• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άλλος ένας νεκρός - Επτά συνολικά τα θύματα από τις πλημμύρες στην Εύβοια - ΒΙΝΤΕΟ

August 09, 2020 446

 

Στους επτά ανέρχονται οι νεκροί από την θεομηνία στην Εύβοια, μετά την ανεύρεση ενός 42χρονου άνδρα κοντά στο χωριό Αμφιθέα.

 

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια ανέρχεται σε επτά. 

 

Συγκεκριμένα, νεκρός βρέθηκε πριν από λίγο ο 42χρονος σύζυγος της 37χρονης, η οποία επίσης είχε βρεθεί νεκρή έξω από το σπίτι της στην Αμφιθέα Εύβοιας. Ο 42χρονος βρέθηκε μέσα στο σπίτι το οποίο είχε πλημμυρίσει. 

 

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι. Το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί τους πολίτες στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε ζωντανή μία εκ των αγνοούμενων στην Εύβοια. 

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, η γυναίκα παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι. Οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με τη βοήθεια ελικοπτέρου.

Δεκάδες διασώσεις με χερσαία και εναέρια μέσα

Ενενήντα επτά διασώσεις με επίγεια μέσα και ελικόπτερα πραγματοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό στις φονικές πλημμύρες της Εύβοιας, όπου έχασαν την ζωή τους πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 8 μηνών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 9 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 658 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Από τις 97 παροχές βοηθείας που έχουν πραγματοποιηθεί, για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες, το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82, εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 ελικόπτερο SAR.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 ελικόπτερα SAR. Για τον εναέριο συντονισμό των δυνάμεων επιχειρούν δύο ελικόπτερα, του ΠΣ και της ΕΛΑΣ.

 

Υπενθυμίζεται ότι από δύο αγνοούμενους στο Μπούρτζι, βρέθηκε σώα μια γυναίκα και αγνοείται ακόμα ένας άνδρας που ήταν μαζί της και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Από τα σωστικά συνεργεία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Η Πυροσβεστική παρακαλεί για μια ακόμα φορά τους πολίτες, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search