• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Τα χρώματα της θάλασσας της Ροζαλίας Ελευθεριάδου

March 14, 2022 145

Τα χρώματα της θάλασσας είναι η τελευταία συγγραφική δουλειά της Ροζαλίας Ελευθεριάδου. Η Ροζαλία Ελευθεριάδου, νηπιαγωγός, συγγραφέας και υποψήφια Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει υπηρετήσει σε σχολεία της Κέρκυρας επί σειρά ετών. Είναι γνωστή στην Κέρκυρα για τη συμμετοχή της στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού αλλά και σε επιστημονικές ημερίδες που αφορούν στο νησί μας. Το πρώτο της βιβλίο «Ταξίδι στον παράδεισο» (www.afoikyriakidi.gr/el/taxidi-ston-paradiso) παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια στην Κέρκυρα με μεγάλη επιτυχία. Φέτος εκδόθηκε η δεύτερη προσωπική της συγγραφική δουλειά «Τα χρώματα της θάλασσας».

Η παρούσα συλλογή ολοκληρώθηκε έπειτα από ένα γεγονός που τη σημάδεψε ανεξίτηλα, την απέλασή της από το τουρκικό κράτος και την απαγόρευση εισόδου της στο μοναδικό μέρος που ήθελε να ταξιδεύει, στην πατρίδα των προγόνων και του ονείρου της, τη Μαύρη Θάλασσα… ή αλλιώς Εύξεινο Πόντο. Η προσωπική της διαδρομή τα τελευταία δέκα χρόνια που ταξίδευε στον Εύξεινο Πόντο, οι  πρωτόγνωρες εμπειρίες καθώς και η οριστική απαγόρευση εισόδου από το φασιστικό τουρκικό κράτος που της επιβλήθηκε τον Ιούλιο του 2021 αποτυπώνονται στη συλλογή με τρόπο μοναδικό, που θα συγκινήσει τον αναγνώστη. Μία συλλογή που πρέπει να διαβαστεί από όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως καταγωγής. Μία συλλογή μοναδική και επίκαιρη.

Παραγγελίες :https://www.afoikyriakidi.gr/el/ta-xromata-ths-thalassas

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search