• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Όταν παγώνει η ... κόλαση — Στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων - Στις φλόγες σκηνή στο Καρά Τεπέ

January 20, 2021 448

 

Δίχως τέλος το μαρτύριο των προσφύγων στη Μυτιλήνη, καθώς έχουν αφεθεί ανοχύρωτοι να ζουν μέσα σε σκηνές στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ την ώρα που οι καιρικές συνθήκες είναι αφόρητες. Μια σκηνή τυλίχθηκε στις φλόγες και έγινε στάχτες το απόγευμα της Τετάρτης σε μια προσπάθεια οι άνθρωποι να ζεσταθούν.
 
 

«Αυτό συμβαίνει όταν αφήνετε τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το κρύο με ό, τι μέσα έχουν. Αυτά τα στρατόπεδα δεν είναι ασφαλή! Μετακινήστε τους ανθρώπους σε ασφαλές μέρος τώρα!» σημειώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναρτώντας βίντεο από την σκηνή που τυλίχθηκε στις φλόγες σήμερα στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ η πυρκαγιά μέσα στη σκηνή φαίνεται να προέκυψε μετά από βραχυκύκλωμα.

 

 ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Τη διαχρονική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελληνικών κυβερνήσεων να εφαρμόζουν το «δόγμα Γεωργιάδη» (σημ. «Να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη», Ιούνιος 2013) απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, επιβεβαιώνουν εικόνες και μαρτυρίες από την κατάσταση εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας στα «κέντρα φιλοξενίας» στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Σκηνές χωρίς πάτο στα παγωμένα λασπόνερα, έλλειψη ηλεκτρισμού και θέρμανσης, αλλά και μια νέα απαγόρευση λήψης εικόνας μέσα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι τα καταγγελλόμενα από πρόσφυγες και αλληλέγγυους.

προσφυγόπουλα-στο-ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ-1

Συγκεκριμένα, καταγγελία πρόσφυγα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, κάνει λόγο για απαγόρευση λήψης φωτογραφιών και βίντεο, με ποινή το σπάσιμο του κινητού τηλεφώνου σε όποιον πιαστεί να επιχειρεί κάτι τέτοιο. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η απαγόρευση πρόσβασης δημοσιογράφων στα «κέντρα φιλοξενίας».

 Στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων - Όταν παγώνει η κόλαση - INFO-WAR

Περιγραφές «παγωμένης κόλασης» έρχονται και από τους καταυλισμούς της Χίου, της Σάμου και της Μαλακάσας ενώ αντίστοιχες συνθήκες επικρατούν εντός αλλά κυρίως εκτός καταυλισμών στα σύνορα Βοσνίας και Κροατίας.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: info-war.gr

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search