• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έβρος: ποιοι είναι οι μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι;

January 25, 2023 465

 

 Η “Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας” με ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση να αποκαλύψει ποιοι είναι οι “μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι” στον Έβρο που χτύπησαν τους πρόσφυγες και τους επαναπροώθησαν στο τουρκικό έδαφος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

“Οι υπουργοί της κυβέρνησης πανηγυρίζουν για το δημοσίευμα της Καθημερινής όσον αφορά μαρτυρία ενός από τους πρόσφυγες της υπόθεσης των 38 του Έβρου. Η μαρτυρία του πρόσφυγα έρχεται σε αντίθεση με άλλες καταθέσεις προσφύγων αναφορικά με τον θάνατο του 5χρονου κοριτσιού στη νησίδα.

Αυτό, όμως, στο οποίο ομονοούν όλες οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες των προσφύγων είναι οι παράνομες επαναπροωθήσεις που συνέβησαν σε βάρος τους.

Η επίκληση της εγκυρότητας της μαρτυρίας που δημοσιεύει η Καθημερινή από τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη αποτελεί τη μεγαλύτερη ομολογία παράνομων επαναπροωθήσεων από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

Στη μαρτυρία αναφέρεται συγκεκριμένα ότι οι πρόσφυγες συνάντησαν σε ελληνικό έδαφος “μαυροντυμένους κουκουλοφόρους” που τους χτύπησαν και τους επαναπροώθησαν σε τουρκικό έδαφος.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

Ποιοί είναι αυτοί οι μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι που δρουν εντός της ελληνικής επικράτειας; Ανήκουν στην ΕΛΑΣ; Γιατί δεν φορούν διακριτικά; Τι εντολές έχουν, από ποιόν και σε ποιόν δίνουν αναφορά;

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν δημοσιεύσει διεθνή μέσα ενημέρωσης (ανάμεσά τους και το Spiegel που πρόσφατα το αγάπησε ο κύριος Μηταράκης) το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί κρατούμενους άραβες πρόσφυγες και μετανάστες για να συμμετέχουν σε τέτοιες καταδρομικές επιχειρήσεις, με αντάλλαγμα νόμιμα χαρτιά για να προχωρήσουν το ταξίδι τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πέραν του παρακρατικού μηχανισμού των υποκλοπών, έχει στήσει ένα παρακράτος κουκουλοφόρων εκτός νόμου στα σύνορα. Το καθεστώς εξαίρεσης που έχει εγκαθιδρυθεί στον Έβρο και τα νησιά, οι διαγκωνισμοί ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κράτος, ακόμα και οι καταγγελλόμενοι εκβιασμοί στους πρόσφυγες να αλλάξουν τις καταθέσεις τους καθιστούν δύσκολη την ανεξάρτητη, πέραν από κρατικές σκοπιμότητες, εξακρίβωση της αλήθειας για την υπόθεση των 38.

Αυτό που είναι όμως βέβαιο και πανθομολογούμενο από όλες τις μαρτυρίες είναι ότι η υπόθεση των 38 είναι άλλη μία από τις εκατοντάδες υποθέσεις push-backs για τις οποίες το ελληνικό κράτος καλείται να λογοδοτήσει.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την παρενόχληση των δικηγόρων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνέδραμαν τους πρόσφυγες. Οι χτεσινές δηλώσεις του Ν. Μηταράκη που φωτογραφίζουν δικηγόρους και οργανώσεις όπως το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες αποτελούν ευθεία στοχοποίηση.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση πως αν τολμήσει, διά της εργαλειοποίησης της δικαστικής εξουσίας, να κινηθεί σε βάρος δικηγόρων και υπερασπιστών θα θερίσει τη θύελλα μιας εθνικής και διεθνούς καμπάνιας που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως καθεστώς αντάξιο εκείνων του Όρμπαν στην Ουγγαρία και του Κατσίνσκι στην Πολωνία.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ζητάμε άσυλο και άδειες παραμονής, να παύσει το καθεστώς της εγκληματοποίησης της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.”

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search