• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΦΩΤΟ ΒΑΙΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΤΟ ΒΑΙΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Σκάνδαλο Πάτση: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ

October 25, 2022 551


Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος μετά τις καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις. Τι ανακοίνωσε το Υπερταμείο.
Νέες εξελίξεις ακολουθούν τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, μετά το σκάνδαλο με τις εισπρακτικές του.

Την παραίτησή του μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος για λόγους ευθιξίας.

 

Η παραίτησή του έρχεται μετά τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από τη ΝΔ. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γρεβενών κατηγορείται ότι μέσω εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε «κόκκινα δάνεια» σε τιμή υποπολλαπλάσια της ονομαστικής αξίας τους, με στόχο την είσπραξή τους. Τώρα αν αναρωτηθείτε γιατί χρειάστηκαν πάνω από 3 χρόνια, και ενώ είχαν προηγηθεί τόσες καταγγελίες για την "ανάρμοστη" -πόσο πιο κομψά να το γράψουμε;-  εξωκοινοβουλευτική, επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή, για να αντιληφθεί η ηγεσία της Ν.Δ ότι αυτές "δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας", τι να σας πούμε ... Μπορεί να εξαπατήθηκαν από το "υποκριτικό του ταλέντο". Δεν διαθέτει μόνο ο Λιγνάδης αυτό το προσόν.

Έκανε τα "πρεπούμενα' η Ν.Δ., και η περίπτωση του βουλευτή της Γρεβενών, μπήκε στο αρχείο, αλλά αυτός ήταν "μαύρο κοράκι με νύχια γαμψά". Στήνει μια οικογενειακή εταιρεία και εξαγοράζει τα «κόκκινα δάνεια» ύψους 63 εκ. μπιρ παρά, στην τιμή των 4,3 εκ. ευρώ, για να θησαυρίσει σε βάρος φτωχών ανθρώπων, ενώ παντελώνιασε από τα ΕΛΤΑ πάνω από ένα εκατομμύριο (1.019.222,81 ευρώ) για «αέρα νομικές υπηρεσίες». 

 

Υπερταμείο: Διερευνούμε όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης
Ανακοίνωση για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση και τα όσα ακολούθησαν εξέδωσε το Υπερταμείο.

«Το Υπερταμείο, μόλις έγιναν γνωστά τα δημοσιεύματα για το θέμα των ΕΛΤΑ, προέβη αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνήσει όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης. Ακολούθως, έλαβε την επιστολή παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Κωνσταντόπουλου για λόγους ευθιξίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ
"Με αφορμή στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, περί αμοιβών τις οποίες έδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προς τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση για νομικές υπηρεσίες, τα ΕΛΤΑ διευκρινίζουν τα εξής:

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την διεθνή Νομική Εταιρεία DLA Piper UK LLP, για την εκπροσώπησή τους στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδιαίτερα στην Κομισιόν και την DG Comp. Η συνεργασία με τον Διεθνή Νομικό Οίκο ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στα παραπάνω θέματα κατέστη αναγκαία λόγω της ανάγκης συστηματικής υποστήριξης των ΕΛΤΑ σε εξειδικευμένα θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ανταγωνισμού, Καθολικών Υπηρεσιών κλπ. τα οποία προέκυψαν από την έναρξη υλοποίησης των δράσεων μετασχηματισμού της Εταιρείας το 2021.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες για τις οποίες κατέστη αναγκαία η σύμβαση, αφορούν:

1. Τη νομική εκπροσώπηση και υποστήριξη για ζητήματα ευρωπαϊκού δικαίου, δικαίου ανταγωνισμού, δικαίου κρατικών ενισχύσεων, αναφορικά με διαδικασίες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιων ανεξάρτητων και άλλων διοικητικών Ευρωπαϊκών αρχών ή/και των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά:

Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57982 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για ζημία που προκλήθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57538 ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή / και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων αναφορικά με καταγγελία σχετικά με τυχόν κρατική ενίσχυση υπέρ των ΕΛΤΑ.

Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.56616 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για την παροχή καθολικής υπηρεσίας και οποιαδήποτε επακόλουθη συναφή διαδικασία.

Την παροχή νομικών υπηρεσιών για κάθε συναφές θέμα που αφορά τα ανωτέρω.

Η χρονική διάρκεια της Σύμβασης είναι αορίστου χρόνου, τιμολογείται μηνιαίως και σε κάθε περίπτωση μέχρις ολοκληρώσεως των υποθέσεων που αφορούν οι παραπάνω υπηρεσίες.

Η τιμολόγηση των υπηρεσιών, γίνεται με βάση τους επίσημους τιμοκαταλόγους της DLA Piper. Τα δε ποσά των τιμολογίων αποστέλλονται προς πληρωμή από την έδρα της εταιρείας και τις οικονομικές της υπηρεσίες, προς τις οποίες γίνεται και η πληρωμή. Σημειώνεται, δε, ότι όλες οι αποφάσεις πληρωμών, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια», στο πλαίσιο του ν. 3861/2010 και του ν. 4727/2020

Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα. Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την Νομική Εταιρεία, καταβάλλεται από αυτήν, και βέβαια όχι από τον εκάστοτε πελάτη της.

Παρ’ όλα αυτά, για λόγους προσωπικής ευθιξίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., κ. Γρηγόρη Δημητριάδη."

Ο ρόλος του γιου του, Πάρι, στη ΝΔ και η σελίδα που "κατέβηκε"

Ο Πάρις Πάτσης, γιος του Ανδρέα, είχε στη Νέα Δημοκρατία το ρόλο του συντονιστή της θεματικής ενότητας "Μη Εξυπηρετούμενων Επιχειρηματικών Δανείων". Η εν λόγω σελίδα από το site του κυβερνώντος κόμματος έχει κατέβει.
Ερωτηματικά για το ρόλο που είχε στη Νέα Δημοκρατία ο γιος του Ανδρέα Πάτση, Πάρις προκύπτουν μετά τη διαγραφή του Γρεβενιώτη βουλευτή και τις καταγγελίες πως ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. για μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

Μέχρι και μεσημέρι της Τρίτης, στο site της Νέας Δημοκρατίας μπορούσε να δει κανείς ότι ο νομικός Πάρις Πάτσης ήταν συντονιστής θεματικής ενότητας "Μη Εξυπηρετούμενων Επιχειρηματικών Δανείων". Λίγα λεπτά μετά τη διαγραφή του βουλευτή η εν λόγω σελίδα κατέβηκε από την ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search