• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ελληνικό: Υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

March 24, 2021 305



Υπερψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για το Ελληνικό, με τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου - Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων» που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Βασιλικότερη του βασιλέως  η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη Πέρκα, υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε πολύ περισσότερα από κάθε άλλη κυβέρνηση και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επί 20 μήνες καθυστερεί. Δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει «ναι επί της αρχής», διότι «είμαστε υπέρ της επένδυσης, έχουμε δουλέψει πολύ για αυτή».
Την απόσυρση της σύμβασης ζήτησε το ΚΚΕ που κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου, όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Την ίδια ώρα, ενστάσεις αντισυνταγματικότητας κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 για το Ελληνικό, σημειώνοντας ότι «όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τα αρθ. 4, 17, 25, 106 παρ 1 εδ.α και παρ. 2 του Συντάγματος».

Τι σημαίνει η "επένδυση" στο Ελληνικό

 

–          Θα δημιουργηθούν τεράστια Εμπορικά Κέντρα που θα πλήξουν την τοπική οικονομία όλων των γύρω δήμων με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις για τα μικρομεσαία καταστήματα και τους μικρούς επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες.

–          Αποκοπή των πολιτών από το παραλιακό μέτωπο 3.5 χλμ.  Εδώ η κυβέρνηση μιλά για μια μεγάλη νίκη επειδή πλέον ο επενδυτής δεσμεύεται να δώσει πρόσβαση σε 1 χλμ, που είναι ΗΔΗ προσβάσιμο, δηλαδή ο επενδυτής ουσιαστικά δεν δίνει τίποτα για να κερδίσει τα υπόλοιπα 2.5 χλμ. και φυσικά τις 2 μαρίνες – Ολυμπιακά έργα – που ήδη υπάρχουν εκεί.

–          Ο κύριος μέτοχος της Lamda Development, η οικογένεια Λάτση έχει ήδη φορτώσει το Ελληνικό δημόσιο με χρέη πάνω από 2.5 δις ευρώ για την διάσωση τηςEurobank.  Πως γίνεται λοιπόν αυτή η οικογένεια που δεν κατάφερε να σώσει την ίδια της την τράπεζα πριν από λίγα χρόνια τώρα να εμφανίζεται ως νέος επενδυτής και να της δίνουμε άφεση αμαρτιών;

–          Η Lamda Development έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο με το εμπορικό κέντρο MALL στο Μαρούσι, που ήταν χαρακτηρισμένο ως το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, όπου ανακριτής το 2009 υπολόγιζε την ζημία για το δημόσιο στα 243 εκ. ευρώ, χωρίς φυσικά να υπολογίζουμε το περιβαλλοντικό κόστος που από τότε πληρώνουν οι κάτοικοι του Αμαρουσίου.

–          Αρνητικές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από την επιπλέον τσιμεντοποίηση μεγάλου μέρους των 6.2 εκ. τ.μ. του αεροδρομίου και του παραλιακού μετώπου, με τεράστιες κατασκευές εμπορικών κέντρων, 16οροφων πολυκατοικιών και ουρανοξύστη.

–          Θα δοθεί άδεια για καζίνο, που επιτακτικά ζητάει ο «επενδυτής», η δημιουργία του οποίου θα βοηθήσει να εισρεύσουν άμεσα πόροι στα ταμεία του.  Ποιες κοινωνικές ανάγκες καλύπτει αυτό και πόσο σωστό είναι για την τοπική κοινωνία, έχει αναρωτηθεί κανένας;

–          Εκκρεμή έρευνα από την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος για το χαμηλό τίμημα, πόρισμα της οποίας αναφέρει ότι το τίμημα είναι τουλάχιστον 2.5 φορές χαμηλότερο από ότι θα έπρεπε.

–          Η Lamda Development αποκτά το 30% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας, κάτι που σημαίνει ότι ιδιοποιείται δημόσιο ακίνητο.  Δηλαδή για το 30% του ακινήτου ΔΕΝ ισχύει η 99χρονη χρήση και ουσιαστικά το αγοράζει, κάτι που η κυβέρνηση το κρύβει.

–          Υπήρξε «διεθνής» διαγωνισμός παρωδία με μόνη συμμετέχουσα την Lamda Development του κ. Λάτση.

–          Ο χώρος του παλιού αεροδρομίου αποτελεί κομμάτι ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου και είναι η πρώτη φορά που παραχωρείται ένα κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος σε ιδιώτη.  Έχουν βρεθεί αρχαιολογικά ευρήματα που στεγάζονται εντός του χώρου.  Τι θα γίνει με αυτά αλλά και με όσα βρεθούν εκεί κατά την διάρκεια του έργου;

–   Τι  θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, όταν στη χώρα μας, που βιώνει την χειρότερη οικονομική κρίση σε περίοδο ειρήνης που έχει καταγραφεί ποτέ, οι νέοι εργαζόμενοι καλούνται να δουλεύουν για 300-400 ευρώ και με ελαστικές μεθόδους εργασίας, όπου απλά γίνονται αναλώσιμοι δούλοι;

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search