• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δεν είναι χυδαίο ότι οι πλούσιοι ακόμα και χωρίς συμπτώματα κάνουν το τεστ και προστατεύονται αυτοί ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό, για όσους έχουν συμπτώματα, για τους νοσηλευτές και για τους γιατρούς που καθημερινά κινδυνέψουν τα τεστ δεν περισσεύου

March 28, 2020 571

 

“Δεν είναι χυδαίο ότι οι πλούσιοι ακόμα και χωρίς συμπτώματα κάνουν το τεστ και προστατεύονται αυτοί και οι οικείοι τους από την περαιτέρω μετάδοση του ιού ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό, για όσους έχουν συμπτώματα, για τους νοσηλευτές και για τους γιατρούς που καθημερινά κινδυνέψουν τα τεστ δεν περισσεύουν. (Όπως λέει εύστοχα και ένας φίλος: το να μπορείς να κάνεις τεστ για τον ιό είναι πλέον το νέο status symbol, σαν να πας για καφέ με ελικόπτερο).
Δεν είναι χυδαίο που το αντιδραστήριο για τον ιό είναι ένα κοινό ενζυμικό διάλυμα που μπορεί να φτιάξει πάμφθηνα οποιοδήποτε εργαστήριο αλλά οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν συμφωνία με τη Roche να τους προμηθεύει αυτή με αποκλειστικότητα το δικό της διάλυμα (και να θησαυρίζει φυσικά) και πλέον η Roche δεν έχει αποθέματα.

Δεν είναι χυδαίο που ένας αναπνευστήρας για τις ΜΕΘ κοστίζει 10.000 ευρώ γιατί έχει την πατέντα μια εταιρία και ενώ μπορεί να τον “αντιγράφουν” πια με κόστος 1 ευρώ οι 3D εκτυπωτές, όταν αυτό γίνεται στην Ιταλία (που πεθαίνουν οι άνθρωποι κατά εκατοντάδες) η εταιρία που έχει τα δικαιώματα τους μπλοκάρει δικαστικά και οι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν σαν τα σκυλιά
Δεν είναι χυδαίο που δεν επιτάσσονται ιδιωτικά νοσοκομεία, δεν προσλαμβάνονται νέοι γιατροί / υγειονομικοί, την ίδια ώρα που προσλαμβάνονται χωρίς ΑΣΕΠ ειδικοί φρουροί. Τρέμουν οι πλούσιοι μην αρρωστήσουν και πρέπει να περιμένουν και αυτοί στην ουρά.


Δεν είναι χυδαίο που απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων μας για μια βόλτα στον καθαρό αέρα αλλά επιβάλλεται οι εκατομμύρια εργαζόμενοι να συνωστίζονται κάθε πρωί σε μετρό / τραμ / λεωφορεία και μετά σε κλειστούς εργασιακούς χώρους για να παράγουν υπεραξία μέχρι να ψοφήσουν.


Δεν είναι χυδαίο που οι φυλακισμένοι, οι μετανάστες και οι άστεγοι αφήνονται στην μοίρα τους να εξοντωθούν.


Δεν είναι χυδαίο. Είναι ο καπιταλισμός, ένα σύστημα που βάζει την καπιταλιστική ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ και το κέρδος της πάνω από τη ΖΩΗ. Αυτό έκανε πάντα, αυτό κάνει και τώρα.
Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα…”

Από Sotiris Lycourghiotis

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search