• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η αδιαλλαξία της Ν. Κεραμέως στη συνάντηση με τους μαθητές φουντώνει τις μαθητικές κινητοποιήσεις - Συλλαλητήριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

October 17, 2020 414
Και εκεί που οι καταλήψεις σχολείων και οι κινητοποιήσεις των μαθητών είχαν μειωθεί η υπουργός Ν. Κεραμέως βρήκε τον τρόπο να τις φουντώσει. Μετά την επίδειξη πυγμής και τα 8 όχι στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ και τις εκλογές - παρωδία για τα ΥΣ, σειρά είχαν οι μαθητές. Σύμφωνα με τους αντιπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής, οι οποίοι προαναγγέλλουν νέο γύρο κινητοποιήσεων, η Νίκη Κεραμέως «παρουσίασε την εικόνα του καλού Υπουργείου που δουλεύει σκληρά για το καλό μας, άρα πρέπει και εμείς να κάνουμε υπομονή και να μην διαμαρτυρόμαστε» Μετά τη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές τονίζουν ότι «τίποτα συγκεκριμένο δεν μας είπε η κα. Υπουργός, εκτός από το να μας αραδιάσει ένα σωρό στοιχεία και ποσοστά για να μας πει ότι όλα είναι πάνω κάτω εντάξει στα σχολεία μας», ενώ καλούν σε νέο γύρο κινητοποιήσεων.. 

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 17 Οκτωβρίου, με συνεδριάσεις των συντονιστικών Επιτροπών, ενώ από τη Δευτέρα αναμένονται νέες Γενικές Συνελεύσεις.

 

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου οι μαθητές καλούν σε νέα μεγάλη μαθητική κινητοποίηση, για την οποία θα αποφασίσουμε συγκεκριμένα στις συνεδριάσεις τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας:

 

ΑΝΑΓΚΑΣΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ!

Σήμερα, 16/10/20 μετά από ένα μήνα με δεκάδες χιλιάδες μαθητές στους δρόμους, μετά από ένα μήνα εκατοντάδων Γενικών Συνελεύσεων, καταλήψεων, συντονισμού σχολείων στην Αττική και όλη την Ελλάδα, μετά τη δημιουργία δεκάδων νέων τοπικών συντονιστικών επιτροπών, δεκάδων κινητοποιήσεων σε Δημαρχεία και Δευτεροβάθμιες, μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στο Υπουργείο, η Υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας!

ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Όμως τίποτα συγκεκριμένο δεν μας είπε η κα. Υπουργός, εκτός από το να μας αραδιάσει ένα σωρό στοιχεία και ποσοστά για να μας πει ότι όλα είναι πάνω κάτω εντάξει στα σχολεία μας... Δεν απαντάει γιατί δεν γίνεται τώρα να αραιώσουν τα τμήματα, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, να βρεθούν παραπάνω αίθουσες, να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά σε καθηγητές...

 

Δεν μας είπε τίποτα για την τρομοκρατία και την καταστολή  σε ανήλικους συμμαθητές μας, για τα χημικά και τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα, για τα χτεσινά γεγονότα με αστυνομικούς ελέγχους πριν και μετά την πορεία σε μαθητές, τις προσαγωγές, το κλίμα τρομοκρατίας.

Για κάποια από τα αιτήματά μας, όπως για τα τεστ κορωνοϊού που χρυσοπληρώνουν οι γονείς μας και διεκδικούμε να είναι πολλά και δωρεάν ή για την απαράδεκτη κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς από και προς τα σχολεία μας, μας είπε να πάμε σε άλλα Υπουργεία...

Δεν μας είπε τίποτα πέρα από κάποιες αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον, για του χρόνου που θα είναι καλύτερα και διάφορα τέτοια.

Παρουσίασε την εικόνα του καλού Υπουργείου που δουλεύει σκληρά για το καλό μας, άρα πρέπει και εμείς να κάνουμε υπομονή και να μην διαμαρτυρόμαστε.

ΟΜΩΣ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ, ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Ένα μήνα κανείς και τίποτα δεν μας σταμάτησε! Είμαστε χιλιάδες! Έχουμε δίκιο! Συνεχίζουμε ενωμένοι, πιο έμπειροι, πιο δυνατοί! ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!

Προχωράμε:

  • Από αύριο Σάββατο 17/10 και Κυριακή 18/10 σε συνεδριάσεις ΌΛΩΝ των συντονιστικών Επιτροπών για να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές για την σημερινή συνάντηση με την Υπουργό και για να αποφασίσουμε πώς συνεχίζουμε.
  • Από Δευτέρα 19/10 ετοιμαζόμαστε για νέες Γενικές Συνελεύσεις και αγωνιστικές αποφάσεις. Ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με πολλούς τρόπους!
  • Ψηφίζουμε αγωνιστικά 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια σε κάθε σχολείο!
  • Την Πέμπτη 22/10 προετοιμάζουμε νέα μεγάλη μαθητική κινητοποίηση για την οποία θα αποφασίσουμε συγκεκριμένα στις συνεδριάσεις μας.

 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ

 ΌΣΟ Τ’ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search