• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αθώος ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

May 28, 2021 389


Μια μεγάλη νίκη για τους φαντάρους αλλά και το κίνημα εντός και εκτός από τον στρατό, καθώς αθωώθηκε ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος στου οποίου το πρόσωπο δικαζόταν το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο στην Αλεξανδρούπολη ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος στο πρόσωπο του οποίου δικαζόταν η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος». Έξω από τα δικαστήρια βρισκόντουσαν δεκάδες αλληλέγγυοι που στηρίζουν τον αγώνα τον δύο συλλογικοτήτων εντός και εκτός του στρατού.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου βρέθηκε ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος καθώς στο όνομα του οποίου τυπικά βρισκόταν το τηλέφωνο της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

«Πριν από λίγο ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Ο συναγωνιστής Νίκος Χαραλαμποπουλος και το δίκτυο Σπάρτακος αθωώθηκαν πανηγυρικά. Ευχαριστούμε όλες τις συντροφισσες και τους συντρόφους, όλες τις συλλογικοτητες και τα σωματεία για την έμπρακτη και απεριόριστη στήριξη. Η αλληλεγγύη το μόνο όπλο μας. ΚΊΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΌ ΜΈΣΑ ΚΑΙ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ» σημειώνει το Δίκτυο Σπάρτακος μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Όπως αναφέρει το δίκτυο:

Τον Αύγουστο του 2019, στέλνεται ειδοποίηση από το Α.Τ. Ομόνοιας, να παρουσιαστεί ο σύντροφος για «υπόθεση» που τον αφορά. Στην επικοινωνία με τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την υπόθεση, ενημερωνόμαστε ότι αφορά μήνυση πρώην διοικητή στρατοπέδου στην Αλεξανδρούπολη, με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση». Η μήνυση αφορά δημοσιευμένες καταγγελίες στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων για τον αξιωματικό. Καταγγελίες που έγιναν το καλοκαίρι του 2014 και την άνοιξη του ’18, από διαφορετικούς ανθρώπους, με παρόμοιο περιεχόμενο, χωρίς οι καταγγέλλοντες να γνωρίζονται μεταξύ τους ή να τους συνδέει κάποια άλλη σχέση πέρα από το γεγονός ότι απευθύνθηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για να δικαιωθούν.

Η καταγγελία του 2014, για την οποία ο εν λόγω διοικητής είχε περάσει από στρατοδικείο, αφορούσε παραβίαση στοιχειωδών συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του ανθρώπου, συγκεκριμένα μιας γυναίκας. Τον Μάρτη του 2018, οι καταγγελίες των στρατευμένων αφορούν βίαιη καταπάτηση δικαιωμάτων από έναν διοικητή που φέρεται ως σατράπης, γνωρίζει ότι παραβιάζει τους κανονισμούς, αλλά επιδιώκει την υποταγή των υφισταμένων του. Αυτή τη φορά, όμως, δεν αναφέρεται καν το όνομα του στην επιστολή καταγγελίας που δημοσιοποιείται, αφού ήδη από το 2015 έχει αποφασιστεί συλλογικά ότι, για εμάς, δεν έχει σημασία η δημοσιοποίηση ονομάτων αλλά η λειτουργία, που επιλέγεται και τελειοποιείται από το σύνολο του μηχανισμού. Είναι εμπεδωμένη δε μεταξύ αξιωματικών και υψηλόβαθμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ελληνικό κράτος μέσω του «σεσημασμένου» Α.Τ. Ομόνοιας και του Α.Τ. Αλεξανδρούπολης, σκόπιμα παρεμπόδισαν τον σύντροφο προκειμένου να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις. Με μεθοδεύσεις, που αφήνουν ανοιχτά ερωτήματα για μια στημένη ολομέτωπη επίθεση, η Εισαγγελία σε χρόνο ρεκόρ αποστέλλει στον σύντροφο κλητήριο θέσπισμα προκειμένου να εμφανιστεί στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης στις 21/11/19.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται φανερώνει τεράστια αγωνία ενός μέρους του κρατικού μηχανισμού να διεξαχθεί η δίκη συνοπτικά, σύντομα και προαποφασισμένα σε μια σιωπηλή καταδίκη με κάθε τρόπο. Βασικό ρόλο, σε αυτό, προφανώς έπαιξε η μεθόδευση να εμφανίζεται μια υπόθεση χωρίς να καν να φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απολογηθεί και μάλιστα σε μια ημερομηνία που σπάει κάθε ρεκόρ εγρήγορσης της ελληνικής δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην «ΕφΣυν» το 2019, «στις 17 Ιουνίου 2014 στο μπλογκ της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων δημοσιεύονται καταγγελίες για «βάναυση και επικίνδυνη συμπεριφορά» του τότε διοικητή του στρατοπέδου (31η ΛΑΤ) κατά νεαρής εγκύου ΕΠ.ΟΠ. και μητέρας δύο παιδιών, η οποία υπέβαλε τότε μήνυση κατά του αξιωματικού.

Ο διοικητής οδηγήθηκε στο στρατοδικείο, όπου τελικά απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, όχι γιατί δεν συνέβησαν τα όσα καταγγέλθηκαν, αλλά γιατί υπήρξαν αμφιβολίες στο αν είχε σκοπό να βλάψει τους καταγγέλλοντες («αθώος παράβασης καθήκοντος λόγω αμφιβολιών ως προς τον πρόσθετο σκοπό πρόκλησης βλάβης στην παθούσα», έγραφε η απόφαση).

Τέσσερα χρόνια αργότερα το Δίκτυο Σπάρτακος δημοσιεύει νέες καταγγελίες, κατά σύμπτωση, όπως έγινε γνωστό αργότερα, για το ίδιο άτομο, χωρίς να κατονομάζεται ο εν λόγω διοικητής. Οι καταγγελίες προέρχονταν από φαντάρους και στελέχη και σχετίζονταν μεταξύ άλλων με εκδικητικές συμπεριφορές, εξοντωτικές ποινές, αρνήσεις κανονικών, γονικών αλλά και αναρρωτικών αδειών.

Οι καταγγελίες του 2014 και του 2018 προέρχονταν από διαφορετικούς ανθρώπους, χωρίς οι καταγγέλλοντες να γνωρίζονται μεταξύ τους ή να τους συνδέει κάποια άλλη σχέση, πέρα από το γεγονός ότι απευθύνθηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για να δημοσιοποιήσουν τις συνθήκες που βίωναν. Στη συνέχεια, ο εν λόγω αξιωματικός απείλησε με μηνύσεις αν δεν αποσυρόταν η παλιά ανάρτηση του 2014.

Το Δίκτυο Σπάρτακος αρνήθηκε και αντ’ αυτού συμφώνησε μέσω δικηγόρων να δημοσιευτεί απαντητική επιστολή του αξιωματικού με την απαλλακτική απόφαση του στρατοδικείου.
Ομως ο αξιωματικός, που είχε στο μεταξύ προαχθεί σε αντισυνταγματάρχη, αποφάσισε να προχωρήσει σε μηνύσεις κατά των διαχειριστών του μπλογκ, με αποτέλεσμα να οδηγείται στο δικαστήριο ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, στον οποίο ανήκε τυπικά το τηλέφωνο όπου γίνονται ορισμένες από τις καταγγελίες των στρατευμένων και των οικογενειών τους.

Σημειώνεται πως υπεύθυνη για τη διαχείριση του ιστολογίου παγίως είναι η συνέλευση της Επιτροπής και οι συλλογικές της αποφάσεις και όχι κάποιο φυσικό πρόσωπο».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search