• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στάση εργασίας συγκέντρωση και διαδήλωση από πρωτοβάθμια σωματεία στις 3 Ιούνη κόντρα στον συμβιβασμό και την υποταγή

June 04, 2021 278

 

 

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και διαδήλωση των πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη την Πέμπτη 3 Ιούνη, στις 13:00 στα Προπύλαια. Οι αποφάσεις αυτών των πρωτοβάθμιων σωματείων πήγαν κόντρα στη διαλυτική και επαίσχυντη στάση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ που, μετά την προκλητική απόφαση της ΓΣΕΕ να μην συμφωνήσει σε 24ωρη απεργία για τις 3/6 και να κηρύξει απεργία μόνο για τις 10/6, μετέθεσαν την αποφασισμένη απεργία για τις 10 του Ιούνη. Παρόμοιες πρωτοβουλίες κόντρα στην πολιτική του συμβιβασμού και της υποταγής πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη όπου με αποφάσεις τους ορισμένα εκπαιδευτικά σωματεία προχώρησαν στην οργάνωση συγκέντρωσης και διαδήλωσης. Το ίδιο συνέβη και σε μια σειρά επαρχιακές πόλεις που πραγματοποιήθηκαν πρωινά και απογευματινά συλλαλητήρια. Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια καλούσαν με αποφάσεις τους ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ΣΕΚΑ, ο οποίος πραγματοποίησε μάλιστα 24ωρη απεργία, η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης, η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, η ΕΛΜΕ Ν. Αθήνας, ο ΣΕΠΕ “Ηρώ Κωνσταντοπούλου”, ο ΣΕΠΕ Δυτικής Αττικής “Κώστας Βάρναλης”, ο ΣΕΠΕ “Κώστας Σωτηρίου”, ο ΣΕΠΕ Αιγάλεω, ο ΣΕΠΕ Α΄ Αθήνας, ο ΣΕΠΕ “Αθηνά”, ο Σύλλογος εργαζομένων ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο Σύλλογος εργαζομένων ΤΕΕ με 24ωρη απεργία, ενώ στις 2 μμ καλούσε στο Υπ. Εργασίας με στάση εργασίας και το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και δρόμος

Κόντρα στη στάση των κυρίαρχων συνδικαλιστικών δυνάμεων που αποδιοργανώνει το εργατικό κίνημα, αποσυσπειρώνει και απαξιώνει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και μάλιστα την κρίσιμη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί το τσάκισμα των συνδικαλιστικών και απεργιακών δικαιωμάτων για να προωθήσει ένα καθεστώς στυγνότερης εργατικής εκμετάλλευσης, τα πρωτοβάθμια σωματεία με τις σημερινές αποφάσεις τους για συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα έκφρασαν το ταξικό ρεύμα του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος και έστειλαν μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα τώρα που μπροστά μας βρίσκεται η απεργιακή μάχη στις 10 Ιούνη. Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συνέχισε στο Υπ. Εργασίας και μετά στην Βουλή.

Στην Θεσσαλονίκη εκατοντάδες εργαζόμενοι μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, μαζί με φοιτητές και φοιτήτριες διαδήλωσαν ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, την κατάργηση του 8ώρου και την επίθεση στα συνδικαλιστικά κι εργατικά δικαιώματα. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ενώ το φοιτητικό μπλοκ συνέχισε μέχρι το ΑΠΘ.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και δρόμος

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων στα ΔΣ των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ κατήγγειλαν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για εκφυλισμό, απεργοσπασία και ξεπούλημα των αγώνων των εργαζομένων με αφορμή την αναβολή της απεργία στις 3/6 και τη μετάθεσή της για τις 10/6. Παράλληλα, καλούνστα σημερινά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στις άλλες πόλεις της χώρας.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «σε όσους απολογούνται τώρα για τη στάση τους λέγοντας ότι "δεν υπήρχε επιλογή" απαντάμε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Υπήρχε επιλογή. Η απεργία στις 3 Ιούνη έπρεπε να πραγματοποιηθεί και να κλιμακωθεί στις 10 Ιούνη μπροστά μάλιστα στην ενδεχόμενη κατάθεση του ν/σ στη Βουλή. Μπροστά στην ιστορική πρόκληση και το νέο αντεργατικό έκτρωμα απαιτείται ενιαίος αγώνας διάρκειας και έντασης! Ο λόγος πέφτει στους εργαζόμενους, στα πρωτοβάθμια σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα! Να πλημυρίσουμε τους δρόμους, να απαντήσουμε με αγωνιστικό πνεύμα ανάλογο των μέτρων που παίρνουν!».

 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και δρόμος

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, περπατάει, στέκεται, οδός και πλήθος

 

 

Η ΕΡΓΑΣ συμμετείχε με δικό της μπλοκ στη σημερινή κινητοποίηση και στήριξε με τις δυνάμεις της την πρωτοβουλία αυτή των πρωτοβάθμιων σωματείων, καλώντας τους εργαζομένους να αντιταχθούν στις πολιτικές που ευθύνονται για το σαμποτάρισμα των εργατικών αγώνων και την παράλυση της λειτουργίας των εργατικών συνδικάτων και να συνεχίσουν την πίεσή τους για την οργάνωση μαζικής απεργιακής πάλης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Στην κινητοποίηση συμμετείχε επίσης με δικό της μπλοκ η Ταξική Πορεία και η ΟΡΜΑ 

Το επόμενο διάστημα πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες για γενικές συνελεύσεις στα σωματεία, για τον αγωνιστικό συνδικαλιστικό συντονισμό, για μαζικά συλλαλητήρια και απεργίες, για την ανάπτυξη ενός πανεργατοϋπαλληλικού μετώπου μαζικού αγώνα ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ.

 

 
Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται και κείμενο που λέει "OXI στο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ταχέρια από 8ωρο εργασιακές σχέσεις Σωματεί Σ.Ε.Π.Ε. -ΕΛΜΕ θεσ/νίκη"
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search