• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

ΕΛΜΕ Κέρκυρας - Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν αθλητικοί φορείς τη Μεγάλη Τετάρτη, ώρα 11.30, έξω από τη Νομαρχία

April 12, 2023 2406

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για το ΕΑΚΚ Κέρκυρας

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν αθλητικοί φορείς τη Μεγάλη Τετάρτη, ώρα 11.30, έξω από τη Νομαρχία

 

Άλλη μια δημόσια υποδομή καταρρέει και τις τελευταίες μέρες έχει κλείσει τις πόρτες της στο κοινό, για λόγους ασφαλείας. Ο λόγος για το Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας.

Μετά τα σχολεία, για τα οποία επανειλημμένα η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, έχει προειδοποιήσει Δήμους και Κυβέρνηση, για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται και την ανάγκη παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, τόσο στη συντήρηση, όσο και στην ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, σειρά παίρνουν κι άλλες δημόσιες δομές.

Το ΕΑΚΚ, σφράγισε τις πόρτες του για το κοινό, στις 31 Μαρτίου, για λόγους ασφαλείας, μια και η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Π.Ε. Κέρκυρας, σε αυτοψία που έκανε, αποφάσισε ότι πολλοί χώροι του σταδίου, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, με αποκορύφωμα την κερκίδα, η οποία έχει σοβαρά προβλήματα στατικότητας. Και βέβαια, η Περιφερειακή Αρχή, διάλεξε για μια ακόμα φορά την εύκολη λύση, που είναι το σφράγισμα του σταδίου.

Σε μια Κέρκυρα, που μπορεί να μαζεύει 2,5 εκ. τουρίστες κάθε χρόνο, αλλά οι αθλητικές εγκαταστάσεις της μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είναι ελάχιστοι οι χώροι στους οποίους μπορούν να αθληθούν οι μαθητές μας, εκτός σχολείου. Αναγκάζονται να σκαρφαλώνουν στα κάγκελα των σχολείων, τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα, ώστε να εκμεταλλευτούν τις μπασκέτες που υπάρχουν μέσα. Και μιλάμε για το στάδιο, το οποίο, εκτός από τα αθλητικά σωματεία, μαζεύει και πολύ κόσμο, ο οποίος απλά θέλει να αθληθεί και να τρέξει, αφού αλλιώς είναι αναγκασμένος να το κάνει στο δρόμο. Η κατάσταση αυτή, επίσης, δυσχεραίνει τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, στην προετοιμασία τους, για τα αγωνίσματα που θα δώσουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Με μεγάλη ευκολία, τόσο η κυβέρνηση (μέσω του Υπουργού Αθλητισμού) όσο και η περιφερειακή αρχή και οι πρόεδροι του ΕΑΚΚ, προσπαθούσαν να μας πείσουν, ότι είναι όλα καλά με το στάδιο και δεν έπαιρναν κανένα μέτρο για τη συντήρηση και την αποκατάστασή του. Μια απλή αυτοψία από σωματεία, αθλούμενους και δημοσιογράφους αρκούσε για να αναδείξει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο στάδιο και στα κτίρια του ΕΑΚΚ. Τρέμουμε στο τι μπορεί να αποκαλύψει, μια ανάλογη αυτοψία στα σχολικά κτίρια της Κέρκυρας και ίσως για αυτό ο Δήμος να το αποφεύγει.

Η εγκατάλειψη των αθλητικών υποδομών, αποτελεί διαχρονική πολιτική ευθύνη, η οποία έχει οδηγήσει στις σημερινές απαράδεκτες συνθήκες άθλησης και στην αύξηση της επικινδυνότητας στο ΕΑΚΚ Κέρκυρας, στο κολυμβητήριο και αλλού.

Η κυβερνητική πολιτική για τον αθλητισμό, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την αγωνία για την ασφάλεια των αθλούμενων. Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές υλοποιούν διαχρονικά μία πολιτική υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και απαξίωσης του ΕΑΚΚ.

Είναι οι ίδιοι επικίνδυνοι, αφού με την πολιτική τους, οδηγούν πρώτα στην κατάρρευση και μετά στο κλείσιμο μιας δημόσιας αθλητικής υποδομής, λοξοκοιτάζοντας ίσως προς ιδιωτικά συμφέροντα και τα συμφέροντά τους αλλά όχι στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Την ίδια ώρα, που μικρές πολιτείες, φτιάχνονται στη Δασιά, μέσα σε μερικούς μήνες, Περιφέρεια και Κυβέρνηση, τόσα χρόνια δεν σχεδίασαν έστω μια συντήρηση στο μοναδικό αθλητικό κέντρο της Κέρκυρας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον και στον πιο αδαή, ότι η Εκπαίδευση, η Υγεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, όχι μόνο δεν αποτελούν προτεραιότητα, αλλά σκοπίμως υποβαθμίζονται και απαξιώνονται.

Ο Κερκυραϊκός Λαός, τα αθλητικά σωματεία, αθλητές, προπονητές και κύρια οι Γονείς και οι μαθητές μας, μπο-ρούν και πρέπει να διεκδικήσουν σύγχρονους, δημόσιους και ασφαλείς χώρους άθλησης (γήπεδα μπάσκετ, ποδο-σφαίρου, αθλητικά κέντρα, κλπ) σε όλο το νησί, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search