• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Ν. Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι πάντα ΕΔΩ, θα είναι πάντα κοντά μας !

September 09, 2021 1302

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι πάντα ΕΔΩ, θα είναι πάντα κοντά μας !

Υποκλινόμαστε στον μέγα μουσικό δημιουργό της πατρίδας μας…

...Άσβεστος φάρος κολοσσιαίας μουσικής παρακαταθήκης, κοινωνικής και αγωνιστικής προσφοράς για το λαό μας και τους λαούς όλου του κόσμου.

Υποκλινόμαστε στον άνθρωπο που μπολιασμένος κι ο ίδιος απ’ «…ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΓΕΘΗ» των ιδανικών της ιστορικής αγωνιστικής πορείας του λαού μας, πολέμησε ενάντια στους κατακτητές με το ΕΑΜ. Πήρε μέρος στη μάχη του πιο επικού και ηρωϊκού Δεκέμβρη του λαού μας. Αντιτάχθηκε στο φασισμό, ατσαλώθηκε με τα μεγάλα ιδανικά και τις αξίες του λαϊκού κινήματος μέσα απ’ την εξορία, τις διώξεις, τις φυλακές.

Μετουσίωσε όσο κανείς την «ιστορική βοή» των δίκαιων μεγάλων λαϊκών αγώνων, σε μουσική πανδαισία αστείρευτης δύναμης και παγκόσμιας ακτινοβολίας, ικανής να εκφράζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τους λαούς στα πέρατα του κόσμου.

Ο Μίκης Θεοδωράκης πάντρεψε τα «μεγάλα μεγέθη» της ποίησης των κορυφαίων ποιητών μας με τη μουσική του, προσδίδοντάς τους έτσι την μέγιστη παγκόσμια απήχηση και καταξίωση.

Μεγάλα ποιητικά έργα οικουμενικής αξίας όπως: Ο «Επιτάφιος», η «Ρωμιοσύνη» του Γ. Ρίτσου, το «Άξιον εστί» του Οδ. Ελύτη, τα «Επιφάνεια» του Γ. Σεφέρη, το «Πνευματικό Εμβατήριο» του Α. Σικελιανού, δοξάζονται και θα δοξάζονται στο διηνεκές με την μουσική «φωνή» που τους έδωσε.

Η ποίηση του Μ. Αναγνωστάκη, του Ν. Γκάτσου, του Τ. Λειβαδίτη, του Ι. Καμπανέλλη, του Ερ. Θαλασσινού, Μ. Ελευθερίου και πλειάδας ποιητών μπήκαν σε κάθε λαϊκό σπίτι. Θα τραγουδιούνται, θα εμπνέουν με υψηλά νοήματα και αξίες και τις επόμενες γενιές.

Με το «Romancero Gitano» του Λόρκα, με το «Canto General” του Νερούντα, αλλά και με τον τεράστιο σε όγκο θησαυρό των έργων συμφωνικής και κλασσικής μουσικής, ο Μίκης θα συνεχίσει να ακτινοβολεί διεθνώς πολιτισμό υψηλής αξίας.

Για όλους εμάς είναι βέβαιο πως…

…Με τη μουσική «υπόκρουση» του έργου του, ο μεγάλος κι αγαπημένος μας Μίκης, θα συντροφεύει τους αγώνες της εργατιάς και των καταπιεσμένων λαών όπου γης, ώσπου να «γυρίσει ο ήλιος»…

Ο Μίκης θα συνεχίσει να πορεύεται μαζί μας, αντάμα με τα λάβαρα και στους μελλοντικούς αγώνες της εργατιάς και του λαού μας. «…Για όλου του κόσμου το φαϊ, το φως και το τραγούδι». Για το δίκιο, την κοινωνική απελευθέρωση, την πανανθρώπινη ειρήνη.

ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΤΕΡΝΟ ΤΑΞΙΔΙ…

ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Αθάνατο και το μεγαλειώδες μουσικό έργο του!

 

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search