• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΟΕΝΓΕ: “Η κυβέρνηση παζαρεύει με τους εμπόρους της υγείας που αισχροκερδούν”

March 27, 2020 536

 

Την Τρίτη 24/3 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και τον Υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη.

Οι υπουργοί υγείας αναμάσησαν το γνωστό αφήγημα περί «επιχειρησιακής ετοιμότητας» του δημόσιου συστήματος υγείας σα να έκαναν τηλεοπτικό διάγγελμα. «Ξέχασαν» ότι συνομιλούν με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με μία πραγματικότητα, που απέχει παρασάγγας από την εικονική πραγματικότητα που προσπαθούν να παρουσιάσουν.

Καμία ουσιαστική δέσμευση ότι έστω και τώρα θα πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα για την πραγματική «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Καμία δέσμευση:

Για την επίταξη ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Για την επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

Για την απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Για διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.

Καμία δέσμευση:

Για τον διορισμό ΤΩΡΑ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.

Για τον διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Καμία απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!

Έχει σοβαρές ευθύνες Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όταν με την πρόσφατη ΠΝΠ διπλασιάζει την αποζημίωση που παίρνουν οι κλινικάρχες για τη διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ. Από 800 ευρώ, το ποσό που θα πληρώνει το Δημόσιο σαν «ενοίκιο» πάει στα 1.600 ευρώ τη μέρα! Όταν δίνει 30 εκατ. ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα στα ιδιωτικά εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό και την ίδια στιγμή δίνει μόλις 75 εκ. έκτακτη κρατική επιχορήγηση στα νοσοκομεία.

Έχει ευθύνη Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όταν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές παζαρεύει με τους εμπόρους της υγείας οι οποίοι αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την πανδημία.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ «ΟΧΥΡΟ ΖΩΗΣ».

ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ! ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!

Πηγή: Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ΕΛλλάδας (ΟΕΝΓΕ) 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search