• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η αντιπροσφυγική πολιτική προεκλογικό «εργαλείο» της ΝΔ

February 07, 2023 536

 

Σε αναζήτηση ψήφων στα θολά νερά της ακροδεξιάς «δεξαμενής» έχουν επιδοθεί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Από το δόγμα «νόμος και τάξη» με την πανεπιστημιακή αστυνομία, τον αντιαπεργιακό νόμο, την αστυνομοκρατία και τις παρακολουθήσεις, μέχρι τον φράχτη στον Έβρο, τα δυστυχήματα στη βόρεια Ελλάδα, τα ναυάγια στο Αιγαίο και τις καταγγελλόμενες επαναπροωθήσεις, η πολιτική της κυβέρνησης συνιστά ένα επικίνδυνο μείγμα ακροδεξιάς έμπνευσης που προσπαθεί απεγνωσμένα να στρέψει την κοινή γνώμη προς έναν εσωτερικό ή εξωτερικό «κίνδυνο», επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από τα πραγματικά προβλήματα που τον απασχολούν. Ο «ΛΔ» έχει ασχοληθεί επανειλημμένως, ήδη από την εποχή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με το δράμα των προσφύγων και τα καραβάνια των κατατρεγμένων και ξεριζωμένων ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου, αποκαλύπτοντας τον ρόλο των ιμπεριαλιστών της Δύσης που δεν διστάζουν να ισοπεδώνουν χώρες και να εξανδραποδίζουν λαούς.

Σχεδιάζουν επέκταση του φράχτη της ντροπής στον Έβρο
Το ίδιο δράμα όμως συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα, ενώ η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιπροσφυγική της πολιτική. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κόμπασε για τον αντιπροσφυγικό φράχτη που έστησε στον Έβρο και τα άλλα αντιπροσφυγικά μέτρα που πήρε (ανάμεσα σε αυτά και τις βάρβαρες επαναπροωθήσεις προσφύγων που αποκρύβει). Έφτασε ως το σημείο να λέει πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ “το 75% των προσφύγων και μεταναστών που μπήκαν στην Ευρώπη έμπαιναν από τα ελληνικά σύνορα”, ενώ επί των ημερών της κυβέρνησής του “ο αριθμός αυτός από το 75% πήγε στο 5%”, παρουσιάζοντας σαν κυβερνητική επιτυχία τον άγριο καταδιωγμό, ακροδεξιάς κοπής, των προσφύγων και μεταναστών που εξαπόλυσε η κυβέρνησή του! Σε διάφορες ομιλίες του το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο υπερασπίζεται τον φράχτη της ντροπής στον Έβρο (όπου θέτει σκόπιμα και υποψηφιότητα ως βουλευτής), αλλά παράλληλα εξαγγέλλει και την επέκτασή του για να προστατέψει τάχα τα σύνορα της χώρας από τους… πρόσφυγες. Τα ίδια σύνορα που η κυβέρνηση και η ελληνική ολιγαρχία εκχωρεί καθημερινά στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και στο NATO, δίνοντάς τους «γη και ύδωρ» αλλά και έδαφος για βάσεις, εμπλέκοντας τη χώρα στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους.

Την ίδια ώρα, μετά τις νέες εξελίξεις στο ζήτημα του νεκρού κοριτσιού στον Έβρο, η κυβέρνηση και τα διάφορα «παπαγαλάκια» των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε μία προπαγανδιστική εκστρατεία παραπληροφόρησης αναφορικά με τον ίδιο τον χαρακτήρα και τις αιτίες του προσφυγικού, προσπαθώντας να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Όχι μόνο αμφισβητούν την ύπαρξη του κοριτσιού, αλλά αποσιωπούν ή και διαστρεβλώνουν ακόμα και το γεγονός ότι 38 άνθρωποι, θύματα δουλεμπόρων, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, έγκυος γυναίκα και άρρωστοι, είχαν παραμείνει σχεδόν ένα μήνα εγκλωβισμένοι στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εγκαταλελειμμένοι κυριολεκτικά στη μοίρα τους, χωρίς καμία εναλλακτική.

