• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Το «Fuel Pass» του Μητσοτάκη και η κοροϊδία με αριθμούς

June 21, 2022 600



Aπό το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου

“Εργαζόμενος διαμένει στην Νέα Ιωνία και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας. Διανύει με το αυτοκίνητό του για το πήγαινε – έλα 18 χιλιόμετρα την ημέρα, ήτοι 450 χλμ τις εργάσιμες μέρες του μήνα.


Ας υποθέσουμε ότι τις καθημερινές δεν κάνει καμία άλλη διαδρομή και ότι τις τέσσερις Κυριακές που απομένουν δεν κουνιέται παρά για τα απαραίτητα (απαραίτητο είναι, βέβαια, να πεταχτείς μέχρι τη θάλασσα μέσα στο κατακαλόκαιρο, αλλά αυτό δεν το αποδέχεται η εξίσωση των άριστων του Χάρβαρντ) και δεν διανύει πάνω από 50 χλμ. Σύνολο το μήνα 500 χλμ.

Ας υποθέσουμε επίσης ότι το αυτοκίνητό του (που δεν είναι Καγιέν) είναι καλοσυντηρημένο και καίει περί τα 8 λίτρα/100χλμ. Με 2,4 ευρώ η βενζίνη χρειάζεται το μήνα 96 ευρώ για τις απολύτως αναγκαίες αυτές διαδρομές. Αν επίσης υποθέσουμε ότι οι τιμές δεν θα αυξηθούν κι άλλο, το τρίμηνο που έρχεται θα πληρώσει 288 ευρώ.

Πέρσι με 1,4 ευρώ το λίτρο πλήρωνε για τις ίδιες διαδρομές 56 ευρώ το μήνα, δηλαδή 168 ευρώ το τρίμηνο. Κάντε τώρα την αφαίρεση από το “μπαξίσι” των 80 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο που ανακοίνωσε σήμερα ο Μητσοτάκης και θα έχετε όλο το μέγεθος και της νέας κοροϊδίας. Και της κλοπής.”
Σημείωση: Ακόμα κι αυτά τα 80 ευρώ δεν είναι πάντα 80! Τι εννοούμε; Μα, το εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας: Εάν ο δικαιούχος χρησιμοποιήσει την ψηφιακή κάρτα για να λάβει την επιδότηση το ποσό για το τρίμηνο στην ηπειρωτική Ελλάδα θα ανέλθει σε 80 ευρώ (με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό σε 65 ευρώ). Για τις νησιωτικές περιοχές (συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης) είναι 100 ευρώ με ψηφιακή κάρτα (85 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό). Για τις μοτοσικλέτες είναι 60 ευρώ με ψηφιακή κάρτα (45 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό). Ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές, για τις μοτοσικλέτες είναι 70 ευρώ με ψηφιακή κάρτα (55 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό).

Με λίγα λόγια δικαιούχοι, σύμφωνα με αυτά που ίσχυαν την προηγούμενη φορά, θα δηλώνουν στην αίτηση τους εάν θα λάβουν το ποσό με την ψηφιακή κάρτα (απευθείας για βενζίνη) ή απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό, εισπράττοντας λιγότερα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search