• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η τρομοκρατία δε μας σταματά – Ξανά τη Δευτέρα στο Σύνταγμα

March 07, 2021 299
 
 

Σε νέα συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας στο Σύνταγμα καλεί η «Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών» για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά την άγρια καταστολή της απόπειρας συγκέντρωσης το Σάββατο.

«Η τρομοκρατία δε μας σταματά. Συναντιόμαστε ξανά τη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κρατουμένου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία, στην οποίαν συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2020, Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης.

Προσαγωγές και χημικά στη συγκέντρωση του Σαββάτου

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου η ΕΛΑΣ δεν επέτρεψε σε άτομα που ήθελαν να διαδηλώσουν το αίτημά τους να μην υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στις ελληνικές φυλακές να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος. 

Δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ, με χρήση κανονιών νερού απώθησαν τους διαδηλωτές από το Σύνταγμα προς τη παλιά Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές. Στους προσαχθέντες συγκαταλέγεται και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος αφού του επιβλήθηκε πρόστιμο. 

Ακολούθως, με αντλίες νερού και χρήση χημικών το μπλοκ της «Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών» οδηγήθηκε από την οδό Σταδίου μέσω της πλατείας Κοραή στα Προπύλαια, και ακολούθως μέσω της οδού Ακαδημίας, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων δεν είχε διακοπεί, ως την πλατεία Κάνιγγος.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, σύμφωνα με ενημέρωση από το Νοσοκομείου Λαμίας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στη ΜΕΘ, σήμερα 5 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Ιωάννα Κούρτοβικ: Η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας

Την ίδια ώρα, το πρωί της Παρασκευής, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, έκανε λόγο για προσκόμματα και εμπόδια από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) στην μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως τόνισε η πολιτεία ωθεί τον πελάτη της να πεθάνει.

«Η ΚΕΜ είναι η κ. Σοφία Νικολάου. Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου. Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κ. Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό. Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη» σημείωσε η Ιωάννα Κούρτοβικ.

Παράλληλα, υποστήριξε, ότι οι αιτήσεις που η υπέβαλε η ίδια με τον Θ. Σοφό στο δικαστήριο «εισάγονται με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που εμείς επισημάναμε. Εμείς προτείναμε διάταξη αναβολής ποινής, η εισαγγελέας την εισήγαγε ως αίτημα διακοπής ποινής».

«Η αίτησή μας απορρίφθηκε με σκεπτικό κυβερνητικής ρητορικής», πρόσθεσε σχολιάζοντας την χθεσινή δικαστική απόφαση.

 

Ανοιχτή επιστολή στη Σοφία Νικολάου

Σοφία,

Ελπίζω να επιτρέπεις τον ενικό, μιας και γνωριστήκαμε πριν από πολλά χρόνια και, όπως ξέρεις, το κοινό περιβάλλον είναι μεγάλο. Δεν χαίρομαι που γράφω αυτές τις γραμμές, αλλά εξοργιζόμαστε όταν σε βλέπουμε να χτυπάς μαχαιριές έναν ετοιμοθάνατο και να το ευχαριστιέσαι (ο πληθυντικός είναι γιατί διερμηνεύω τα αισθήματα πολλών κοινών γνωστών). 

 
 

Σε παρακολουθώ βδομάδες τώρα, να ξεκινάς τις ανακοινώσεις και τις εμφανίσεις σου στα ΜΜΕ, εφοπλιστικά και κυβερνητικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του non paper: «Ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Κουφοντίνας…». Ξέρεις ότι η μισή αλήθεια είναι ψέμα. Η οργάνωση του Κουφοντίνα από το ’75 έως το ’99 έκανε 22 εκτελέσεις και ο ίδιος συμμετείχε στις περισσότερες. Αυτό είναι αλήθεια.

Όμως, από το πέρασμά σου από την ΚΝΕ, τα ΕΑΑΚ, τη Ν.Δ., την εικόνα που σχημάτισες από τη δίκη της 17Ν, σίγουρα διαμόρφωσες ένα πολιτικό κριτήριο, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι η κάννη των όπλων της 17Ν ήταν στραμμένη κυρίως προς τα ξένα αφεντικά μας και τους συνεργάτες τους στην ελληνική ελίτ. Αυτό είναι η άλλη μισή αλήθεια, που την αποσιωπάς. Βέβαια κοντά σ’ αυτούς ήταν και οι φρουροί τους και δυστυχώς ο άτυχος Αξαρλιάν. Εχεις όμως τη νομική παιδεία να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ δόλου, ενδεχόμενου δόλου και αμέλειας. Στην πολιτική, μάλιστα, η διαφορά είναι μεγαλύτερη. Παριστάνεις ότι δεν το αντιλαμβάνεσαι. Υποκρισία. Οταν όμως αυτό γίνεται για να λοιδορηθεί ένας ετοιμοθάνατος είναι και χυδαιότητα.

Μη μου επαναλάβεις αυτά που γράφουν στις στήλες της «Καθημερινής» και του «Βήματος» οι οργανικοί «διανοούμενοι» περί της απόλυτης αξίας της ανθρώπινης ζωής. Τώρα που κάποιος πεθαίνει από τα χέρια σου καλό είναι να τα αποφύγεις. Σε είδαμε να καμαρώνεις περήφανη μπροστά σε κάποιο τοίχο του Λευκού Οίκου. Διαβάσαμε τον Αμερικανό σου μάνατζερ στις εκλογές να μας λέει πόσο αποφασισμένη σε βρήκε και γι’ αυτό σε προώθησε… αρμοδίως. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια, από το 1947 μέχρι σήμερα δεν μας έλειψαν.

