• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών: Επιστημονικό Συνέδριο για τον Νίκο Γκάτσο

November 10, 2022 3588

Το 2022 κλείνουν 30 χρόνια από την απώλεια του ποιητή Νίκου Γκάτσου. Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού) αποφάσισε το φετινό Επιστημονικό Συνέδριο, την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία, με ευτυχή συνδιοργάνωση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, να είναι για το Νίκο Γκάτσο και να έχει υπότιτλο «Κι αν θα διψάσεις για νερό, θα στύψουμε ένα σύννεφο». Τιμητικά προσκεκλημένη είναι η σύντροφος του ποιητή Αγαθή Δημητρούκα.

Οι σύνεδροι είναι περισσότεροι από 40 και πλην των σχετικών ανακοινώσεων, θα πραγματοποιηθεί και μία στρογγυλή τράπεζα, με θέμα «Η πνευματική παρουσία του Νίκου Γκάτσου», με τη συμμετοχή της Φραγκίσκης Αμπατζοπούλου (ομότιμης καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ), του Κώστα Γουλιάμου (τ. πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου) και του Δημήτρη Δασκαλόπουλου (Συγγραφέα, κριτικού).

Στις παράλληλες εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται:

1) Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, Μουσική Διεύθυνση: Άλκης Μπαλτάς, Τραγούδι: Βασίλης Γισδάκης.

2) Συναυλία έργων για βιολί και πιάνο από τον καθηγητή βιολιού του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου Σπύρο Γκικόντη και του φοιτητή στον τομέα της εκτέλεσης του πιάνου του ιδίου Τμήματος, Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο. 

3) Ρεσιτάλ σόλο βιολί της Μαρίας-Μποζένας Σουέρεφ, με ανάγνωση ποίησης του Νίκου Γκάτσου, στα ενδιάμεσα, από το Σπύρο Βέργη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη και ξενάγηση συνέδρων και κοινού στο Μουσείο Σολωμού.

Ελεύθερη είσοδος, σύσταση μάσκας.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Συνεδρίου ΕΔΩ

 
 
 
 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search