• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ GRUP YORUM Τρίτη, 21 Ιουλίου, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής Στις 7μμ εκδήλωση – συζήτηση Στις 9μμ συναυλία με Ρωμιοσύνη, Αλ. Ιωαννίδη, Κτιστάκη

July 20, 2020 2456

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!!!

                  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ GRUP YORUM
 

Τρίτη, 21 Ιουλίου, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Στις 7μμ εκδήλωση – συζήτηση για το GRUP YORUM

                        Στις 9μμ συναυλία με Ρωμιοσύνη, Αλ. Ιωαννίδη, Κτιστάκη
 
               ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
 

“Τα τραγούδια μας πρέπει να είναι στους δρόμους των φτωχών

Στην πρώτη γραμμή, πιο μπροστά, πρέπει να επιτίθενται στον εχθρό.

Πριν από εμάς πρέπει να βαφτεί στο αίμα το πρόσωπο των τραγουδιών μας”

Nazım Hikmet

Η λαϊκή μουσική κολεκτίβα από την Τουρκία, Grup Yorum, συγκροτήθηκε το ΄85 μέσα στη χούντα του Εβρέν. Γεννήθηκε μέσα από τον λαό και υπηρετεί τον λαό. Έτσι μπορεί να του δίνει ελπίδα και λύση, να στέκεται στο πλευρό του στην πρώτη γραμμή πληρώνοντας ακριβά το τίμημα αυτό. Ηχογράφησε και κουρδικά τραγούδια, έκανε κριτική, κατήγγειλε τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, τραγούδησε τα τραγούδια των ανταρτών, τίμησε τους μεγάλους επαναστατικούς και απελευθερωτικούς αγώνες των λαών της Ανατολίας, οργάνωσε τον λαό και ένωσε ένα εκατομμύριο ανθρώπους να διαδηλώνουν στις συναυλίες τους «Για την Ανεξαρτησία».

Τα μέλη του Grup Yorum πράττουν το καθήκον του κάθε ποιητή! Υπηρετούν την πιο υψηλή υπόθεση και γι αυτό είναι επικίνδυνοι, διώκονται, βασανίζονται και δολοφονούνται.

Οι τρεις αγωνιστές HELİN BÖLEK, MUSTAFA KOÇAK και İBRAHİM GÖKÇEK πέθαναν ηρωικά τους προηγούμενους μήνες μετά από εκατοντάδες μέρες απεργίας πείνας! Ξεσκέπασαν τον φασισμό, προκάλεσαν την κοινή γνώμη να καταγγείλει και κάλεσαν τον λαό και τα κινήματα να ενωθούν. Κατάφεραν, όχι μόνο να σπάσουν τον φόβο και να δώσουν ελπίδα και λύση στους λαούς, αλλά να μεταφέρουν τον αγώνα τους στα τέσσερα σημεία του πλανήτη. Να θυμίσουν την αλήθεια και να εμπνεύσουν.

Το Grup Yorum δεν παραδόθηκε ούτε μια στιγμή. Τραγούδησε σε πλατείες, σε φορτηγά και σε ταράτσες. Αρνήθηκε τη φίμωση με όλους τους τρόπους. Δώδεκα συνεχείς εισβολές των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιντίλ, όπου δραστηριοποιείται η μουσική κολεκτίβα και οι δέκα μέσα σε δύο χρόνια. Καταστροφή των μουσικών οργάνων της παδικής ορχήστρας και του συγκροτήματος. Βασανιστήρια, απαγωγές και εκβιασμοί των μαθητών της μουσικής κολεκτίβας, διώξεις, δικαστήρια, φυλακίσεις, απαγορεύσεις των συναυλιών και των τραγουδιών παντού.

Η επιθετικότητα κορυφώνεται με την επικήρυξη με υψηλά χρηματικά ποσά για κάθε «ασύλληπτο μέλος του Grup Yorum», με τη ρητορική «Ζητούνται νεκροί ή ζωντανοί» σε όλα τα δελτία των ειδήσεων. Έτσι, μέσα στα κελιά, πλέον, ένα χρόνο πριν, αποφασίζει να ξεκινήσει απεργία πείνας, την οποία λίγους μήνες μετά μετατρέπει σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου.

Η ηρωική αντίσταση και ο θάνατος των 3 ηρωικών αγωνιστών θύμισε ξανά, πως η αντίσταση για το Δίκιο είναι καθήκον όλων! Τράβηξαν ψηλά και μας άνοιξαν το δρόμο να συνεχίσουμε την αντίσταση ενάντια στην αδικία, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Από την Αμερική, ΗΠΑ και Λατινική Αμερική, μέχρι την Τουρκία και τις Αραβικές χώρες οι λαοί δίνουν με όλα τα μέσα τη μάχη για δικαιοσύνη!

Μετά τους 3, ρίχτηκαν στη μάχη για το δίκιο άλλοι 4 αγωνιστές και αγωνίστριες συνεχίζοντας την αντίσταση μέσα στα κελιά της Τουρκίας και φτάνοντας πλέον και εκείνοι στις 200 μέρες απεργίας πείνας μέχρι θανάτου. Οι δύο «Δικηγόροι του Λαού», EBRU TİMTİK και AYTAÇ ÜNSAL, και οι δύο «Επαναστάτες Κρατούμενοι», DİDEM AKMAN και ÖZGUR KARAKAYA ζητούν να γίνουν δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum, να καταργηθούν οι υποθέσεις και οι ποινές που στήθηκαν μετά από ψευδής καταθέσεις κρυφών «μαρτύρων» και έχουν κρατήσει ομήρους εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο. Ζητούν να δικαστούν σε «δίκαιες δίκες». Ζητούν Δικαιοσύνη. Η αντίσταση του Grup Yorum, των «Δικηγόρων του Λαού» και των «Ελεύθερων Φυλακισμένων» είναι μία!

   ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

                           ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!!!
 

Με βάση ανακοίνωση της Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Γκρουπ Γιορούμ

και της Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους

από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search