• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα σχολεία από την έκρηξη κρουσμάτων και την κυβερνητική πολιτική

November 03, 2020 1763

 

 

Βρισκόμαστε σε μία ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά. Τις τελευταίες μέρες τα «μαύρα ρεκόρ» είναι αλλεπάλληλα με αποκορύφωμα σήμερα που τα κρούσματα έφτασαν τα 2.166, χωρίς να ξεχνάμε πόσο σχετικά και ρευστά είναι τέτοια στοιχεία που συναρτώνται από τον αριθμό των τεστ. Η κατάσταση επηρεάζει, εύλογα, την κατάσταση στα σχολεία της χώρας, καθώς για σήμερα Τρίτη 522 σχολικές μονάδες και επί μέρους τμήματα έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα πρόσφατα στοιχεία και το κλείσιμο των Λυκείων σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, την ώρα που η κυβέρνηση διαλαλούσε ότι τα σχολεία δεν κλείνουν, καταρρίπτουν τον μύθο της κυβέρνησης ότι «τα σχολεία δεν αποτελούν χώρο μετάδοσης του κορονοϊού» και γελοιοποιούν τα στατιστικά στοιχεία που επινόησε η υπουργός Ν. Κεραμέως για τα ελάχιστα ή ανύπαρκτα κρούσματα κορονοϊου στα σχολεία.

Μέσα σε επτά μόνο ημέρες καταγράφηκαν 709 κρούσματα σε παιδιά κάτω των 18 ετών, ενώ για πρώτη φορά χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των σχολείων/τμημάτων που βρίσκονται κλειστά και τα οποία φτάνουν τα 522.  Σύμφωνα με το ethnos.gr, μέσα σε επτά μόνο ημέρες από τις 27 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου κατεγράφησαν από τον ΕΟΔΥ 709 κρούσματα σε παιδιά. Αριθμός εξαιρετικά υψηλός εάν σκεφτεί κανείς ότι από την πρώτη ημέρα της πανδημίας (24 Φεβρουαρίου) έχουν καταγραφεί σε παιδιά μέχρι 17 ετών συνολικά 3.088 κρούσματα, ενώ τα 709 ήταν μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι από τα 2.379 συνολικά κρούσματα σε παιδιά έως 17 ετών από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έφθασαν τα 3.088. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το ethnos.gr: 

2 Νοεμβρίου - 3.088 (7.8%) παιδιά έως 17 ετών

1 Νοεμβρίου - 2.997 (7.8%) παιδιά έως 17 ετών

31 Οκτωβρίου - 2.855 (7.8%) παιδιά έως 17 ετών

30 Οκτωβρίου - 2.710 (7.7%) παιδιά έως 17 ετών

29 Οκτωβρίου - 2.585 (7.7%) παιδιά έως 17 ετών

28 Οκτωβρίου - 2.489 (7.7%) παιδιά έως 17 ετών

27 Οκτωβρίου - 2.379 (7.7%) παιδιά έως 17 ετών

 

Παρόλα αυτά μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα, σε ακατάλληλους χώρους και κτήρια, χωρίς αποστάσεις και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας. Συνέχεια μιας πολιτικής λιτότητας και απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων ανεξαίρετα των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα τα χρόνια των μνημονίων.

Σε όλες τις περιπτώσεις κανένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας. Τμήματα κλείνουν και εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα με προφορικές οδηγίες. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους με οδηγίες ατομικής ευθύνης! Όσοι ανησυχούν θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος των διαγνωστικών τεστ απευθυνόμενοι σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι δεν έχουν την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά λύση! Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με αλαζονεία και αυταρχισμό αντιμετωπίζουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα μας ως περιττό κόστος και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους!

Η κατάσταση από μέρα σε μέρα επιδεινώνεται. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς ότι από τον Αύγουστο που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε τη λειτουργία με πλήρη σύνθεση των σχολείων, χωρίς ουσιαστικά κανένα μέτρο προστασίας από τον covid-19, τα σχολεία δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία. Είδαμε ότι ούτε μάσκες είχαν φτάσει στα σχολεία, ούτε αντισηπτικά, ούτε προσωπικό καθαριότητας ενώ τα κενά σε εκπαιδευτικούς ξεπερνούσαν τον αριθμό των 20.000. Ταυτόχρονα ενώ διατυμπάνιζε για όλους τους χώρους την τήρηση αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. εξαίρεσε τα σχολεία προσπαθώντας να πείσει πως είτε 15 είτε 25 μαθητές/τριες ανά τμήμα είναι το ίδιο και το αυτό! 

Ακόμα και την ύστατη στιγμή η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά να υλοποιηθεί το αίτημα για μείωση των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο αριθμό μαθητών τους 15 και ταυτόχρονα απαιτεί από την κυβέρνηση να καταργήσει τον Ν.4692/2020 που μόλις τον Ιούνιο ψήφισε για αύξηση των μαθητών/τριών ανά τμήμα.

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας ώστε να μπορούν με επάρκεια να τηρούνται τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών με πλήρη σύμβαση (και όχι 3μηνων συμβάσεων) και ικανός αριθμός στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για αναπλήρωση των βραχυχρόνιων αδειών που προκύπτουν αυτή την περίοδο.

Να δοθεί επιπλέον επιχορήγηση από του Υπουργείο Εσωτερικών στις σχολικές επιτροπές για αγορά όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Να ξεκινήσει άμεσα η διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την πραγματική αποτύπωση της κατάστασης, ώστε να δούμε και πως θα αντιμετωπιστεί και γενικά πως θα συνεχιστεί η λειτουργία των σχολείων.

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search