• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εργαζόμενοι Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας: Εμπαιγμός και κοροϊδία από την Δημοτική Αρχή που αθέτησε τις υποσχέσεις της

June 07, 2023 702

Εμπαιγμός και κοροϊδία από την Δημοτική Αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας που αθέτησε τις υποσχέσεις της

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το περασμένο διάστημα με τις κινητοποιήσεις μας, προκαλέσαμε αναστάτωση στις υπηρεσίες - που είμαστε υποχρεωμένοι να σας παρέχουμε - σε Καθαριότητα, Κήπους, Μικροέργα, ΚΑΠΗ, Γυμναστήρια, Παιδικούς Σταθμούς, Χώρους Ανάπλασης κ.λπ., κινητοποιούμενοι σαν μια γροθιά, μαζί με τον Σύλλογο Εργαζομένων, τους Μόνιμους εργαζόμενους του Δήμου μας, τους Εργαζόμενους των γύρω Δήμων και τις Συνδικαλιστικές μας Οργανώσεις.

Στέλνουμε με κάθε τρόπο, το μήνυμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στις πολιτικές της Κυβέρνησης και του Υπ. Εσωτερικών κ. Βορίδη, που ρημάζει από τη μία τις ζωές μας και που προπαντός παρεμβαίνει με κάθε νομοθετικό τρόπο, ώστε να διαλυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση (και ο Δήμος μας), να καταργηθεί η δυνατότητα να αποφασίζει από μόνη της «τα του οίκου της», και να οδηγείται χωρίς προσωπικό σε Ιδιωτικοποιήσεις και Εργολάβους, χωρίς ουσιαστικά να έχει τις δυνατότητες να παρέχει τις υπηρεσίες εκείνες που σας αξίζουν.

Είμαστε εμείς, 80 εργαζόμενοι, που σταθήκαμε δίπλα σας, στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, που δίνουμε την καθημερινή μάχη στην εξυπηρέτηση του Πολίτη, κρατώντας με αίσθημα ευθύνης την πόλη μας όρθια, με πενιχρούς μισθούς με μισά δικαιώματα, και με τον «πέλεκυ» της απόλυσης, πάνω από το κεφάλι μας.

Είμαστε εμείς, που μας ανανέωναν συνεχώς τις συμβάσεις μας, εδώ και 36 μήνες !!! υποκρύπτοντας έντεχνα, ότι καλύπτουμε, Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες των Δήμων, (χαϊδεύοντάς μας την πλάτη) μοιράζοντας μας, δεξιά και αριστερά υποσχέσεις για μονιμοποιήσεις, σαν σύγχρονοι «Μαυρογιαλούροι».

Είμαστε εμείς, που διαπιστώνουμε ότι σε λίγο, και άλλοι 75 εργαζόμενοι του ΕΣΠΑ που δουλεύουν στους Παιδικούς Σταθμούς θα έχουν από την Διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο την ίδια αντιμετώπιση σε περίπτωση που δικαιωθούν.

Είμαστε εμείς που διαπιστώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή ζητά ανάκληση !!! της θετικής προσωρινής απόφασης που παρατείνει την εργασία για λίγους μήνες, σε 6 εργαζόμενες καθαρίστριες πετώντας τις στο δρόμο.

Είμαστε εμείς, που προσφύγαμε και δικαιωθήκαμε στα Δικαστήρια, αναγνωρίζοντάς μας, το δικαίωμα της Μόνιμης και Σταθερής Δουλειάς, σύμφωνα με το Νομικό Δίκαιο, που μιλά για την καταχρηστικότητα των συμβάσεων και την άνιση μεταχείριση των Εργαζομένων. Με αυτόν τον τρόπο και μ αυτό το σκεπτικό, πλήθος εργαζομένων ανά την Ελλάδα, δικαιώνονται με δικαστικές αποφάσεις.

