• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κοινός αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς! Εννέα χιλιάδες οικογένειες Ρομά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν στεγαστικά δάνεια!

February 17, 2023 433

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.

Η απειλή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, που χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν έπειτα την η απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των funds, δυστυχώς αποτελεί για την κοινότητα των Ελλήνων Ρομά μια γνωστή και διαχρονική κατάσταση. Μεταξύ του 2003 και 2006, δόθηκαν σε χιλιάδες οικογένειες Ρομά που ζούσαν σε καταυλισμούς, στεγαστικά δάνεια έως 60 χιλιάδες ευρώ, τα οποία έλαβαν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου για το 100% του ποσού με σκοπό την αγορά πρώτης κατοικίας.

Στην πραγματικότητα δεν ήταν στεγαστικά δάνεια αλλά στεγαστική πολιτική για μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

Η οικονομική κρίση, η επέλαση της πανδημίας και εν συνεχεία η ενεργειακή κρίση κατάφεραν μεγάλο πλήγμα περιθωριοποίησης, έξαρσης ρατσιστικών συμπεριφορών και οικονομικής ανέχειας στην κοινότητα των Ρομά: εννέα χιλιάδες οικογένειες Ρομά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν στεγαστικά δάνεια που έλαβαν με ευνοϊκούς όρους στις αρχές του 2000 και βρίσκονται αντιμέτωπες με κατασχέσεις, φοβούμενες την επιστροφή τους στους καταυλισμούς και την διαιώνιση της ακραίας περιθωριοποίησης μιας πολλαπλά ευάλωτης κοινωνικής ομάδας.

Οι Ρομά βιώνουν διακρίσεις και αποκλεισμό τόσο στην χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη: σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τέσσερις στους πέντε Ρομά ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Μόνο το 2% φοιτά στην τεχνική και ανώτατη εκπαίδευση, ενώ λιγότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους (39%) δηλώνουν ότι νιώθουν άνετα όταν τα παιδιά τους έχουν συμμαθητές Ρομά. Στην έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) αναφέρεται ότι το 11% των Ρομά στην Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια και το 9% σε καθαρό πόσιμο νερό. Κάποιοι είναι αόρατοι για το κράτος, χωρίς ληξιαρχική πράξη γέννησης ή και αστυνομική ταυτότητα.

Από μεριάς μας, έχουμε καταθέσει εδώ και μήνες πρόταση για την ρύθμιση των εν λόγω δανείων με όρους ευνοϊκούς που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της κοινότητας, τόσο στην Αρμόδια για τα θέματα Ρομά Γραμματεία, όσο και σε όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο αγώνας και οι διεκδικήσεις μας όμως δεν σταματούν εδώ, αλλά δυναμώνουν. Είναι τώρα η στιγμή που πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε και να υπερασπιστούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας κάθε συμπολίτη μας που αυτή την στιγμή απειλείται από τους απάνθρωπους πλειστηριασμούς και κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search