• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι νέοι «Πάτσηδες» της ΝΔ - 420 αναθέσεις 5,5 εκατ. ευρώ σε 40 μήνες - Οι ημέτεροι της Νέας Δημοκρατίας ευημερούν με δημόσιο χρήμα.

January 09, 2023 566

O δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης ένα από τα πρώτα θύματα των τηλεφωνικών υποκλοπών στην τοποθέτηση που έκανε στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, η οποία ασχολήθηκε με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, έβαλε τίτλο στην σημερινή νεοδημοκρατική διακυβέρνηση: «Αυτό δεν είναι κράτος, αλλά παρακράτος!». Αστικό κράτος σε ακροδεξιά έκδοση θα λέγαμε εμείς.

 

Αυτός ο δημοσιογράφος, λοιπόν,  φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα άλλο ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο όπου εμπλέκονται άλλα δυο "άριστα" νεοδημοκρατικά στελέχη και φυσικά κρατικοί αξιωματούχοι που κατέχουν θέσεις ευθύνης. 

Φυσικά, καπιταλισμός και διαφθορά είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ενα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο είναι λογικό να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα και, όπως θα έχετε διαπιστώσει κάθε φορά που δημοσιοποιούνται τέτοια κραυγαλέα φαινόμενα οι κολαούζοι του συστήματος κάνουν μια εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσουν την ταξική προσέγγιση του θέματος, με μπουρδολογίες του τύπου "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο" ...

Ας δούμε το σκάνδαλο που αποκαλύπτει σήμερα ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης, στην ιστοσελίδα Newsbomb.gr. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα:

 Οι ημέτεροι της Νέας Δημοκρατίας ευημερούν με δημόσιο χρήμα. 

 

Το όργιο με τις απευθείας αναθέσεις της Νέας Δημοκρατίας ύψους 8,5 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία δεν έχει προηγούμενο, με αποτέλεσμα οι αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη. 

 

Αρχικά αποκαλύφθηκε πως η Σοφία Νικολάου, η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής πρωταγωνιστούσε στις απευθείας αναθέσεις με αδιαφανείς διαδικασίες. Το θέμα αναδείχθηκε στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Εν συνεχεία αποκαλύφθηκε πως ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, εκτός από διάτρητο Πόθεν Έσχες είχε εξασφαλίσει για το δικηγορικό του γραφείο 27 συμβάσεις με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνολικού ύψους 821.877 ευρώ.

Ακολούθησε η αποκάλυψη της υπόθεσης του βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμη Χειμάρα, ο οποίος μέσω επιχειρήσεων συμφερόντων του είσπραξε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από συμβάσεις του Δημοσίου. 

Τα προηγούμενα 24ωρα ήλθε στο φως και η υπόθεση της βουλευτού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ευθυμίου, η οποία παρείχε υπηρεσίες σε σταθερή βάση προς τον ΕΦΚΑ, παράλληλα με τη βουλευτική της θητεία.

Σήμερα το Newsbomb.gr φέρνει στο φως τις περιπτώσεις των Ανδρέα Κουτούπη και Ανδρέα (Άκη) Ροδάκου, που έχουν την τελευταία τριετία εξασφαλίσει μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες. 

Ο Ανδρέας Κουτούπης, είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ. Ο Ανδρέας Ροδάκος δεν κατέχει επίσημη θέση στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο είναι φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη, κάτι που άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει στα social media του.

Αναδημοσίευση από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search