• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Γερό ...χαστούκι στην Ν. Κεραμέως από συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ - Η επιστολή παραίτησης

March 14, 2021 1971

 

Ο Κ. Ευμοιρίδης αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ ΑΜΘ με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ παραιτείται και κάνει λόγο για αλαζονική συμπεριφορά της Υπουργού.

Ο εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στην ΑΠΥΣΔΕ ΑΜΘ Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης λαμβάνοντας το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο εκπαιδευτικός κόσμος με τη μεγάλη του αποχή από τη διαδικασία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, υποβάλλει την παραίτηση του στηλιτεύοντας την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας η οποία αποφάσισε αντί να διαλεχθεί με την εκπαιδευτική κοινότητα να επιλέξει τον δρόμο του αυταρχισμού.

Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή:

 
Επιστολή παραίτησης

Κωνσταντίνος Ι. Ευμοιρίδης Εκπαιδευτικόςτ. Αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Α.Μ.Θ. τ. Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Δράμας.

Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Δ.Ε.

Προς τις Συναδέλφισσες και τους συνάδελφους

που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

με την Φ.350/10/24035/Ε3/2-3-2021 Απόφαση της Υπουργού συγκροτήθηκε μετά από δύο (2) μήνες (!) το Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.ΣΔ.Ε.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη σύνθεση του οποίου συμμετείχα ως τακτικό αιρετό μέλος, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλης της περιφέρειας ΑΜΘ σε αυτό.

Πριν από την 1η συνεδρίαση του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (8-3- 2021), με τη νέα του σύνθεση, υπέβαλα την παραίτησή μου και δε συμμετείχα σε αυτό.

Παραίτηση την οποία είχα προαναγγείλει αφενός σεβόμενος τον εαυτό μου και τις δεσμεύσεις που ανέλαβα απέναντι σε όλους τους συναδέλφους, αναπληρωτές και μονίμους, όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφετέρου λαμβάνοντας το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο εκπαιδευτικός κόσμος με τη μεγάλη αποχή από την διαδικασία αυτή μη νομιμοποιώντας τη συμμετοχή μου στο ως άνω Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Σέβομαι τις δεσμεύσεις από τις αποφάσεις (αν και διαφωνώ σε επιμέρους θέματα) συλλογικών οργάνων, εφόσον θέλω ανήκω στους δημοκρατικούς πολίτες, χωρίς να παλινδρομώ «μεταξύ καμποτίνου και σαλτιμπάγκου», χωρίς πολιτικούς καιροσκοπισμούς.

Αποφάσεις

  • της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Α.Κ.Ε./Δ.Ε. με το ψηφοδέλτιο της οποίας εξελέγην
  • ομόφωνες των συνδικαλιστικών μας οργάνων στις οποίες συμμετείχα (για απόσυρση ψηφοδελτίων, παραίτηση από τις θέσεις, εφόσον θα εκλεγόμαστε,κλπ)

Πολλοί εύλογα θα διερωτάστε πώς αφήνουμε τους συναδέλφους βορά στη διοίκηση αυτές τις δύσκολές στιγμές που περνάει η εκπαίδευση.

Τον δρόμο όμως, συνάδελφοι, μας τον δείξατε εσείς με τη στάση σας απέναντι στην αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά της Υπουργού.

Η ευθύνη για την εξέλιξη αυτή ανήκει συνολικά στην Υπουργό με την αδιαλλαξία την οποία επέδειξε η ίδια για όλη τη διαδικασία της ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων για τη διετία 2021-22, με τον τρόπο που αυτές διεξήχθησαν, και την απαξία που δείχνει η Υπουργός για τον θεσμό των Υπηρεσιακών συμβουλίων, γεγονός που γίνεται εμφανές από τη νομοθέτηση για την αναπλήρωση των αιρετών μελών αυτών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αυτή η χρονική στιγμή είναι η πλέον κρίσιμη για την εκπαίδευση και δη για τη δευτεροβάθμια με ανοιχτά προβλήματα, όπως των διορισμών των εκπαιδευτικών (δεν έχουν καθορισθεί σαφώς η αναλογία των θέσεων μεταξύ Α/θμιας και Δ/θμιας ο καταμερισμός μεταξύ των ειδικοτήτων), της αναμόρφωσης προγραμμάτων σπουδών, αναμόρφωσης ωρολογίων προγραμμάτων με την εισαγωγή νέων θεματικών και συγχώνευσης μαθημάτων (όπως φημολογείται) και φυσικά του τρόπου της αξιολόγησης.

Σε μια τόσο κρίσιμη, για την εκπαίδευση, χρονική στιγμή θα πρέπει οι αιρετοί του κλάδου να έχουν ισχυρή εκπροσώπηση σε αυτό το όργανο και μια ισχυρή εκπροσώπηση μπορεί να επιτευχθεί και να νομιμοποιηθεί μόνο μέσα από τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες ανάδειξης των αιρετών μελών, μια συμμετοχή η οποία δεν υπήρξε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε αντί να διαλεχθεί με την εκπαιδευτική κοινότητα να επιλέξει τον άλλο δρόμο, του αυταρχισμού και της αλαζονικής επιβολής.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αυτό τον αγώνα αξίζει να τον πάμε μέχρι τέλους!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search