• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Γενικός ξεσηκωμός - Κάτω τα χέρια από το 8ωρο - Συγκέντρωση συνδικάτων του Πειραιά στην Πλατεία Κοραή την Πέμπτη 13/5 19:00

May 13, 2021 139

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

Δίνουμε άμεση απάντηση:

ü Στην συγκέντρωση συνδικάτων του Πειραιά στην Πλατεία Κοραή την Πέμπτη 13/5 19:00 (διευκολυντική στάση εργασίας για τα Εσπερινά Σχολεία 19:00-21:00)

ü Στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Τετάρτη 19 Μάη 14:00

ü Κλιμακώνουμε με Πανεργατική Απεργία

Συναγερμός! Την Τετάρτη 12 Μάη παρουσιάζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ το νέο αντεργατικό έκτρωμα που επί της ουσίας καταργεί την 8ωρη εργασία.

135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση “κατέβασε” νομοσχέδιο με το οποίο νομοθετεί το 10ωρο, αυξάνει το νόμιμο όριο υπερωριών, θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες μέσω της επέκτασης της λεγόμενης διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε 6μηνιαία βάση, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία ενώ έχουν διαρρεύσει φήμες ότι θα περιλαμβάνει και ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία στις περιπτώσεις απολύσεων που κρίνονται άκυρες από τα δικαστήρια θα προβλέπεται «έξτρα αποζημίωση» αντί της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που ίσχυε μέχρι τώρα.

Παράλληλα, το σχετικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι: Ορίζει υποχρεωτικό προσωπικό ασφαλείας κατά τις απεργίες (δίνοντας το περιθώριο στις διοικήσεις να ορίζουν το ύψος του με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτεται το αόριστο 33% των υπηρεσιών), επιδιώκει να καταργήσει το συνδικαλιστικό διάλογο μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και της παράκαμψης των γενικών συνελεύσεων θέτοντας μάλιστα ως προϋπόθεση για να αναγνωρίζεται ως έγκυρη η απόφαση το 50%+1 των μελών του σωματείου (αξιοποιώντας και τον αντίστοιχο νόμο για συμμετοχή 50% + 1 στις συνελεύσεις για κήρυξη απεργίας), τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με το 22% του εκλογικού σώματος, ενώ με αντίστοιχα ποσοστά εκλέγονται όλες οι κυβερνήσεις! Επίσης, το νομοσχέδιο ποινικοποιεί άγρια τις καταλήψεις και τις απεργιακές περιφρουρήσεις, μέσω της απαγόρευσης της «άσκησης ψυχολογικής βίας» (κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει και το απλό μοίρασμα απεργιακής προκήρυξης).

Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά. Οι “εξυπνάδες” ότι όλα θα γίνονται “μόνο αν το θέλει ο εργαζόμενος”, είναι παραμύθια για μικρά παιδιά, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στον χώρο δουλειάς δεν κυριαρχεί η “ελεύθερη βούληση” του εργαζόμενου, αλλά ό,τι επιθυμούν οι εργοδότες.

Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δίνουμε μαζί τη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο για το 10ωρο και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Οι ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, πάντα έφερναν ανατροπές και στο Δημόσιο. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σταθερό εργάσιμο χρόνο, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τα παιδιά μας, τους μαθητές μας και δε θα σταματήσουμε να το διεκδικούμε.

Συνεχίζουμε μαζί, σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στην ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους. Βροντοφωνάζουμε ενωμένοι : « κάτω τα χέρια από το αιματοβαμμένο 8ωρο»!

Όσο και να προσπαθούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, το νομοσχέδιο για τη 10ωρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, το κτύπημα στα συνδικάτα και τις απεργίες, δεν πρόκειται να περάσει.

Καλούμε:

ü Πλατεία Κοραή Πειραιά Πέμπτη 13/5 19:00

ü Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Τετάρτη 19 Μάη 14:00

ü Κλιμακώνουμε με Πανεργατική Απεργία

Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search