• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άθλια κατάσταση στην υγειονομική περίθαλψη

June 05, 2023 720

 

Τη στιγμή όπου μεσούσης της νέας προεκλογικής περιόδου, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ακόμα ένα κουπόνι εξαγοράς ψήφων με το όνομα “dentist pass” (πάσο για οδοντογιατρό), ακόμη μία επίσημη έρευνα έρχεται να καταδείξει τα σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας που βιώνουν οι πολίτες στη χώρα μας, κάθε φορά που θα χρειαστούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η Εθνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στην έρευνα “Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών”, το 66,8% των πολιτών άνω των 16 ετών που χρειάστηκε ιατρική εξέταση ή θεραπεία, δεν την έλαβε, καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα. Κατά την περίοδο διεξαγωγής της έρευνας, το 54% των πολιτών χρειάστηκε ιατρική εξέταση ή θεραπεία. Από αυτούς, το 24,3% δεν την έλαβε κάθε φορά που τη χρειάστηκε.

Εκτός από το 66,8% αυτών που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, το 2,5% έκανε υπομονή μήπως και υποχωρήσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και το 1,6% δεν πήγε στον γιατρό λόγω της μεγάλης λίστας αναμονής (στους δημόσιους φορείς υγείας). Επίσης, 4 στους 5 πολίτες (77,2%) που έχουν ανάγκη οδοντιατρικής φροντίδας δεν πηγαίνουν στον οδοντίατρο για οικονομικούς λόγους.

Την ώρα που ο λαός χαρατσώνεται με πάσης φύσεως φόρους και όσοι είναι εργαζόμενοι πληρώνουν υποχρεωτικά και μεγάλο μέρος του μισθού τους για τη δημόσια ασφάλιση, η δημόσια και δωρεάν Υγεία πρακτικά έχει καταργηθεί, καθώς οι περισσότεροι πολίτες όταν έχουν ανάγκη δυσκολεύονται είτε να επισκεφτούν γιατρό, είτε να κάνουν εξετάσεις μέσα στους χρόνους που αυτές απαιτούνται.

Το κυβερνητικό αφήγημα της ΝΔ περί ύπαρξης δημόσιας και δωρεάν Υγείας καταρρίπτεται εκκωφαντικά ΚΑΙ μέσω των επισήμων ερευνών, ενώ η πραγματικότητα το έχει καταρρίψει προ πολλού. Σε ό,τι δε αφορά τα πάσης φύσεως κουπονάκια εξαγοράς ψήφων “….. pass”, οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί επαναφοράς της χώρας στους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας με τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ έχει συμφωνήσει, πάρα πολύ σύντομα θα τα εξαφανίσουν.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος του ανυποχώρητου και παρατεταμένου εξωκοινοβουλευτικού αγώνα είναι μονόδρομος.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search