• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στις 23 Ιουνίου για τις αλλαγές στο σχολικό πρόγραμμα - Διαθεσιμότητα - απολύσεις - εργασιακή ανασφάλεια και περιπλάνηση για χιλιάδες εκπαιδευτικούς!

June 21, 2020 520

 

Σοβαρές αντιδράσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει από το ωρολόγιο πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα μαθήματα των Καλλιτεχνικών, των Κοινωνικών Επιστημών και άλλων μαθημάτων. 

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιουνίου, στο υπουργείο Παιδείας, στις 13.00.

Στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, αναφερόμενη στις αλλαγές που θα ισχύσουν από την ερχόμενη σχολική χρονιά, τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην «υποβάθμιση και τον εξοβελισμό των ειδικοτήτων ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών), ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), ΠΕ80 (Οικονομίας) και ΠΕ81 (Πολιτ. Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων) από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εξαιτίας του νέου ωρολογίου προγράμματος».

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση το τελευταίο διάστημα λόγω και του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, φέροντας σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο ν. 4692 του υπουργείου παιδείας διώχνει μαθήτριες και μαθητές από το σχολείο και το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα απολύει εκπαιδευτικούς

Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται, χιλιάδες οργανικές θέσεις τινάζονται στον αέρα, χιλιάδες συνάδελφοι σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας. Αυτό σημαίνει ΑΠΟΛΥΣΗ εκατοντάδων συναδέλφων αναπληρωτών, οι οποίοι εργάζονται για χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και πετιούνται ουσιαστικά στο δρόμο. Ταυτόχρονα, δημιουργεί συνθήκες πίεσης, τρομοκράτησης και αποφασιστικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών των μόνιμων εκπαιδευτικών  των ειδικοτήτων αυτών, οι οποίοι θα βγουν στην υπεραριθμία και στην περιπλάνηση, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο της επανάληψης του σεναρίου των διαθεσιμοτήτων.

Υπονομεύουν τη μονιμότητα στην εργασία. Το υπουργείο Παιδείας δημιουργεί νέα “δεξαμενή’ πλεοναζόντων καθηγητών χωρίς ωράριο, υποψήφιων για διαθεσιμότητα και απολύσεις, ή μόνιμα μετακινούμενων σε 4 και 5 σχολεία, που δεν θα μπορούν πλέον να πάρουν πουθενά και ποτέ οργανική θέση. Είναι ακόμη νωπές οι μνήμες των διαθεσιμοτήτων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ επί Αρβανιτόπουλου, που τότε έγιναν με την κατάργηση ολόκληρων τομέων και ειδικοτήτων.

Εναρμονίζονται με το αγοραίο εξεταστικοκεντρικό σχολείο της Κεραμέως, με λιγότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς, λιγότερη γνώση και κυριαρχία των δεξιοτήτων, όπως καθορίζονται από τις κατευθύνσεις, τα τελευταία χρόνια και στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. Ό, τι δε δημιουργεί και δεν κινείται στην σφαίρα των δεξιοτήτων, soft skills, ότι δεν εξετάζεται θεωρείται περιττό και δεν αξίζει να υπάρχει ως αντικείμενο διδασκαλίας στο δημόσιο σχολείο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search