγυπτο, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον Έλληνα εργοδότη του, όταν του ζήτησε τα δεδουλευμένα του που δεν ξεπερνούσαν τα 270 ευρώ.

Ο 47χρονος δράστης της επίθεσης, που συνελήφθη ένα 24ωρο μετά την επίθεση σε βάρος του εργάτη του, έκρυβε ακόμη στο αυτοκίνητο του την αλυσίδα με την οποία τον χτύπησε όπως και το κινητό του τηλέφωνο του 23χρονου.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο εργάτης, «αφού με χτύπησε στο χέρι με την αλυσίδα εγώ έφυγα. Την ώρα που έφτανα κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα με σταμάτησε στη γωνία και συνέχισε να με χτυπάει στο κεφάλι. Έχασα τον κόσμο, έπεσα κάτω, δεν έβλεπα μπροστά μου και πάλι με χτυπούσε».


Σύσσωμα τα εργατικά σωματεία του νομού Χανίων, σύλλογοι και φορείς επαγγελματικών ομάδων έχουν δημιουργήσει κύμα συμπαράστασης για τον εργάτη ενώ σήμερα συγκεντρώθηκαν στο δικαστήριο, όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Χανίων και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικοδόμων  Μανώλης Ξανθουδάκης χαρακτήρισε την επίθεση ως μια ακόμη που έρχεται να προστεθεί σε εκατοντάδες ακόμη περιστατικά σωματικής και ψυχολογικής βίας με θύματα μετανάστες. «Η σημαντική διαφορά είναι ότι αυτός ο συνάδελφος κατάφερε να σηκώσει κεφάλι ,να καταγγείλει το περιστατικό και παρά τα σοβαρά τραύματα του που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία, το περιστατικό παίρνει τις διαστάσεις που πρέπει. Η δολοφονική και ρατσιστική αυτή επίθεση όμως, πρέπει να τιμωρηθεί. Άλλωστε έχει επαναληφθεί από τον συγκεκριμένο και στο παρελθόν» υπογράμμισε ο κ. Ξανθουδάκης.


Στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκε και ο γραμματέας του παραρτήματος Χανίων του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας Χαράλαμπος Λουτσέτης ο οποίος δήλωσε πως «απ ότι φαίνεται τα σπασμένα της ακρίβειας στην οικοδομή τα πληρώνουν οι εργάτες που είναι αυτοί που την συντηρούν μετά από πολλά χρόνια κρίσης. Δε θα μείνουμε άπρακτοι, θα ζητήσουμε να πάρει θέση και το ΤΕΕ και οι υπόλοιποι κλαδικοί σύλλογοι» σημείωσε. Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων κ. Ιωσήφ Αποστολάκης επεσήμανε ότι και στον κλάδο της εστίασης καταγράφονται περιστατικά κυρίως λεκτικής βίας ενώ εξέφρασε τη συμπαράσταση του κλάδου στον νεαρό Αιγύπτιο. Στο πλευρό του 23χρονου εργάτη στέκεται και ο δικηγορικός κόσμος των Χανίων που μάλιστα του παρέχει νομική βοήθεια.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων καταδικάζει τη δολοφονική ενέργεια σε βάρος μετανάστη από τον εργοδότη του, διότι τόλμησε να του ζητήσει τα δεδουλευμένα ημερομίσθιά του, ύψους 270 ευρώ, τα οποία κατακρατούσε περισσότερο από ένα μήνα. Τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές πρέπει να βρουν απέναντί τους την κοινωνία» τονίζει σε ανακοίνωση του. Ανακοίνωση εξέδωσε και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: «Τέτοια φαινόμενα προσβάλουν όλους κι όλες εμάς του εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που καθημερινά παλεύουμε με γνώμονα την αξιοπρεπή διαβίωση μας. Η ουσία του περιστατικού όμως μας οδηγεί σε μία παραδοχή. Κανένας μόνος απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία»! Πηγή: 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search