• Αργυράδες - Κέρκυρας
 • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Πογκρόμ» 40 χιλιάδων πλειστηριασμών

September 04, 2022 758

 

Ούτε ένας ούτε δύο. 40.000 πλειστηριασμοί κατοικιών έως το τέλος του 2022 ετοιμάζουν τράπεζες και funds και διάφοροι άλλοι φορείς μετά το τέλος της «μεταμνημονιακής εποπτείας», όπως διατείνεται η κυβέρνηση και οι πρόθυμοι παπαγάλοι της στα ΜΜΕ.
Και αυτοί έρχονται να προστεθούν στα πάνω από 17.620 ακίνητα που βγήκαν σε πλειστηριασμό στο πρώτο εξάμηνο του 2022, με τους 4.190 απ’ αυτούς τους πλειστηριασμούς, μάλιστα, το 1/3 δηλαδή, να «ευδοκιμούν» και τα σπίτια να αλλάζουν χέρια.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι απαντήσεις μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

 1. Το ζήτημα της «αντιμετώπισης» των «κόκκινων» δανείων βρίσκεται ανάμεσα στις βασικές δεσμεύσεις που έμειναν «πεσκέσι» για τη συνέχεια, στις συμφωνίες κυβερνήσεων – δανειστών.
 2. Με βάση και τα όσα έχουν νομοθετήσει διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη το κυνηγητό της λαϊκής στέγης, το να μετατραπούν οι ιδιοκτήτες αυτών των κατοικιών σε νοικάρηδες στα σπίτια τους, και αυτό στην καλύτερη περίπτωση.
 3. Για να «ανακτηθεί», όπως λένε, το «χαμένο έδαφος» της πανδημίας εξαιτίας των προσωρινών μέτρων για την αναστολή ορισμένων από τους πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί. Βλέπετε τα «κοράκια» των funds και των τραπεζών διψούν για το αίμα των ανθρώπων.
 4. Ένα στα τρία δάνεια τα οποία είχαν ρυθμιστεί τον προηγούμενο χρόνο έχουν «κοκκινίσει» εκ νέου, πράγμα που δηλώνει ολοκάθαρα και αποτυπώνει πως τα λαϊκά στρώματα έχουν «στραγγίξει» και οδηγούνται σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας με σοβαρά κοινωνικά αποτελέσματα.
 5. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών το 32% των στεγαστικών δανείων, το 37% των καταναλωτικών και το 35% των επιχειρηματικών δανείων δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή έχουν βρεθεί σε τρίμηνη καθυστέρηση που ισοδυναμεί με ένα βήμα πριν την μεταφορά τους σε «κόκκινα».
 6. Η ονομαστική αξία των «κόκκινων» δανείων που διαχειρίζονται οι «Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» (ΕΔΑΔΠ), τα γνωστά «κοράκια», έχει ξεπεράσει τα 87,6 δισ. ευρώ, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ο όγκος τους αυξήθηκε κατά 7,9 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος του 2021.
  Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το σύνολο των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία που και αυτά αντί να μειώνονται ακολουθούν αντίστροφη πορεία, καταλαβαίνουμε το μέγεθος του προβλήματος.
  Τα δικαστικά τμήματα των εφοριών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντολή να πιέσουν τους οφειλέτες του Δημοσίου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 24 – 48 δόσεων, διαφορετικά ενεργοποιούνται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ακόμα και για μικρές οφειλές.
  Τα μέτρα σε βάρος εκείνων που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση κατά την κρίση του εφόρου μπορούν να είναι κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου, κατάσχεση ακινήτων εκτός από διοικητικά, ασφαλιστικά και δικαστικά μέτρα.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search