• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άνοιγμα σχολείων στις 12 Απριλίου χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας – Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

March 31, 2021 954

 

Η εμφανής αδυναμία διαχείρισης και ελέγχου της πανδημίας που έχει προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων μπλόκαρε τις αποφάσεις ειδικών και κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου. Η κυβέρνηση με την κάλυψη των λοιμωξιολόγων αποφάσισε η συζήτηση να μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα, με προοπτική για έναρξη ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι ουσιαστικά μέτρα προστασίας δεν συζητούνται ει μη μόνο η υποχρεωτική διενέργεια self test κάθε Δευτέρα για μαθητές και καθηγητές, ενώ σε σχετική τροπολογία του υπουργείου Παιδείας περιγράφεται ότι η υποβολή σε τεστ για τον κοροναϊό θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε σχολεία, πανεπιστήμια και σε άλλες εκπαιδευτικές δομές.

Από τη μεριά της η Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει και αυτά τα λίγα test που κάνουν που κάνουν οι Δημόσιοι Φορείς Υγείας. διαθέτει εκατομμύρια για την ενίσχυση της κερδοφορίας των αντίστοιχων εταιριών(προμηθευτριών και παρασκευαστριών) επιδιώκει  να ωραιοποιήσει την εικόνα των κρουσμάτων μπροστά στο άνοιγμα της αγοράς και του τουρισμού , μεταθέτει στην «ατομική ευθύνη» ακόμα και την ιχνηλάτηση του ιού! και απαλλάσσει το κράτος από κάθε ευθύνη για ολοκληρωμένο σχεδιασμό της επιδημιολογικής καταγραφής και επίβλεψης.

Αμείλικτα τα ερωτήματα

Όπως σωστά επισημαίνει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας το Υπουργείο Παιδείας αντί να οργανώσει με κρατική ευθύνη την πρόληψη και την ιχνηλάτηση μέσα στα σχολεία,  αντί να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, να μειώσει τον αριθμό των μεταφερόμενων με λεωφορεία μαθητών, αντί να προσλάβει επιπλέον εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας, ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία, όπως τα έκλεισε. Μόνο καινούριο στοιχείο τα τεστ, τα οποία όμως δεν διενεργούνται εντός του σχολείου και από δημόσιο φορέα αλλά για άλλη μια φορά μας καθιστά ατομικά υπεύθυνους, «σφυρίζοντας αδιάφορα, όσον αφορά τις δικές του ευθύνες. Στην πραγματικότητα, και με αυτό το μέτρο, το κράτος απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για ολοκληρωμένο σχεδιασμό της επιδημιολογικής καταγραφής και επίβλεψης. Γι’ αυτό και δεν δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα:

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για ένα τεστ που δεν έγινε σωστά και έβγαλε «ψευδώς αρνητικό» αποτέλεσμα; Πώς θα εφαρμοστεί η «υποχρεωτικότητα» του τεστ στο σπίτι; Πώς θα εξασφαλιστεί η ορθή συλλογή των στοιχείων, αφού η καταγραφή θα γίνεται «εθελοντικά» από τον χρήστη του ατομικού τεστ;

Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας πιέζει τους εκπαιδευτικούς να αποδεχτούν μια ακόμη ευθύνη στην πλάτη τους, την ευθύνη να αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της διάγνωσης και της ιχνηλάτησης, που η κυβέρνηση συστηματικά αποποιείται.

Είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση, όχι μόνο τζογάρουν την υγεία εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων αλλά στήνουν και ένα επικίνδυνο σόου για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη οι σχολικές μονάδες να επαναλειτουργήσουν με τους μέγιστους όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

  • Να πάρει τώρα μέτρα το ΥΠΑΙΘ ώστε τα σχολεία να μείνουν ανοικτά! Με 15 μαθητές κατ’ ανώτατο στο τμήμα, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών,  προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα, αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών στην εκπαίδευση.
  • Διενέργεια δωρεάν, μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ για έλεγχο της διάδοσης του ιού και ουσιαστικά πρωτόκολλα προστασίας.
  • Τα τεστ να διεξάγονται με ευθύνη του κράτους, είτε ενισχύοντας τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας με προσωπικό, είτε αποστέλλοντας νοσηλευτές και γιατρούς στα σχολεία.
  • Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί. Να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα ο μαζικός εμβολιασμός τους.
  • Δραστική αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων που έχουν συσσωρευθεί! Να μην γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Καμιά εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.! Να μην ισχύσει η ΕΒΕ και η μείωση των εισακτέων ! Αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!
  • ενίσχυση της δημόσιας υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας! Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Προσλήψεις στο ΕΣΥ, άνοιγμα νοσοκομείων και ΜΕΘ.

Ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο

Από την Δευτέρα 05.04.2021 ανοίγει το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών, με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως 3 ώρες συνολικά την ημέρα. Θα επιτρέπεται η πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού, αλλά και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) πάλι με ραντεβού.

Ελεύθερες μόνο τα Σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός νομού

Από το Σάββατο 03.04.2021 και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search