• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

H τηλε-τιμωρία της Ν. Κεραμέως φουντώνει το κύμα των καταλήψεων και της αντίστασης – Περίπου 1.000 σχολεία και οι μαθητές στους δρόμους!

October 04, 2020 553

 

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και τα ακραία μέτρα της ΥΠΑΙΘ Ν. Κεραμέως για τηλεκπαίδευση με τηλε- απουσίες που επιδιώκουν να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε μηχανισμό για το «σπάσιμο» των καταλήψεων και καταδότες των μαθητών τους, φουντώνει την οργή και αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας που βρίσκεται σε ξεσηκωμό, φουσκώνει και το κύμα της αντίστασης και των καταλήψεων. Αναφέρει χαρακτηριστικά το in.gr «Η μέχρι στιγμής επιλογή της κυβέρνησης για μετωπική σύγκρουση με το μαθητικό κίνημα έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται τα υπό κατάληψη σχολεία, ενώ και οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρνούμενοι να εφαρμόσουν τα αντιδημοκρατικά όπως οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν μέτρα του υπουργείου Παιδείας σε βάρος όσων μαθητών συμμετέχουν σε καταλήψεις. … Οι καταλήψεις εξελίσσονται σε 1.000 σχολεία, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στην ΕΡΤ…»

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μία ακόμα ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. Πήραν μέρος μαθητές από πάνω από 180 σχολεία, πρόεδροι και άλλοι εκλεγμένοι σε 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, εκπρόσωποι των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών από πολλούς Δήμους της Αττικής, άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές μαθητές. Συζήτησαν συλλογικά για τον αγώνα που δίνουν αυτές τις εβδομάδες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Αντάλλαξαν γνώμες, σκέψεις, εμπειρίες. Αποφάσισαν και ψήφισα για τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Οι αποφάσεις:

-Τη Δευτέρα να γίνουν παντού Γενικές Συνελεύσεις σχολείων και συνεδριάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών στους Δήμους για να αποφασίσουν συλλογικά οι μαθητές τη συνέχεια του αγώνα μας.

-Θα προχωρήσουμε σε συνάντηση μέσω zoom με Συντονιστικές Επιτροπές σε όλη την Ελλάδα (άμεσα θα ανακοινώσουμε το πότε

-Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10:00 στο μετρό Αμπελοκήπων, είναι αυτονόητο ότι θα κλείσουμε τα σχολεία μας και θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση μαζί με όλο το λαό για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.

-Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη θα κινητοποιηθούμε στις 12:00 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.  Θα είμαστε χιλιάδες και απαιτούμε να καταθέσουμε τα αιτήματα μας!

-Καλούμε τους καθηγητές μας να μην εφαρμόσουν τις τηλε - απουσίες και την τηλε- εκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία. Οι μαθητές σε όποια απόφαση και να πάρουμε είμαστε ενωμένοι- αυτό είναι το όπλο μας!

Χαρακτηριστική και η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του 1ου Πειραματικού Σχολείου Πλάκας που μεταξύ των άλλων επισημαίνει:  «Η αρχική μας διάθεση ήταν να κρατήσει η κατάληψη μέχρι την Παρασκευή 2/10, αλλά το υπουργείο φρόντισε με την εκβιαστική του στάση να μας πεισμώσει και να κάνει πολλά εν αρχή αρνητικά άτομα να ψηφίσουν ναι. Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 2/10 τα ¾ ψήφησαν ναι στον αγώνα και την κατάληψη ξανά.

Δεν θα δεχθούμε κανέναν εκβιασμό, σας καλούμε όλους/όλες να αρνηθείτε να διδάξετε ή να κάνετε μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης».

Μέτωπο ανυπακοής και αντίστασης

Παράλληλα η αυταρχική πολιτική κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ συσπειρώνει τους εκπαιδευτικούς και οικοδομεί τείχος προστασίας των μαθητών και ανυπακοής στις παράνομες εντολές του ΥΠΑΙΘ. Στη συντριπτική πλειονότητα των σχολείων την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν την τηλε-τιμωρία και τον χαφιεδισμό.

Ενδεικτική η απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, από την οπ’οία παραθέτουμε ένα απόσπασμα:

«Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζει τους δεκάδες εκπαιδευτικούς στην Κέρκυρα, οι οποίοι σήμερα αρνήθηκαν να παίξουν το ρόλο του αστυνομικού στους μαθητές και δεν εφάρμοσαν μαζικά την εγκύκλιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα από τα 12 υπό κατάληψη σχολεία, στα 3 δεν έγινε καν συνεδρίαση του Συλλόγου (ούτε βέβαια αποστολή προγράμματος τηλεκπαίδευσης), ενώ τα 9 καταδίκασαν είτε ομόφωνα είτε με μεγάλες πλειοψηφίες την εγκύκλιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφήνοντας στα χαρτιά οδηγίες κι εντολές τόσο του Υπουργείου όσο και του Π.Δ.Ε., ο οποίος έχει γίνει «βασιλικότερος του βασιλέως» στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, ρίχνοντας από πάνω του και το τελευταίο φύλλο συκής για το πόσο «μαζί με τους συναδέλφους» μπορεί να είναι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης».

Παραιτήσεις Διευθυντών

Πριν στεγνώσει το μελάνι της κατάπτυστης «ρύθμισης» της Ν. Κεραμέως πολλοί διευθυντές σχολείων εξέφρασαν την αντίθεσή τους και την άρνησή τους να συμμορφωθούν. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση των διευθυντών των Γενικών Λυκείων του Περάματος (Αττικής) που υπέβαλλαν και τις παραιτήσεις τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search