• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

"Κανονικότητα της τηλεκπαίδευσης": Βουλευτής της ΝΔ ζητά μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης στα μικρά νησιά

February 03, 2021 633

 

 

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τα μικρονήσια, κατέθεσε η βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού.

Συγκεκριμένα η Βουλευτής αναφέρθηκε στην αδυναμία που αντιμετωπίζουν παιδιά τα οποία πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο, αλλά μένουν σε μικρά νησιά (κάτω των 300 κατοίκων) όπου δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

“Άρα είτε τα παιδιά έπρεπε να ζήσουν μόνα τους σε μεγαλύτερα νησιά, είτε έπρεπε να μετακινηθεί όλη η οικογένεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια αλλά και για τα μικρά νησιά που ερημώνουν”.

Η  βουλευτής ρωτά τον Υπουργό εάν με βάση και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της τηλεκπαιδευσης στη χώρα μας θα δημιουργηθούν μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τη Δευτεροβάθμια  στα νησιά αυτά.

Είναι φανερό ότι η βουλευτής της ΝΔ λειτουργεί σαν λαγός στα σχέδια της κυβέρνησης να καθιερώσει σιγά σιγά σε μικρά μέρη και αργότερα σε λιγότερα μικρά την λεγόμενη τηλεδιδασκαλεία αντί για την υποχρέωση παροχής ζωντανής εκπαίδευσης που απαιτεί κτίρια και κυρίως προσωπικό, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές.

Αναλυτικά η ερώτηση της Βουλευτού πατώντας ΕΔΩ

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την «κανονικότητα» της τηλεκπαίδευσης. Οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός της τάξης, όμως, καταλαβαίνει ότι η τηλεκπαίδευση όχι μόνο δεν είναι εκπαίδευση, αλλά ούτε καν υποκατάστατό της. Οι ελλείψεις εξοπλισμού και τα προβλήματα δικτύων, ταχυτήτων ίντερνετ κ.λπ. είναι δευτερεύουσα πτυχή του προβλήματος γιατί η ίδια η τηλεκπαίδευση είναι στη φύση της διαδικασία παιδαγωγικά, μορφωτικά και ψυχοπνευματικά διαλυτική για τους  εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς που βρίσκονται καθηλωμένοι μπροστά σε υπολογιστές και κινητά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search