• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Επίθεση των ΜΑΤ σε μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας - ΤΩΡΑ (βίντεο)

September 30, 2020 258

 

Επίθεση της αστυνομίας αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που πραγματοποιούν διαμαρτυρία προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν τον υπουργείο. 

Η Ομοσπονδία πραγματοποιεί διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας μονιμοποίηση του εκτάκτου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα:

Κινητοποίηση πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων έξω από το υπουργείο Υγείας το πρωί της Τετάρτης. Τα μέλη της Ομοσπονδίας, επιχείρησαν να κλείσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας την οδό Αριστοτέλους με δυνάμεις των ΥΜΕΤ να τους περικυκλώνουν, και να τους επιτίθενται με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους να τραυματίζονται ελαφρά. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων εργαζομένων που προσελήφθησαν στις μονάδες Υγείας.

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Υγείας το πρωί της Τετάρτης, όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και στα πλαίσια κινητοποίησης τους να κλείσουν τον δρόμο μπροστά από το υπουργείο Υγείας.

Δυνάμεις των ΥΜΕΤ τους περικύκλωσαν, κλείνοντας τον δρόμο προς το υπουργείο και τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα ορισμένοι εκ των συγκεντρωμένων μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, να τραυματιστούν ελαφρά.

Συμφωνα με τη ΠΟΕΔΗΝ «300 – 400 συνάδελφοί μας επικουρικό προσωπικό παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν μέσω πανδημίας. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες».

Επίσης η Ομοσπονδία προσθέτει πως «επικουρικό προσωπικό περί τις 2.000, λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύσεις, δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης των συμβάσεων», ενώ «οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς των Νοσοκομείων για τις νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και δεν είναι στους επιτυχόντες απολύονται. Δεν δικαιούνται την παράταση που προβλέπει ο νόμος».

Μάλιστα υπογραμμίζει πως πρόκειται για «εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που «τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Αναφορικά δε, με τις διεκδικήσεις της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως «διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search