• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Φτηνά κόλπα για να κρύψουν τα αίσχη τους!

March 16, 2020 70

 

 

 

 Χειροκροτήστε! Βγείτε στα μπαλκόνια (όχι στους δρόμους!). Σας το ζητάει η κυρία του κυρίου. Άλλη μία «πρέσβειρα» της υποκρισίας. Άλλη μία εκπρόσωπος του ντόπιου κηφηναριού.

Που πλουτίζει σε βάρος μας. Που αγωνιά. Όχι γιατί πεθαίνει ο λαός, αλλά γιατί καταρρέει το σαθρό προσωπείο, το φτηνό επίχρισμα του σάπιου οικοδομήματος που άφησαν οι πολιτικές τους παρεμβάσεις.

Και με φτηνά κόλπα (μα τόσο φτηνά!) προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Να αποσπάσουν συναίνεση. Να εφησυχάσουν. Να αποκοιμίσουν. Να ξεγελάσουν. Μόνο που οι ευθύνες τους δεν κρύβονται. Τις γνωρίζει ο λαός.

Τσακίσανε την περίθαλψη, κλείσανε νοσοκομεία, απέλυσαν προσωπικό, απογύμνωσαν όσα έχουν απομείνει. Και ήταν έτοιμοι για πολύ χειρότερα. Να περικόψουν κι άλλο τις υγειονομικές δαπάνες. Να χαρίσουν μεγαλύτερο μερίδιο στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Να κλείσουν κι άλλο οι πόρτες των νοσοκομείων για το λαό.

Αφήνουν γιατρούς και νοσοκόμους απλήρωτους. Να λιώνουν καθημερινά από την ασταμάτητη και εντατικοποιημένη δουλειά. Να μην μπορούν ούτε τα ρεπό τους να πάρουν. Να σακατεύονται σωματικά και ψυχολογικά. Να μην τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα της ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Και τολμάει σήμερα η κυρία του κυρίου, αυτή η ύαινα της άρχουσας τάξης, να μας πει ότι «νοιάζεται» και να μας κάνει υποδείξεις να «νοιαστούμε» μαζί της.

Ε, λοιπόν, όχι. Δεν έχουμε ανάγκη τις «υποδείξεις» της. Δεν είμαστε μαζί της, είμαστε εναντίον της και εναντίον της τάξης που εκπροσωπεί. Και καλά θα κάνει να συνεχίσει να φοβάται. Γιατί αντί για διατεταγμένο χειροκρότημα θα λάβει οργισμένη γροθιά. Και όχι από το σπίτι!
ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search