Είμαστε εμείς, που αναγνωρίσαμε και αποδώσαμε τα εύσημα, στην Δημοτική Αρχή και στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποδέχθηκε την εισήγησή μας, στάθηκε απέναντι σ αυτές τις πολιτικές, αποφασίζοντας ΟΜΟΦΩΝΑ !!! στις 30 Μαΐου του 2022, ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο, τον αγώνα των Εργαζομένων σε πολιτικό και νομικό επίπεδο και το κυριότερο, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα καταθέσει έφεση (σε περίπτωση θετικής δικαστικής μας απόφασης) με ψήφους 27- 0 και ενώ ήταν ήδη σε ισχύ, η διάταξη της Κυβέρνησης και του κ. Βορίδη !!!

Όμως, έκπληκτοι διαπιστώσαμε στις 8 Μαΐου του 2023 και 3 ημέρες πριν λήξει το 30ήμερο (που θα καθιστούσε τελεσίδικη την δικαστική μας διεκδίκηση) την αιφνιδιαστική συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, την μεταστροφή και αρνητική στάση, της Διοίκησης του Δήμου και αρκετών Δημ. Συμβούλων άλλων παρατάξεων, που ψήφισαν με 19-10 τελικά, την άσκηση της έφεσης !!!

Συνδημότισσες, Συνδημότες

Δεν ξυπνήσαμε ξαφνικά, μ έναν πόθο και μ ένα όνειρο για Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά που δικαιούμαστε όπως όλοι οι εργαζόμενοι αυτού του Δήμου.

Κατανοούμε πλήρως, τις δυσκολίες που μπορεί να έχει κάθε ένας και κάθε μία, Δημοτ. Σύμβουλος.

Ακόμη όμως και αν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες (δεν έχουν αποδοθεί ποτέ, σε κανέναν), ή «ταλαιπωρία» κάποιων, θα μπορούσαν να αντιταχθούν σ αυτές τις πολιτικές συντασσόμενοι με κάθε τρόπο με τους αγώνες των Εργαζόμενων.

Η καταδικαστική ψήφος όμως είναι παντελώς αδικαιολόγητη, ανέντιμη πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη, ερχόμενη σε αντίθεση με αυτά που διακήρυσσαν τόσο καιρό και συντάσσονταν ευκαιριακά με τους εργαζόμενους. Γνωρίζοντας όπως φάνηκε το τελικό αποτέλεσμα, τα ΟΧΙ στην έφεση, καλύφθηκαν από τα ΝΑΙ της ψηφοφορίας και έτσι για όλους «ούτε γάτα ούτε ζημιά».

Συνδημότισσες, Συνδημότες

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οδηγηθήκαμε σ αυτές τις κινητοποιήσεις νοιώθοντας τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της Δημοτικής Αρχής που αθέτησε τις υποσχέσεις της. Μαζί της συμφωνήσαμε - παρουσία των Νομικών Συμβούλων και των δύο πλευρών - και για τον τρόπο και για την μέθοδο που θα ακολουθούσαμε, προκειμένου να αποκτήσουμε με συμπαραστάτη τον Δήμο μας, Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με ίσα δικαιώματα για εμάς και τις οικογένειές μας.

Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο και όποιος πραγματικά θέλει να στέκεται δίπλα στους συμβασιούχους - στην πράξη και όχι στα λόγια - οφείλει και πρέπει να σταθεί δίπλα τους, και να αμφισβητεί διαρκώς το νομοθετικό πλαίσιο που επιβάλλεται, με οποιοδήποτε κόστος.

Οι Εργαζόμενοι στον Δήμο μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν την κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτική εξάντληση των ένδικων μέσων. Ζητούν να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη κατά των αιρετών, και ιδιαίτερα εκείνων που υπερασπίζονται την Διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων τους.

Το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων που με ευθύνη διαχρονικά όλων των Κυβερνήσεων απαξιώνονται και εγκαταλείπονται, είναι επίκαιρο και επιτακτικό.

Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Καθαριότητα, σε Πράσινο, Μικροέργα, Παιδικούς Σταθμούς και χώρους Ανάπλασης είναι επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο αγώνας μας, και οι προσπάθειές μας για την ανάκληση της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχισθούν, χωρίς καμία έκπτωση στο δικαίωμα για Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά για όλους μας.

Το ΔΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search