• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά: Αποχή από τις εκλογές – παρωδία για τα ΥΣ – Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας!

October 18, 2020 426

Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά  

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ενημερωτικό 7, Κυριακή 18 Οκτώβρη 2020

Αποχή από τις εκλογές – παρωδία για τα ΥΣ – Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας!

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά από την ώρα που η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία για τις  εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα ΥΣ αρνήθηκε τη συμμετοχή της σε αυτές και δεν κατέθεσε ψηφοδέλτιο. Έγκαιρα και χωρίς ταλαντεύσεις εκτιμήσαμε ότι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης και τη φάρσα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας!

Η κυβέρνηση κατασκευάζει μια ψεύτικη βιτρίνα και διαφημίζει στους εκπαιδευτικούς την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως “εκσυγχρονιστικό” μέτρο. Εκμεταλλεύεται μάλιστα για μια ακόμα φορά την πανδημία ως επιχείρημα για να δικαιολογήσει την εφαρμογή της, όπως επίσης εργαλειοποιεί και τα Υ/Σ, τα θεσμικά όργανα δηλαδή της Διοίκησης που αποτελούν οχήματα για την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Πρόκειται λοιπόν για μια κακόγουστη φάρσα νομιμοποίησης των διαβλητών διαδικασιών, που παγιώνει την απουσία Γενικών Συνελεύσεων, ενώ διαμορφώνει συνθήκες ακόμα και για τον έλεγχο της ψήφου των εκπαιδευτικών. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία αφαιρείται πλέον και η τελευταία ψευδαίσθηση ότι οι αιρετοί στα Υ.Σ είναι η φωνή του κλάδου στη διοίκηση.

      Οι πραγματικοί όμως στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής είναι άλλοι. Τα Υ/Σ και οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών αποτελούν το πρόσχημα. Στόχος της κυβέρνησης είναι τα ίδια τα συνδικάτα.  Σ’ αυτή την εποχή αξιοποιεί όλους τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους που έφτιαξαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ), νόμους για διαδηλώσεις και απεργίες, και παράλληλα θωρακίζει το κράτος με ακραία αντιδημοκρατικά και κατασταλτικά μέτρα για να τρομοκρατήσουν τον «εχθρό λαό», γιατί φοβούνται τη γενικευμένη λαϊκή οργή, τη συσσωρευμένη αγανάκτηση που γεννά η πολιτική τους.

Θέλουν να διαμορφώσουν μια νέα “κουλτούρα” εικονικής πραγματικότητας στους εργαζόμενους, για να μπορούν να έχουν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο τα σωματεία, επεμβαίνοντας στις εσωτερικές συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι οι εκλογές για τα ΔΣ και οι Γενικές Συνελεύσεις. Οι εκλογές για τα Υ/Σ και οι 150.000 εκπαιδευτικοί αποτελούν ένα μεγάλο “πείραμα” για το νέο αντισυνδικαλιστικό τοπίο που διαμορφώνουν. Θέλουν να χειραγωγήσουν το ίδιο το εκπαιδευτικό κίνημα και να το καθυποτάξουν.

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να «μπει χέρι» στη λειτουργία των σωματείων. 

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να προχωρήσει τα απαράδεκτα σχέδιά της.

      Έχουμε λοιπόν χρέος να σηκώσουμε το γάντι της νέας πρόκλησης της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, να υπερασπίσουμε τα σωματεία μας, τις συλλογικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες! 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να μην νομιμοποιήσουν, απέχοντας από τη φαρσοκωμωδία των “ηλεκτρονικών εκλογών” στα Υ/Σ, το έγκλημα σε βάρος των σωματείων μας! Να υπερασπιστούν τα σωματεία τους την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, τη δημοκρατία, να διεκδικήσουν τους όρους για αξιοβίωτη ζωή. Να υπερασπίσουν την παιδαγωγική τους και κοινωνική τους υπόσταση, αρνούμενοι την επιδίωξη “ψηφίζουμε από τον υπολογιστή, εκπαιδεύουμε από τον υπολογιστή”.

Πειραιάς, 18 Οκτώβρη 2020

Η Αγωνιστική Παρέμβαση συμμετέχει στην Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

 ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search