• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Απεργιακό ποτάμι η λαϊκή οργή σήμερα Τετάρτη 8 Μάρτη - Παλλαϊκός ξεσηκωμός!

March 08, 2023 533

Ποτάμι η λαϊκή οργή για την εγκληματική τραγωδία στα Τέμπη κλιμακώνεται και εκφράζεται την Τετάρτη 8 Μαρτίου με γενική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στάσεις εργασίας σε άλλους κλάδους, και με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε άλλες πόλεις. Κοινό αίτημα η ασφάλεια στις συγκοινωνίες.

Δε ξεχνάμε ότι η 8η Μάρτη είναι η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ημέρα αγώνα και διεκδίκησης ενάντια στην έμφυλη καταπίεση κάθε μορφής. Η φετινή 8η Μάρτη αποκτά μεγαλύτερη σημασία μετά το έγκλημα στα Τέμπη με δεκάδες νεκρές/ους, ανάμεσά τους γυναίκες, φοιτήτριες, μαθήτριες, μανάδες!

Στην Αθήνα τα καλέσματα είναι για τις 12 και 12:30 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αναλυτικά: στις 12 το μεσημέρι καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια οι φοιτητικοί σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών. Στα Προπύλαια, στις 12:30, καλεί και το ΠΑΜΕ.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30 καλεί η ΑΔΕΔΥ και στις 12 το ΜέΡΑ25, ενώ στα κάλεσμα για συγκέντρωση στα Χαυτεία, στις 12 το μεσημέρι απευθύνουν Πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες, καθώς και η Ενότητα Αντίστασης - Ανατροπής. Στις 13:00 στην Κλαυθμώνος καλούν συλλογικότητες και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς και φεμινιστικές συλλογικότητες.

Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, στις 13:00.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, «για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

Με αίτημα «σύγχρονες ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές για το λαό» το ΠΑΜΕ καλεί στη συγκέντρωση, διαμηνύοντας: «Το αίτημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί».

«Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την Άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας σε όλες τις γραμμές σταθερής τροχιάς του πανελλαδικού και αστικού σιδηροδρομικού δικτύου (ΟΣΕ-ΣΤΑΣΥ-ΤΡΑΜ), καθώς και σε όλα τα αστικά δίκτυα μεταφορών προσώπων (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ,ΟΑΣΘ κλπ.) με την εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας, ανεξαρτήτως κόστους για τις επιχειρήσεις. Την άμεση διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την εφαρμογή πολιτικών υγείας και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, έτσι ώστε να μη γίνουμε μάρτυρες στο μέλλον αντίστοιχης εθνικής τραγωδίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και θα γίνει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00.

Ποιοι άλλοι συμμετέχουν
Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών (ΠΟΕ ΔΟΥ). Με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώνοντας τις φωνές τους με όλη την κοινωνία που απαιτεί να μπει τέλος στην Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υποδομών και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. «Να απαιτήσουμε να μπει τέλος στις πολιτικές που στο όνομα του κέρδους φτωχοποιούν, αλλά και θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές», σημειώνει η ΠΟΕ ΔΟΥ.

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), στο δικό της κάλεσμα αναφέρει μεταξύ ότι «εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις». Ανάλογο είναι και το κάλεσμα της ΟΛΜΕ.

Την ίδια ώρα κύμα καταλήψεων και αποχής εξελίσσεται σε πολλά σχολεία, ενόψει της νέας μεγάλης κινητοποίησης για την τραγωδία στα Τέμπη που οργανώνεται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Στον αγώνα ρίχνεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση η οποία «δεν δίστασε το Σάββατο, τέσσερις μόλις μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, να καταθέσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα της χώρας» καλώντας στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Στις επάλξεις και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) με 24ωρη απεργία.

Κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Αταλάντης απευθύνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ. «Σκουπίζουμε τα δάκρυα, σφίγγουμε τα δόντια και το στομάχι και σπάμε την σιωπή», λένε.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και διάφοροι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας. Κλειστά όλη μέρα, την Τετάρτη, τα φαρμακεία στον Πειραιά, στην Αθήνα δεν θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, καθώς συμμετέχουν με στάση εργασίας. Στη Θεσσαλονίκη θα είναι κλειστά από τις 11:30 έως της 14:30 και στον Έβρο από τις 12.00 έως τις 15.00. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους, στηρίζουμε τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους αύριο στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει, και προτρέπουμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά».

24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά έχει ανακοινώσει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στο 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση με 24ωρη απεργία έχει κηρύξει και η ΠΕΝΕΝ, συμμετέχοντας στην παμπειραϊκή απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με σύνθημα «παλεύουμε για ασφαλείς δημόσιες συγκοινωνίες στην ακτοπλοΐα, στον σιδηρόδρομο και σε όλα τα ΜΜΜ. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες. Υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις».

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ
12-4 μ.μ. θα λειτουργεί το Μετρό
11 π.μ.- 5 μ.μ. ο ΗΣΑΠ και το Τραμ
Ακινητοποιημένα λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα στον σιδηρόδρομο και στον Προαστιακό
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Εμπόδια στους διαδηλωτές βάζει η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να δημιουργήσει ζώνη αποκλεισμού στο κέντρο της Αθήνας κλείνοντας σταθμούς του μετρό.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, θα συμμετάσχουν με πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και έως τις 6 το απόγευμα, στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην Πάτρα διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 στην πλατεία Γεωργίου.

Στα Γιάννενα συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 11 το πρωί.

Πανικόβλητη κυβέρνηση - Η ΕΛ.ΑΣ. κλείνει σταθμούς του μετρό

Πανικόβλητη η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στους διαδηλωτές με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να δημιουργήσει ζώνη αποκλεισμού στο κέντρο της Αθήνας κλείνοντας σταθμούς του μετρό.
Υγειονομική ζώνη στο κέντρο των Αθηνών από την ΕΛ.ΑΣ. στην πανεθνική 24ωρη απεργία. Θορυβημένη η κυβέρνηση από την οργή του κόσμου για το έγκλημα στα Τέμπη.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς τραβούν «χειρόφρενο» με εξαίρεση λίγες ώρες κατά τις οποίες θα κινηθούν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός και το Τραμ, για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών.

Όμως η τεράστια συμμετοχή του κόσμου στο Κυριακάτικο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση που μοιάζει να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εμποδίσει τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους. Έτσι, η αστυνομία διέταξε να κλείσουν κομβικοί σταθμοί του Μετρό.


Συγκεκριμένα, οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Στο Μετρό οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 θα κινούνται από τις τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα ενώ η Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) «Πειραιάς – Κηφισιά» και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλού ούτε και τα τρένα της Hellenic Train και του προαστιακού αφού οι σιδηροδρομικοί προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία.

Κατά τη συνεδρίαση των σωματείων εργαζομένων της Hellenic Train, αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων τονίζοντας ότι «δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται». Ζητούν από τους αρμόδιους φορείς «να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία».

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της χώρας τα πλοία, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΠΝΟ και η ΠΕΝΕΝ.

Οι τελευταίοι συρμοί σε Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ
Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 11 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35,
από Μοναστηράκι προς Κηφισιά στις 16:51 και προς Πειραιά στις 17:09,
από Ομόνοια προς Κηφισιά στις 16:54 και προς Πειραιά στις 17:07,
από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.
Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 12:00, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 15:46,
από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 15:42,
από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 15:40,
από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 15:07,
από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:10,
από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:42 και
από το Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις στις 16:00
Δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μεταξύ 12:00 – 16:00

Τραμ: Αναχώρηση συρμών από το Αμαξοστάσιο Ελληνικού στις 11:00, πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 12:15 και σταδιακή απόσυρση συρμών από τις 15:45.

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, θα συμμετάσχουν με πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και έως τις 6 το απόγευμα, στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search