• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανακοίνωσε ημερομηνία για τις πανελλαδικές η Νίκη Κεραμέως, αλλά και παράταση

March 20, 2021 1826

 

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στα Νέα και τη Μάρνυ Παπαματθαίου δήλωσε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις πιθανότατα θα αρχίσουν στις 15 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται αλλαγές στη φετινή ελάχιστη βάση εισαγωγής. Επίσης η Υπουργός σε σχέση με την πιθανότητα παράτασης της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου αφού εξήρε την τηλεκπαίδευση πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει η μακροπρόθεσμη λύση.

Σε συνθήκες πανδημίας και με δεδομένη την πολιτική των απαγορεύσεων και του πολύμηνου κλεισίματος των σχολείων η απόφαση για παράταση της σχολικής χρονιάς καταλήγει μέσο ψυχοσυναισθηματικού βιασμού, ενώ η ίδια η τηλεκπαίδευση έχει μετατραπεί σε μέσο ψυχολογικής κακοποίησης. Και αυτό γιατί έρευνες δείχνουν ότι 9 στους 10 εφήβους έχουν βιώσει αρνητικά συναισθήματα αυτό το διάστημα. Από αυτά κυριαρχούν το άγχος (71,5%) η ψυχική εξάντληση (63%) και η αίσθηση ρουτίνας (55,3%). Από αυτά κυριαρχούν το άγχος (71,5%) η ψυχική εξάντληση (63%) και η αίσθηση ρουτίνας (55,3%) (Έρευνα του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ)

Η ύλη μπορεί να "προχωράει", αλλά  δεν αφομοιώνεται.

Σε πρόσφατη έρευνα του Α.Π.Θ. που παρουσίασε η "Καθημερινή" εξάλλου, τρεις στους τέσσερις μαθητές (72,6%) δήλωσαν ότι έχουν εμπεδώσει λίγο ή και καθόλου την ύλη που διδάχθηκε στα τηλεμαθήματα. Αυτό αποδεικνύει ότι η τηλεκπαίδευση δεν έχει καμιά σχέση με τη δια ζώσης εκπαίδευση, κάτι που παραδέχεται και το ίδιο το υπουργείο παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι "η ύλη προχωράει κανονικά"

Τη φετινή χρονιά τα μισά προβλεπόμενα μαθήματα έχουν χαθεί κατ’ ελάχιστον και μέσα σε έναν χρόνο πανδημίας έχει χαθεί τουλάχιστον το 40-50% των κανονικών εβδομάδων διδασκαλίας και σε αρκετές περιοχές της χώρας όπως η Αττική αγγίζουν (κι ενίοτε ξεπερνάνε) το 60%των προβλεπόμενων εβδομάδων διά ζώσης διδασκαλίας! (έρευνα Π. Ντούλα)

Κατά γενική ομολογία – εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών- η τηλεκπαίδευση έχει ταλαιπωρήσει τους εκπαιδευτικούς και όσα παιδιά είχαν δυνατότητα παρακολούθησης, έχουν πλέον κουραστεί και δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν. Λιγότερο από το 60% των μαθητών παρακολουθεί όντως το μάθημα στην τηλεκπαίδευση με τη διάσπαση προσοχής των μαθητών να αγγίζει το εντυπωσιακό ποσοστό (86,8%).

Όλα αυτά δείχνουν ότι η εικόνα της «κανονικότητας» για τις πανελλαδικές εξετάσεις που προβάλλει η υπουργός είναι πλαστή. Άρα δεν μπορούν να διεξαχθούν, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Καμιά απόφαση για τις εξετάσεις!

Μιλά επί παντός επιστητού η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, αλλά δεν ανακοινώνει καμιά απόφαση για τις εξετάσεις στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, ενώ θα έπρεπε ήδη να το έχει λήξει, όταν πέρυσι με πολύ μικρότερο χρόνο κλειστών σχολείων αναβλήθηκαν. Από πέρυσι, βέβαια, ως φέτος έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, όταν από την περσινή προαιρετικότητα φτάσαμε στην υποχρεωτικότητα και το προχώρημα της ύλης.

Τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

  • Να καταργηθεί η διαβόητη και κακόφημη τράπεζα θεμάτων.
  • Να μη γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.
  • Περαιτέρω μείωση στην ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων, αλλά και της διδακτέας ύλης όλων των τάξεων. Αναδιάρθρωση της ύλης.

Για τα πανεπιστήμια

Σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια υπουργός δήλωσε ότι προβλέπεται ήδη να διενεργούνται πρακτικές ασκήσεις για τελειόφοιτους τμημάτων και σχολών επιστημών υγείας ΑΕΙ. Όσον αφορά τη διδασκαλία του εαρινού εξαμήνου οι ειδικοί εισηγήθηκα να διεξαχθεί αποστάσεως.

Παράταση της προθεσμίας για αίτηση στις πανελλαδικές 2021

Έως και την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 παρατάθηκε η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης-δήλωσης των αποφοίτων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η παράταση κρίθηκε αναγκαία, «λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές και εξαιτίας των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη τη χώρα».

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search