• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Αγιά – Σοφιά» και «Αγία Σοφία»

October 06, 2022 562

 

 

Τα αντίθετα συμβαίνουν, τις ίδιες στιγμές, στο «Αγία Σοφία», το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας. Εδώ τα χειρουργεία πάγωσαν, μαζί τους και οι προσδοκίες των μικρών ασθενών. Ποιος λαϊκός ενθουσιασμός να υπάρξει, όταν 3.000 παιδιά, δικά μας παιδιά, που βασανίζονται από κάποιο σοβαρό χρόνιο νόσημα, έχουν καθηλωθεί σε μιαν ατέλειωτη ουρά, με την ελπίδα ότι θα χειρουργηθούν, ότι θα μπορέσουν επιτέλους να γελάσουν ελεύθερα, να ματαιώνεται μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα, εξάμηνο το εξάμηνο. Ποιοι πολιτευόμενοι να σπεύσουν να φωτογραφηθούν δίπλα σε γονιούς που τους τρώει η αγωνία και το παράπονο. Ποιοι κυβερνητικοί να δηλώσουν «βαθιά συγκινημένοι» ή να αναγνωρίσουν πως η ευθύνη είναι (και) δική τους. Και ποιο κράτος να καμαρώσει πως υπήρξε και εδώ «πρόθυμος αρωγός», απαιτώντας ανταμοιβή σε είδος· σε ψήφο και πάλι.

Στην «Αγιά – Σοφιά» όλα ήταν εν αφθονία: τα νικηφόρα χαμόγελα, οι δυνατές φωνές χαράς, τα βεγγαλικά, οι λέξεις οι πρησμένες από στόμφο και από την μπαγιάτικη ρητορική της υπερβολής. Στο «Αγία Σοφία», όπου τα βλέμματα τα σκιάζει η θλίψη και η αίσθηση της ήττας, αντί αφθονίας, ελλείψεις: αναισθησιολόγων, μικροβιολόγων, τεχνολόγων, προσωπικού στο Αιματολογικό και Βιοχημικό Τμήμα, στο Νευρολογικό, το Νευροχειρουργικό, το Καρδιολογικό, το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας και το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής. Η μόνη περίσσεια; Ασθενών. Και φόβου.

Αντί για τους προβλεπόμενους 17 αναισθησιολόγους υπάρχουν μόνο εννιά. Και ο υπουργός, πάντα ευφάνταστα αδαής, δανείζεται από άλλα νοσοκομεία, δηλαδή προκαλεί πρόβλημα και αλλού. Οπως στην πανδημία. Αλλωστε, μας εξήγησαν ότι «το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους είναι παγκόσμιο, τι να κάνουμε». Παγκόσμιο το ενεργειακό, το κλιματικό, το πανδημικό, τώρα και το αναισθησιολογικό. Τι απομένει να κυβερνήσουν; Την ΚΥΠ και την ΕΡΤ;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search