• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Έφη Παπαθεοδώρου: Με λίγη εξουσία θεωρούν πως μπορούν να τα έχουν όλα

February 13, 2021 107

Προσωπικά, γι’ αυτό έφτασα 100 χρονών, για να γίνω κάπως γνωστή στο ευρύ κοινό, γιατί δεν πέρασα από το “τεζάκι”, δηλαδή το κρεβάτι κανενός», δήλωσε η ηθοποιός Έφη Παπαθεοδώρου.

«Έχεις μια εξουσία, σου αρέσει μια κοπέλα. Αν η κοπέλα αυτή σου πει “όχι”, το “όχι” να είναι “όχι”. Το ίδιο και με τα αγόρια. Η πραγματική ανθρώπινη φύση, δεν είναι αυτή που προσπαθούν να περάσουν. Αυτά είναι τέρατα, είναι διεστραμμένοι», δηλώνει η αγαπημένη ηθοποιός Έφη Παπαθεοδώρου, γνωστή ευρέως στο κοινό ως η «Θεοπούλα» της σειράς «Παρά πέντε», σε συνέντευξή της σχετικά με τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για όσα συμβαίνουν στα «παρασκήνια» του χώρου του θεάματος.

«Με λίγη εξουσία θεωρούν πως μπορούν να τα έχουν όλα. Και μιλάω για όλους τους χώρους, για όλες τις εργασίες. Δυστυχώς με κάποια από αυτά τα άτομα που ακούγονται, συνεργαστήκαμε και δεν μπορούσα να φανταστώ όλα όσα βγαίνουν στο φως. Πού να ξέρω τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Βέβαια άλλο είναι το κρεβάτι σου και άλλο είναι να χρησιμοποιείς την εξουσία σε κάποιον χώρο για να ρίξεις κάποιον στο κρεβάτι σου. Πάντα το θύμα είναι αδύναμο και γι΄ αυτό συμβαίνουν όλα αυτά», σημειώνει, μιλώντας στην ιστοσελίδα RespectNews.
Και προσθέτει πως «το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης για εμάς τους παλιότερους δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Υπήρχε και υπάρχει σε όλους τους χώρους, δυστυχώς».

Στο ερώτημα για το αν η ίδια είχε δεχθεί παρενόχληση ή κακοποίηση, η θοποιός απάντησε: «Εγώ δεν υποχώρησα σε τέτοια περιστατικά. Είχα δική μου εργασία, είχα κάποια επιφάνεια οικονομική και πνευματική και δεν υποχώρησα».

Ανακαλεί, δε, πως «παλιά στο Εθνικό θέατρο, πηγαίναμε να δούμε τις μεγάλες παραστάσεις που ανέβαζαν. Και θυμάμαι έναν συμμαθητή μου ο οποίος δούλευε εκεί, και μου έλεγε, “τώρα που είσαι αγνή, να δεις τις παραστάσεις και να τις ευχαριστηθείς. Προτού μάθεις τι γίνεται στο παρασκήνιο”.

Προσωπικά, γι’ αυτό έφτασα 100 χρονών, για να γίνω κάπως γνωστή στο ευρύ κοινό, γιατί δεν πέρασα από το “τεζάκι”, δηλαδή το κρεβάτι κανενός.

Είναι κρίμα που συμβαίνουν όλα αυτά στο ελληνικό θέατρο. Όμως δοξάζω το θεό που δημοσιοποιούνται αυτά τα θέματα, γιατί πιστεύω ότι θα σταματήσουν οι θύτες να συνεχίσουν το “έργο” τους. Θα υπάρχει και δεύτερη σκέψη που θα τους κομπλάρει να κάνουν αυτά τα αίσχη».

«Όλα αυτά τα παιδιά που υπέφεραν από περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης βεβαίως και έχουν την συμπαράστασή μου», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η κ. Παπαθεοδώρου, ενώ δεν παρέλειψε και να καλέσει στην παραπέρα δημοσιοποίηση περιστατικών όπως εκείνα που καταγγέλονται στο πλαίσιο του ελληνικού Me Too:

«Τα νέα παιδιά έχουν την αγνότητα και το όνειρο να πετύχουν τον στόχο τους και δεν πρέπει να τους το στραπατσάρει κανείς. Είναι προτιμότερο οι νέοι ηθοποιοί να κάνουν και δικές τους δουλειές, μικρούς θιάσους ας πούμε. Νομίζω μόνο έτσι τα πράγματα θα είναι πιο καθαρά για εκείνους. Επιπλέον σε τέτοια περιστατικά, οφείλουν όλοι να μιλάνε δημοσίως και να τα καταγγέλλουν αρμοδίως».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search