• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εκπαιδευτικοί Πειραιά: 9 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα δεν ξεχνάμε - Όλες - οι στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις και στην πορεία την Κυριακή 18/9 5.30 μμ

September 17, 2022 80

"Πριν από 9 χρόνια, τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή δολοφονεί στο Κερατσίνι τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα για τις ιδέες και τα τραγούδια του. Μια βδομάδα νωρίτερα άλλο τάγμα εφόδου στήνει δολοφονική ενέδρα σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Έχουν προηγηθεί εγκληματικές επιθέσεις ενάντια σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και πλήθος άλλων.
Καλούμε σε συνεχή επαγρύπνηση, ιδιαίτερα μετά τις αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών και την δίκη σε 2ο βαθμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης όπου δικάζονται οι εφέσεις των χρυσαυγιτών. Απαιτούμε να μπουν ακόμα πιο βαθιά στην φυλακή οι ναζί εγκληματίες.
Δεν εφησυχάζουμε, δεν ξεχνάμε!"  Επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά

Και καταλήγει:

"Το χρέος κάθε λαϊκού ανθρώπου, κάθε εκπαιδευτικού που μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών απέναντι στον Παύλο Φύσσα και σε όλα τα θύματα της ναζιστικής βίας το περιγράφουν οι στίχοι:
«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!»
Συμμετέχουμε:
• Στην αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στις 19.00 στα Λιπάσματα Δραπετσώνας (ΣΙΛΟ).
• Στην συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι, την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στις 17.30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π. Φύσσα 60)
Η ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει και τις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου Πολιτισμού "Παύλος Killah P Φύσσας" με αφορμή τα 9 χρόνια από τη δολοφονία, που μπορείτε να βρείτε εδώ https://el-gr.facebook.com/antifa.september"

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 17:30


Πριν από 9 χρόνια, τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή δολοφονεί στο Κερατσίνι τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα για τις ιδέες και τα τραγούδια του. Μια βδομάδα νωρίτερα άλλο τάγμα εφόδου στήνει δολοφονική ενέδρα σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Έχουν προηγηθεί εγκληματικές επιθέσεις ενάντια σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και πλήθος άλλων.
Καλούμε σε συνεχή επαγρύπνηση, ιδιαίτερα μετά τις αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών και την δίκη σε 2ο βαθμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης όπου δικάζονται οι εφέσεις των χρυσαυγιτών. Απαιτούμε να μπουν ακόμα πιο βαθιά στην φυλακή οι ναζί εγκληματίες.
Δεν εφησυχάζουμε, δεν ξεχνάμε!
Η ιδεολογία που οπλίζει το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, είναι γνωστή ιστορικά και έχει αντιμετωπιστεί με την οργάνωση και τον αγώνα του λαού μας. Χρειάζεται καθημερινή πάλη με το σύστημα που την γεννά, τον καπιταλισμό, που την θρέφει και χρησιμοποιεί τέτοιες ομάδες για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργοδοτών, να επιβάλουν τις ορέξεις τους ενάντια στους εργαζόμενους που ασφυκτιούν κάτω από την επίθεση που δέχονται στα εργασιακά τους δικαιώματα.
H όξυνση της καταστολής ενάντια στον λαό και τους αγώνες του, η ιδεολογική παρέμβαση με το ξέπλυμα των αμερικανόθρευτων νεοναζί του Αζόφ, ο αντικομμουνισμός, η προώθηση της αντίληψης ότι ο λαός πρέπει θυσιαστεί για τα ΝΑΤΟικά σχέδια, το χτύπημα στον συνδικαλισμό και το δικαίωμα στην απεργία σε νομικό επίπεδο (ν.4808) αλλά και κινηματικό (πχ. χτύπημα απεργών στη Μαλαματίνα), η κατάργηση του ασύλου και η είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές και τέλος οι δίκες και οι παρακολουθήσεις αγωνιστών του κινήματος, αντικειμενικά τροφοδοτούν το φασιστικό τέρας.
Οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις της ΧΑ με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και της εργοδοσίας, όπως τον ρόλο αστυνομικών στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ή η συμπόρευση της Χρυσής Αυγής με μερίδα εργολάβων στην Ζώνη του Περάματος και τους εφοπλιστές, καταδεικνύει τον στόχο και τον ρόλο των μορφωμάτων αυτών όταν η βαθιά οικονομική κρίση, οι συνθήκες ζωής των εργαζομένων, τους συσπειρώνει και μέσα από την τέχνη, μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές.
Αυτή την αλληλεγγύη δολοφονούν, αυτή την συσπείρωση και την οργάνωση φοβούνται!
Στις εργατογειτονιές/προσφυγογειτονιές του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, της Κοκκινιάς, του Περάματος ξέρουμε καλά πώς να πολεμάμε τον φασισμό, πώς να παλεύουμε διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή. Αντίπαλός μας είναι ο ιμπεριαλισμός, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν, έχοντας ως μακρύ τους χέρι τέτοιες ομάδες για να φοβίζουν τον εργάτη και να μην σηκώνει κεφάλι στις ορέξεις της εργοδοσίας.
Το χρέος κάθε λαϊκού ανθρώπου, κάθε εκπαιδευτικού που μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών απέναντι στον Παύλο Φύσσα και σε όλα τα θύματα της ναζιστικής βίας το περιγράφουν οι στίχοι:
«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!»
Συμμετέχουμε:
• Στην αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στις 19.00 στα Λιπάσματα Δραπετσώνας (ΣΙΛΟ).
• Στην συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι, την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στις 17.30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π. Φύσσα 60)
Η ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει και τις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου Πολιτισμού "Παύλος Killah P Φύσσας" με αφορμή τα 9 χρόνια από τη δολοφονία, που μπορείτε να βρείτε εδώ https://el-gr.facebook.com/antifa.september

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search