Εργαλειοποίηση του προσφυγικού εν όψει εκλογών
Παράλληλα, η κυβέρνηση έβαλε τέλος και στο πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» που κάλυπτε τη στέγαση των ευάλωτων αιτούντων άσυλο, μονογονεϊκών οικογενειών, άρρωστων, αναπήρων κλπ. μέχρι να πάρουν απάντηση για το αίτημα ασύλου γιατί μέχρι τότε δεν έχουν δυνατότητα να εργαστούν νόμιμα. Όσοι έμεναν στα σπίτια στο πλαίσιο του προγράμματος είτε καταλήγουν αναγκαστικά σε στρατόπεδο προσφύγων, μέσα σε οικτρές και επικίνδυνες συνθήκες, είτε καταλήγουν στον δρόμο. Μάλιστα για όσους πήραν θετική απάντηση για το άσυλο, ο δρόμος είναι η μόνη επιλογή. Πάντως ούτε λόγος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα κυβερνητικά στελέχη για τα προσφυγικά ναυάγια, τους εκατοντάδες νεκρούς στο Αιγαίο κοντά μια δεκαετία τώρα, τα «κέντρα υποδοχής» που έχουν μετατραπεί σε φυλακές, κανονικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και αποθετήρια ψυχών, ούτε κουβέντα για το ότι η πολιτική που ακολουθείται παραβιάζει κατάφωρα ακόμα και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Αντίθετα, το προσφυγικό όλα αυτά τα χρόνια εργαλειοποιείται είτε από την κυβέρνηση της Τουρκίας είτε από την κυβέρνηση της Ελλάδας, για τους εκάστοτε σκοπούς που θέλουν να εξυπηρετήσουν οι ίδιες και οι ξένοι πάτρωνές τους. Όμως αυτή τη φορά η εργαλειοποίηση του προσφυγικού στη χώρα μας έχει λάβει ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς έρχεται κατά τη διάρκεια μιας άτυπης προεκλογικής περιόδου και μετατρέπεται σε εργαλείο προσέγγισης και ενσωμάτωσης ακροδεξιών ακροατηρίων. Όλα αυτά, στο πλαίσιο των εκβιαστικών διλημμάτων που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επανεκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, αλλά και της ανόδου του ακροδεξιού μορφώματος του Κασιδιάρη που συσπειρώνει τα απομεινάρια των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και που η ίδια η κυβερνητική πολιτική όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψε και γιγάντωσε.

«Εξαφανίζουν» πρόσφυγες
Μέσα σ’ όλα αυτά, καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι δεν εξαφανίζονται μόνο ζωντανοί πρόσφυγες που φτάνουν στα ακριτικά νησιά και στον Έβρο, αλλά ακόμα και… νεκροί. Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετό διάστημα στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Μυτιλήνης βρίσκεται το πτώμα μιας νεαρής που βρήκε τραγικό θάνατο στην περιοχή του αεροδρομίου του νησιού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μόλις ο αδελφός της αντιλήφθηκε τον θάνατό της, βγήκε από το δάσος προς αναζήτηση βοήθειας φτάνοντας στο Καρά Τεπέ, όπου ανέφερε τι είχε συμβεί. Η νεκρή μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατός της, ενώ αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή. Ωστόσο, χαρακτηριστικό είναι ότι για τις αρχές το τραγικό αυτό περιστατικό φαίνεται πως δεν συνέβη ποτέ, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία αναφορά, ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια έχει διακοπεί κάθε αναφορά και για τα περιστατικά αφίξεων τα οποία ανακοινώνονται μόνο ως συνολικοί αριθμοί ανά νησί.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι αρχές αποκρύπτουν θανάτους προσφύγων σε στεριά και θάλασσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το βρέφος που βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε αποσύνθεση σε παραλία της Μυτιλήνης, υποχρεώνοντας τότε το τοπικό Λιμεναρχείο να γνωστοποιήσει το περιστατικό. Η ύπαρξη αγνοούμενου παιδιού ήταν όμως γνωστή στις αρχές ήδη δύο εβδομάδες νωρίτερα, όταν η ίδια η μητέρα του είχε καταθέσει για τον πνιγμό του παιδιού της. Τότε δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπροστά στις βουλευτικές εκλογές και στην προσπάθειά της να επανεκλεγεί, θέτει εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό, προβαίνοντας ακόμα και σε ανοιχτές απειλές. Από τα επιδόματα εξαγοράς συνειδήσεων και τα διάφορα «pass», μέχρι το δόγμα νόμος και τάξη, τις «σκούπες» της αστυνομίας, τις παρακολουθήσεις, την καταστολή κινητοποιήσεων, τις επαναπροωθήσεις προσφύγων, την απάνθρωπη και αιματηρή αντιμεταναστευτική πολιτική και τις εξαγγελίες επέκτασης του φράχτη της ντροπής στον Έβρο, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούν να ενσωματώσουν τους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς, μετακινώντας την ατζέντα σε όλο και πιο συντηρητικά μονοπάτια, «φλερτάροντας» με τον ανοιχτό ρατσισμό και με ψυχροπολεμικής εμπνεύσεως αφηγήματα περίπου εσωτερικού και εξωτερικού «κινδύνου».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search