Όμως δεν νομιμοποιείσαι να αποκαλείς τον Κουφοντίνα δολοφόνο ενώ στέκεσαι περήφανα δίπλα σε αυτούς που έχουν αιματοκυλήσει την υφήλιο, που βομβάρδισαν τη χώρα σου στον εμφύλιο, που οργάνωσαν το μακελειό της Αριστεράς και μας επέβαλαν τη χούντα που προκάλεσε τόσο αίμα και πόνο και χάρισε τη μισή Κύπρο στην Τουρκία. Αν ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος, αφού πριν από 30 χρόνια σκότωσε κρατικά στελέχη των ξένων αφεντικών της πατρίδας του, τότε τι είναι ο αρχηγός του κράτους που αναζητάς την εύνοιά του, που μόλις πέρυσι ανακοίνωσε αλαζονικά ότι με προσωπική εντολή του δολοφονήθηκε κρατικός παράγοντας άλλης χώρας την ώρα που βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό;

Πάνε μέρες τώρα που, από την ασφάλεια των εφοπλιστικών τηλεπαραθύρων, υποδεικνύεις στον μελλοθάνατο να προσφύγει σε κάποιο δικαστήριο για να σωθεί από την κατάσταση που του δημιούργησες εσύ με την υπογραφή σου. Δεν λέω αποφάσισες, ξέρουμε πού παίρνονται οι αποφάσεις. Ομως μην ειρωνεύεσαι τον ετοιμοθάνατο. Εσύ πρέπει να ανακαλέσεις την απόφαση που υπέγραψες. Δεν μπορείς να του λες ας βρεθεί ένας δικαστής να με διατάξει.

Σου θυμίζω ότι εσείς επιβάλατε με νόμο την προκλητικά άνιση μεταχείριση ειδικά για τον Κουφοντίνα: τον αποκλείσατε από το δικαίωμα που έχει κάθε κρατούμενος να εκτίσει τα τελευταία χρόνια της ποινής του σε αγροτική φυλακή. Με τον ίδιο νόμο καταργήσατε πρακτικά τις άδειες. Για τον Κουφοντίνα, ειδικά, το είχατε κάνει ντε φάκτο από το καλοκαίρι του 2019 που γίνατε κυβέρνηση. Αμέσως μετά έκανες τη μεταγωγή του στον Δομοκό. Οχι απλά για να του στερήσεις τις επισκέψεις της οικογένειάς του. Σαδιστικά, αλλά ορθά, εκτίμησες ή σου υπέδειξαν, ότι μετά από 19 χρόνια κράτησης σε απομόνωση, ο εγκλεισμός του στο περιβάλλον μιας υπερπλήρους φυλακής, που δεν θα έχει ούτε πού να ακουμπήσει, θα τον διαλύσει ψυχικά.

Δεν είναι βέβαια μόνο τα μέτρα που πήρατε ειδικά γι’ αυτόν. Σε όλες τις φυλακές της χώρας έχετε επιβάλει τη νεοσυντηρητική τρέλα που αντιγράφετε από τις φυλακές των ΗΠΑ: παράλογη καταστολή, νυχτερινές βίαιες έρευνες, βαριές πειθαρχικές τιμωρίες με στημένες αφορμές, πρόκληση στερήσεων και ταυτόχρονα επικοινωνιακό μασάζ στην κοινωνία με προβοκατόρικα βιντεάκια. Δεν μπήκες βέβαια στον κόπο να δεις πού κατάντησε το αμερικάνικο σωφρονιστικό σύστημα, που προηγήθηκε στην εφαρμογή αυτής της βαρβαρότητας που αντιγράφετε.

Ξέρεις ότι τυχόν υποχώρησή σας δεν θα αρέσει καθόλου στους Αμερικανούς και μπορεί ειδικά η δική σου καριέρα, ως νεοφώτιστης, να έχει θέμα. Ομως τι αξία έχει ακόμη μια καριέρα διεκπεραιωτή της βούλησης της πρεσβείας μπροστά στο μεγαλείο του ανθρώπου που αποφασίζει να φύγει περήφανος από αυτή τη ζωή παρά να πέσει στη μιζέρια και στον αργό θάνατο στα Γκουντάναμο που διαμορφώνετε;

Φαίνεσαι να έχεις αποδεχτεί τον ρόλο του «δήμιου» του Κουφοντίνα. Δεν νομίζω ότι σου αξίζει. Κανείς σ’ αυτόν τον τόπο δεν εκτιμάει ούτε θυμάται όποιον αναλαμβάνει τέτοιους ρόλους. Δεν ισχύει το ίδιο για τον «ξένο παράγοντα». Με τον θάνατό του, σίγουρα θα λάβεις συγχαρητήρια από κάποιον υπάλληλο της πρεσβείας. Μπορεί και να σε θυμηθούν όταν θα φτιάχνουν το επόμενο υπουργικό συμβούλιο (όχι και σίγουρα, γιατί η λαϊκή καταγωγή δεν σβήνεται). Όμως, θα είναι για να κάνεις τη δική τους δουλειά…

*δικηγόρος

 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search