• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σάββατο και ηλεκτρονικά οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών - Η διάταξη όπως ψηφίστηκε και η αντίθεση των εκπαιδευτικών

September 29, 2020 608



Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στη Βουλή η διάταξη του υπουργείου Παιδείας η οποία προβλέπει οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης να πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο και ηλεκτρονικά 

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: "η προκλητική έλλειψη κάθε διαλόγου και δημοκρατικής διαδικασίας, ακόμα και για ζητήματα που τους αφορούν άμεσα, όπως είναι αυτό της επιλογής αιρετών εκπροσώπων στα Υ.Σ., αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά τις αντιδημοκρατικές διαθέσεις του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης ενάντια στα συνδικάτα και το δημόσιο σχολείο.

Όσον αφορά στην τροπολογία του ΥΠΑΙΘ, αποδεικνύεται και πάλι ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία για να περάσει τα πιο αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδιά της. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ :

  1. Απορρίπτει κάθετα την ηλεκτρονική ψηφοφορία,  με την οποία επιχειρείται μια επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του “συνέρχεσθαι” και  θα δράσει ενάντια στην εφαρμογή της. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία:
  • δεν εγγυάται το αδιάβλητο της διαδικασίας, τη μυστικότητα της ψηφοφορίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων,
  • δεν διασφαλίζει τη βασική αρχή της ψηφοφορίας κατά μόνας,
  • ψηφιοποιεί τις δημοκρατικές διαδικασίες,
  • οδηγεί στην απομείωση της ζωντανής διαδικασίας (διάλογος, ζύμωση, ανταλλαγή απόψεων) και την απομαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων και του συνδικαλιστικού κινήματος -καταργώντας την αυτοπρόσωπη παρουσία των εκλογέων
  • Έχει μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή της στις περιπτώσεις τόσο μεγάλου αριθμού εκλογέων.
  • Αποτελεί  πιλότο εφαρμογής της  στις εκλογές των συνδικαλιστικών ενώσεων,  που θα οδηγήσει στον έλεγχο και τη χειραγώγηση του σ/κ, στο φακέλωμα όσων συνδικαλίζονται.

Είναι ενδεικτικό ότι χώρες πολύ πιο εξελιγμένες τεχνολογικά δεν έχουν εφαρμόσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, γιατί, πάρα τις πολυετείς έρευνες, δεν έχουν ξεπεραστεί τα παραπάνω προβλήματα".

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ

Τρόποι εκλογής των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής

1. Το άρθρο 19 του π.δ. 1/2003 (Α ́ 1) αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που μετέχουν στα: α) Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.), β) Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.), γ) Ανώτερα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.), δ) Ανώτερα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (A.Π.Υ.Σ.Δ.E.), ε) Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) και στ) Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.), εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία που διεξάγεται το πρώτο Σάββατο του μηνός Νοεμβρίου κάθε δεύτε- ρου έτους. Η εκλογή διεξάγεται στην έδρα κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.»

2. Το άρθρο 34 του π.δ. 1/2003 αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι αιρετοί εκπρόσωποι του Ειδικού Εκπαιδευτικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ειδικής αγωγής στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκ- παιδευτικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) και στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία που διεξάγεται το πρώτο Σάββατο του μηνός Νοεμβρίου κάθε δεύτερου έτους. Η εκλογή διεξάγεται στην έδρα κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που υπηρετούν σε Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) και σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) που λειτουργούν εκτός έδρας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, μπορούν να ψηφίζουν με αλληλογραφία.»

3. Οι εκλογικές διαδικασίες που διενεργούνται κατ’ εφαρμογή των παρ. 1 και 2 δύναται να διεξαχθούν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας κατόπιν απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία καθορίζονται και οι αναγκαίες λεπτομέρειες ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κατά παρέκκλιση του π.δ. 1/2003 και άλλων συναφών διατάξεων που ρυθμίζουν αποκλειστικά και μόνο τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με αυτοπρόσωπη εμφάνιση των εκλογέων ενώπιον εφορευτικών επιτροπών ή με αλληλογραφία.

4. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται και ανακαθορίζονται οι ημερομηνίες διεξαγωγής των διάφορων σταδίων της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης των αιρετών μελών των εν λόγω υπηρεσιακών συμβουλίων. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ψηφοφορία της παρ. 3, αναστέλλονται διάφορα στάδια προκηρυχθείσας εκλογικής διαδικασίας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας ή της υγείας των συμμετεχόντων στις διαδικασίες αυτές. Στην περίπτωση αυτή, με την ίδια απόφαση, παρατείνεται η θητεία των αιρετών μελών των εν λόγω υπηρεσιακών συμβουλίων για το χρονικό διάστημα που είναι απολύτως αναγκαίο για να περαιωθούν οι εκλογικές διαδικασίες και πάντως όχι πέραν των οκτώ (8) μηνών.

5. Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται για τις εκλογικές διαδικασίες που διεξάγονται μετά από την έναρξη ισχύος του παρόντος, ανεξαρτήτως της έκδοσης υπουργικής απόφασης, με την οποία έχει καθορισθεί διάφορος χρόνος και τρόπος διεξαγωγής τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search