• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τραγωδία: Τρία παιδιά και μια γυναίκα νεκρά στο ναυάγιο της Λέρου

February 05, 2023 484

Τραγική εξέλιξη έχει η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου, μετά από ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Όπως έγινε γνωστό τρία παιδιά και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά όταν η βάρκα που τους μετέφερε βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα πρόκειται για δύο αγόρια και ένα κορίτσι περίπου πέντε ετών, ενώ νωρίτερα είχα ανασυρθεί νεκρή μία γυναίκα περίπου 20 ετών από τη θαλάσσια περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο η οποία βυθίστηκε, ενώ ο συναγερμός σήμανε όταν ένας ιδιώτης ενημέρωσε τις Αρχές για ύπαρξη σορού στη θαλάσσια περιοχή ”Παντέλι” νοτιοανατολικά της Λέρου.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην οποία συμμετέχουν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Έρευνες πραγματοποιούνται και από ξηράς με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛΑΣ, ενώ στο σημείο επικρατεί κακοκαιρία και δυνατοί άνεμοι.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ από τα 6 παιδιά που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο τα τρία κατέληξαν. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται επίσης δύο ενήλικες. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν αφρικανικής καταγωγής ενώ η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search