• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άγρια καταστολή & χημικά στο κέντρο της Αθήνας

November 05, 2022 590

 

 

Νέο βροντερό «όχι» των κατοίκων των Εξαρχείων στα σχέδια για την υποτιθέμενη ανάπλαση στο λόφο του Στρέφη και την κατασκευή μετρό στην ιστορική πλατεία αλλά και ένταση με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και κρότου-λάμψης στο ξεκίνημα της χθεσινής πορείας ενάντια στην εμπορευματοποίηση, την ανάπλαση, την αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Η κινητοποίηση που είχε καλεστεί στα Προπύλαια αντιμετωπίστηκε εξαρχής με καταστολή με τους αστυνομικούς να δείχνουν με το «καλημέρα» τις διαθέσεις τους. Οι διαδηλωτές κυνηγήθηκαν άγρια με πολλούς από αυτούς να κατευθύνονται προς τα Εξάρχεια σημείο που θα κατέληγε η πορεία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, την πορεία συντονιστικού για την υπεράσπιση των Εξαρχείων, όχι απλά την «έσπασαν» πρίν ακόμα ξεκινήσει αλλά έδειραν και προσήγαγαν αλληλέγγυο κόσμο ανελέητα σε όλα τα στενά του κέντρου.

 

Από την αστυνομική «μανία» δεν ξέφυγαν ούτε οι φωτορεπόρτερς με τις πληροφορίες που φθάνουν να αναφέρουν πως δέχθηκαν χημικά στο πρόσωπο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Αύρες και ΜΑΤ έκαναν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας ενώ υπάρχουν πληροφορίες για αθρόες προσαγωγές (15).

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το νέφος δακρυγόνων στα στενά των Εξαρχείων.

 

 

 

Η Αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές.

 

Αστυνομικός έχασε τον... γεμιστήρα του στα Εξάρχεια

 

Ένα σπάνιο γεγονός έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής καταστολής των διαδηλωτών που εναντιώνονται στα σχέδια για την «ανάπλαση» στον λόφο του Στρέφη και την κατασκευή μετρό στην ιστορική πλατεία. 

Όπως κατέγραψε ο δημοσιογράφος της «Αυγής» και του avgi.gr Κώστας Παπαντωνίου, άνδρας των ΜΑΤ έχασε τον (γεμάτο σφαίρες) γεμιστήρα τού όπλου του, που έπεσε σε είσοδο πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το περιστατικό συνέβη όταν αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν άτομα που κάθονταν στα σκαλιά πολυκατοικίας. Οι πολίτες εισήλθαν στην πολυκατοικία για να αποφύγουν τους αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων, όμως, απώλεσε εκείνη την ώρα τον γεμιστήρα του.

Με στοιχεία από efsyn.gr & topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search