• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ελάχιστη τσίπα δεν σας απέμεινε εκεί στον Περισσό;

April 01, 2020 602

Ελάχιστη τσίπα δεν σας απέμεινε εκεί στον Περισσό;

 

Του Σ.Λ.

Όταν το δούλεμα φτάνει σε σημείο προκλητικότητα και φτάνει στο σημείο να γρονθοκοπεί την λογική μας δεν μπορεί να μην το σχολιάσεις.

Χτες, λοιπόν συνέβη το εξής καταπληκτικό. Με αφορμή τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου, οι δυο μοναδικές εφημερίδες που κυκλοφόρησαν χωρίς να έχουν πρωτοσέλιδα την φωτογραφία του ήρωα της Εθνικής μας Αντίστασης ήταν η "Εστία" και ο ... "Ριζοσπάστης".

Μάλιστα το ταπεινό "καρεδάκι" που είχε στην πρώτη του σελίδα το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ για έναν ήρωα της Αντίστασης, βραβευμένο από την ΕΣΣΔ με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Λένιν, ένα άτομο που χρημάτισε αρχισυντάκτης του "Ριζοσπάστη", στα πέτρινα χρόνια, ήταν  θανατοποινίτης,  βασανίστηκε, εξορίστηκε κλπ έδωσε τα περιθώρια να δημιουργηθούν πολλά αρνητικά σχόλια σε βάρος του ΚΚΕ.

Όσο μας αφορά θεωρήσαμε ότι αυτή η ενέργεια του ΚΚΕ ήταν μια πράξη που μιλάει από μόνη της και δεν χρειαζόταν κανένας σχολιασμός.

Όμως από τα χτες άρχισαν τα γνωστά φερέφωνα του ΚΚΕ σαν τον Ηρακλή Κακαβάνη του "ατέχνως" να ωρύονται ανακαλύπτοντας "Άθλια επίθεση σε βάρος του Ριζοσπάστη", για να ρθει σήμερα ο "Ρ" και να εντοπίσει "Αντι-ΚΚΕ εμπάθειες και εμμονές"..

Δυο λόγια. Μας γράφει ο Κακαβάνης ότι "Αν ψάξει κανείς το Ριζοσπάστη από τη μεταπολίτευση μέχρι τα σήμερα θα δει ότι ο Ριζος έχει μια ενιαία – συνεπή στάση το χειρισμό τέτοιων θεμάτων".

Το θέμα όμως γ' αυτόν είναι ότι αν δεν βοσκάς στα λιβάδια του .... μπεεε γνωρίζεις ότι αυτό είναι στην φαντασία του συντάκτης του "ατέχνως".

Πρόχειρα θυμήθηκα το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφόρησε ο "Ριζοσπάστης" μετά την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου. 

Στην κεντρική φωτογραφία που παραθέτουμε βλέπουμε τα πρωτοσέλιδα του "Ρ" την επόμενη των θανάτων του μουσικοσυνθέτη και του ήρωα αντιστασιακού. Από κει και πέρα κάθε σχόλιο περιττεύει.

 

Διαβάζουμε σήμερα στον "Ρ". "Από ορισμένες ιστοσελίδες, δημοσιογράφους και γνωστά «τρολς» του διαδικτύου, διαδίδονταν χτες διάφοροι σχολιασμοί για τον τρόπο που ο «Ριζοσπάστης» πρόβαλε το θάνατο του Μ. Γλέζο... . Κι όμως, η εμπάθεια βγάζει και από τη μύγα ξίγκι... Τι ήταν αυτό που τους πείραξε πραγματικά; Οτι στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ανάμεσα στα άλλα βιογραφικά στοιχεία του Γλέζου, αναφέρονταν η αποχώρησή του από το Κόμμα το 1968 και η μετέπειτα πορεία του, ότι δηλαδή από το 1981 και έπειτα εξελέγη βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και αργότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ". (Ολόκληρο το κείμενο εδώ).

Ειλικρινά τώρα.... Υπάρχουν αναγνώστες του που θα πεισθούν α' αυτές τις ηλιθιότητες του "Ρ";  

Νεολαίοι είμαστε, αλλά γνωρίζουμε ποια ήταν η πολιτική διαδρομή του Μικρούτσικου και πολύ εύκολα μπορούμε να κάνουμε μια σύγκριση με το βιογραφικό του Γλέζου.

Ελάχιστη τσίπα δεν σας απέμεινε εκεί στον Περισσό; 

Στερνό αντίο στον αγωνιστή της αριστεράς Μανώλη Γλέζο

Από σήμερα κάθε 30 Μάρτη η μνήμη μας θα στρέφεται εκτός απ' τις ηρωικές μορφές του Νίκου, Μπελογιάννης και των συντρόφων του οι οποίοι πλήρωσαν με την ζωή τους το ταξικό μίσος του μετεμφυλιοπολεμικού αστικού καθεστώτος στην Ελλάδα, και στην μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής μας Αντίστασης Μανώλη Γλέζου.

Μπορεί να έφτασε σήμερα το βιολογικό τέλος του μαχητή της Δημοκρατίας,, η παρακαταθήκη των αγώνων που άφησε πίσω του όμως θα μείνουν για πάντα στην ιστορία.

Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να ξεχάσουμε την ηρωική πράξη του όταν μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβαζαν από την Ακρόπολη τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό των γερμανικών δυνάμεων κατοχής αλλά ούτε και το ότι το αστικό κράτος τον «τίμησε» με να τον δικάσει σε θάνατο και να τον στείλει 13 χρόνια στην φυλακή.

Επίσης στην σημερινή βάρβαρη ταξική μνημονική εποχή, αν και σε προχωρημένη ηλικία -ήταν στα 98 του σήμερα που άφησε την τελευταία του πνοή- εξακολουθούσε να βρίσκεται στα μετερίζια του αγώνα και να λέει τα πράγματα με το όνομα τους: "Τέτοια ντροπή για τον ελληνικό λαό δεν την περίμενα να δω στην ζωή μου. Μέχρι που έλεγα καλύτερα να με έβρισκε ένα βόλι να πήγαινα ... να χανόμουνα είτε στην κατοχή .. είτε μετά .. παρά να δω αυτή την κατάντια" τόνιζε σε δηλώσεις του, εκτιμώντας παράλληλα ότι "οι Γερμανοί μας εκδικούνται για την αντιφασιστική αντίσταση μας"

 Ο Μ. Γλέζος είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική προσωπικά στον Α. Τσίπρα και στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που είχαν κρατήσει στις διαπραγματεύσεις με τους λεγόμενους "εταίρους".

Ούτε επίσης λησμονούμε ότι ο Μ. Γλέζος ήταν ο μόνος πολιτικός άντρας που βγήκε δημόσια και κατάγγειλε την κυβέρνηση γιατί δεν χορηγεί την άδεια που δικαιούταν -και δικαιούται- ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Δεν δίστασε ακόμα να καυτηριάσει με δηλώσεις του την κτηνωδία που έδειξαν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί απέναντι σε φυλακισμένους αναρχικούς αγωνιστές όπως στην Πόλα Ρούπα και στον Νίκο Μαζιώτη.

Μέχρι τα στερνά του χρόνια ο Μανώλης Γλέζος εξακολουθούσε να κάνει "κακές παρέες", όπως είχε πει ο Θ. Πάγκαλος και να δέχεται βιαιοπραγίες και χημικά στο πρόσωπο από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Υποκλινόμαστε στην μνήμη σου σύντροφε. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search